Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

co ubrac do takiej marynarki?

20 odpowiedzi w tym temacie

#1 james89

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 20 kwiecień 2008 - 13:09

Czesc wszystkim,jestem nowy na forum... chcialbym sie was poradzic,jak sadzicie co ubrac do takiej marynarki
http://www.sklep.house.pl/pl/open/catalog/...by/pcreateddate

lubie nosic rurki,ale nie dzinsowe,mam ich pare i mysle, ze moglyby pasowac do tej marynarki,ale co ubrac pod marynarke? koszule? bluzke? a moze jakis t-shirt? opinie mile widziane,choc wiadomo kazdy ma swoje upodobania :D

pozdro :papa:

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 sada

*^*...Kobieta kaliber ^^

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1762 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 14:27

No wiesz jeśli chcesz tą marynarkę wykorzystać na jakaś imprezkę (chcesz być elegancki) to na pewno jakaś koszula...
A jeśli do codziennego użytku to według mnie może być jakiś ładny T-shirt ;)
Jestem jak Marihuana - uśmiejesz się ze mną do łez ... Jestem jak LSD - życie ze mną nabiera barw i kształtów ... Jestem jak speed - nie dam Ci zasnąć do rana ... Jestem jak heroina - gdy mnie spróbujesz będziesz chciał więcej ... Jestem jak morfina - szybkim środkiem znieczulającym ... Jestem jak toulen - zjadam parę Twoich wyrazów ...Gdy jesteś blisko mnie jestem jak crack - ze mną przeżyjesz prawdziwą euforię ... xD "Nienawidzisz mnie" ? Proste! To nie jest mi obce!

#3 scarletrose

uzależniona...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1138 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 20:52

Biały T-shirt (albo niebieski-morski) fajnie by wyglądał :D
. . . i zapadła kurtyna

#4 Gabi):)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4784 postów

Napisano 21 kwiecień 2008 - 21:44

zależy jak chcesz się ubrać czy na elegancko czy na bardziej sportowo :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Naucz się dostrzegać w ludziach to co mają wewnątrz Nie bądź jak ta dzi*ka co ocenia tylko z zewnątrz Nie patrzy kim jesteś,jaki jesteś,liczy się tylko jedno Nie oceniaj nikogo jak nie znasz Nie przypinaj ceny,to nie pier*olony kiermasz.
Uciekająca w dal..
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

#5 idealnie

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 147 postów

Napisano 22 kwiecień 2008 - 16:31

t-shirt.
'Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany'

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Sica_

x]

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1681 postów

Napisano 22 kwiecień 2008 - 19:57

koszulke zwykla, krotki albo dlugi rekaw.. marynarka za duzo nie odslania wiec wlasciwie obojetne co to bedzie ;p..

>>>>>>> Moja biżuteria :) <<<<<<<

#7 karolina167

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 249 postów

Napisano 22 kwiecień 2008 - 20:06

moim zdaniem fajnie by wygladal t-shirt z jakis z zywych kolorow, albo koszulka polo np. w kratke lub w paski :)
Dołączona grafika

#8 Ronnie Coleman

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 986 postów

Napisano 23 kwiecień 2008 - 11:31

ja moze powiem troche nie na temat ale ja bym tej kurtki nawet nie kupił za 20zł... wygląda jak odmlodzona kurtka od zachodnich sąsiadów za czasów II wojny światowej

#9 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 23 kwiecień 2008 - 12:56

Ronnie: to marynarka, nie kurtka.
I nie podoba mi się :P.
Za ciemna i taka... masywna jakaś.

#10 Ronnie Coleman

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 986 postów

Napisano 23 kwiecień 2008 - 13:50

to nawet kroju marynarki nie ma dla mnie marynarka to takie cos

http://www.allegro.pl/item350744322_suther...na_sztruks.html i też sie nawet fajnie prezentuje:)

ja kupilem sobie ostatnio w C&A kurtke skórzaną ale to jest taka skórka w dotyku zamsz przypominająca obniżka byla to kupilem z 399zł na 79zł:P grzech bylo nie kupić:P

#11 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 23 kwiecień 2008 - 13:56

Może rzczywiście trochę nie przypomina marynarki, ale spójrz co jest w opisie nad nią :).
Ja też widziałem kiedyś fajną kurtkę skórzaną, ale jak byłem niedawno i chciałem kupić to już ich nie było i musiałem się zadowolić inną <_< .

#12 Ronnie Coleman

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 986 postów

Napisano 23 kwiecień 2008 - 14:20

moze i tam pisze marynarka tylko to mozna powiedziec tak samo jak bys nazwał malucha ferrari w sumie nic nie mają wspolnego poza tylnim napędem:P

#13 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 24 kwiecień 2008 - 14:15

Nie no też bez przesady :P.
Przecież są klapy, kieszonki, no i krój też tak znowu daleko nie odbiega od zwykłej marynarki ;).

#14 pvm

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisano 04 maj 2008 - 13:41

Projektanci wzorowali się na marynarkach damskich tworząc ją przypuszczam.

