po pierwsze - bardzo fajna marynarka;)
następnie:
- zdecydowanie jako okrycie wierzchnie, na nią nie można absolutnie nic założyć!
- odradzałabym koszule, polówki itp., ale to tylko moje zdanie, bo nie lubię dwóch kołnierzyków naraz;
- zdecydowanie t-shirty w zdecydowanych kolorach, kontrastujących z grafitową marynarką - żółty, zielony, morski, czerwony (muszą to być kolory soczyste), ew. w wersji bardziej eleganckiej - biel lub czerń;
- wszelkiego rodzaju swetry, koniecznie z dekoltem o-neck, żadnych szpiców!; osobiście nie podobają mi się także bluzy/swetry ze stójką i w ogóle rozpinane "góry" pod marynarkę;
- spodnie - absolutnie nie bojówki i inne szerokie; rurki tudzież inne wąskie, względnie proste np. jeansy;
- do takiej marynarki nie nosimy białych spodni! dlaczego? bo będzie ona przy nich wyglądała przyciężko, z uwagi na swój kolor i materiał; jeśli jasne, to tylko jeansy;
- tylko i wyłącznie sportowe buty, żadnych skórzanych mokasynków/kowbojek/szpiców/garniturowych;
- pięknym dodatkiem będzie fajny szal(ik) i fajna torba (bo plecak+marynarka=brak gustu).
No, mam nadzieję, że pomogłam i polecam się na przyszłość