Anyway,
Białe spodnie i turkusowy t-shirt z jakimś napisem (bez będzie wyglądało zbyt gładko i mało wyraziście.).

Trzebaby do tego dobrać też buty i dodatki.

#15 jenndor

I need some fine wine and you, you need to be nicer...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1103 postów

Napisano 04 maj 2008 - 13:57

po pierwsze - bardzo fajna marynarka;)
następnie:
- zdecydowanie jako okrycie wierzchnie, na nią nie można absolutnie nic założyć!
- odradzałabym koszule, polówki itp., ale to tylko moje zdanie, bo nie lubię dwóch kołnierzyków naraz;
- zdecydowanie t-shirty w zdecydowanych kolorach, kontrastujących z grafitową marynarką - żółty, zielony, morski, czerwony (muszą to być kolory soczyste), ew. w wersji bardziej eleganckiej - biel lub czerń;
- wszelkiego rodzaju swetry, koniecznie z dekoltem o-neck, żadnych szpiców!; osobiście nie podobają mi się także bluzy/swetry ze stójką i w ogóle rozpinane "góry" pod marynarkę;
- spodnie - absolutnie nie bojówki i inne szerokie; rurki tudzież inne wąskie, względnie proste np. jeansy;
- do takiej marynarki nie nosimy białych spodni! dlaczego? bo będzie ona przy nich wyglądała przyciężko, z uwagi na swój kolor i materiał; jeśli jasne, to tylko jeansy;
- tylko i wyłącznie sportowe buty, żadnych skórzanych mokasynków/kowbojek/szpiców/garniturowych;
- pięknym dodatkiem będzie fajny szal(ik) i fajna torba (bo plecak+marynarka=brak gustu).

No, mam nadzieję, że pomogłam i polecam się na przyszłość :D
Dołączona grafika
........................
Dołączona grafika
........................

#16 pvm

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 17 postów

Napisano 04 maj 2008 - 15:34

Tu się koleżanka myli jeśli chodzi o białe spodnie. Fakt, nie sprecyzowałem o jakie białe mi chodzi, białe jeansy też mogą być, lecz jeśli chodzi o sam kolor:
Jak wiadomo najlepsze są kontrasty. Jednak nie zawsze możemy sobie pozwolić na dobór kontrastu między spodniami a górą. Absolutnie nie polecałbym białych spodni do KLASYCZNEj marynarki (czarnej bądź granatowej), to wylądałoby jak przypadkowe połączenie. Zaś białe spodnie z taką bądź co bądź sportową/nietypową i mniej elegancką marynarką tworzą 1) kontrast 2) wizerunek lekkiej, sportowej nieco elegancji.

Jeśli wolimy mniej ekstrawaganckie połączenie proponuję jasne jeansy.

Pozdrawiam :)

#17 Narcyza

Uzależniona

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2354 postów

Napisano 04 maj 2008 - 18:51

O feee ! To coś jest ohydne ! <_< Nie noś tego !
Czy ja muszę wciąż być Polakiem?
Czy ja muszę wciąż być człowiekiem?
Chwilami zamęt,
ledwie dyszę,
jestem tylko ssakiem.

Miron.

#18 jenndor

I need some fine wine and you, you need to be nicer...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1103 postów

Napisano 04 maj 2008 - 19:03

Narcyza,
zależy kto i co lubi, wszystko zależy od stylu. A ta marynarka nie jest zbyt ekstrawagancka, ma jednolity kolor, ale diabeł tkwi w szczegółach - w tym wypadku w jej wykończeniach. Poza tym jeśli ją wybrał, to znaczy, że ma taki gust i będzie się w niej dobrze czuł.

pvm,
mimo wszystko się nie zgodzę. Kontrasty owszem - sama jestem ich wielką zwolenniczką. Ale białe spodnie do bawełnianej marynarki moim zdaniem nie pasują. Poza tym: grafit to stonowany kolor, biel również. Prawdziwy kontrast to połączenie czegoś stonowanego z czymś bardziej krzykliwym. I na koniec - naprawdę uważasz, że ta marynarka plus białe spodnie (oczywiście, że nie lniane!) nie będą sprawiały wrażenia, że "góra" jest ciężkawa, a "dół" lekki?

Użytkownik jenndor edytował ten post 04 maj 2008 - 19:03

Dołączona grafika
........................
Dołączona grafika
........................

#19 Narcyza

Uzależniona

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2354 postów

Napisano 04 maj 2008 - 19:48

No dobrze, dobrze nie powinnam tak oceniać xD
Czy ja muszę wciąż być Polakiem?
Czy ja muszę wciąż być człowiekiem?
Chwilami zamęt,
ledwie dyszę,
jestem tylko ssakiem.

Miron.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 martysia09

pamparam

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 769 postów

Napisano 04 maj 2008 - 19:56

Jak dla mnie, to pod ta marynarke jakis t-shirt w kolorach wiosennych typu zolty, tuskusowy. A spodnie jasne jeansy ;)..
Tyś. Tysiulek. Tysiaczek. Jasia. Janina. Jaśka. Martysia. Martyś. Martyśka.

Losing you is like like living in the world with no air.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych