Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Hitler otwiera 1000 -czny kilimetr autostrady

21 odpowiedzi w tym temacie

#1 nuworld

Błądzi człowiek, póki dąży.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3044 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 14:51

dokładnie 70 lat pózniej, w Polsce mamy ok 600 km autorstrad

Ciekawe kiedy dogonimy III Rzeszę BB) Może do Euro dobijemy do rekordu Hitlera?

Jedna rzecz mnie jeszcze denerwuje w tych nowych budowanych polskich autostradach. Zawsze myślałem, że autostrada jest po to by jechać szybko , natomiast polscy inżynierzy, a raczej policjanci myślą inaczej - autostrada jest po to by ustawić na niej jak najwięcej fotoradarów :D

To jest nowy trend polskiego budownictwa drogowego, w którym zawsze byliśmy awangardą.

Użytkownik nuworld edytował ten post 03 kwiecień 2008 - 15:03

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 bacus15

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 710 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 15:09

No tak, nuworld, jak zwykle jesteś pod wrażeniem MOCNO kontrowersyjnych postaci. Należało się tego po Tobie spodziewać.
Przecież doskonale wiadomo, jak wielkim kosztem był możliwy tak błyskawiczny rozwój gospodarczy III Rzeszy. Ogromne kredyty, zaciągane bez zamiaru spłaty, totalny terror, skrajna centralizacja władzy, zawieszenie praw obywatelskich i konstytucji, wreszcie niewolnicza praca więźniów obozów koncentracyjnych.
Tylko, że Ty tego wszystkiego zapewne nie dostrzegasz...

#3 nuworld

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3044 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 15:20

Wyświetl postUżytkownik bacus15 dnia 3.04.2008, 16:09 napisał

No tak, nuworld, jak zwykle jesteś pod wrażeniem MOCNO kontrowersyjnych postaci. Należało się tego po Tobie spodziewać.
Przecież doskonale wiadomo, jak wielkim kosztem był możliwy tak błyskawiczny rozwój gospodarczy III Rzeszy. Ogromne kredyty, zaciągane bez zamiaru spłaty, totalny terror, skrajna centralizacja władzy, zawieszenie praw obywatelskich i konstytucji, wreszcie niewolnicza praca więźniów obozów koncentracyjnych.
Tylko, że Ty tego wszystkiego zapewne nie dostrzegasz...

Nie więźniowie obozów a jeńcy wojenni i nie w latach 30 stych a w latach wojennych. W latach 30- stych pracowali robotnicy niemieccy, którzy wcześniej byli bezrobotni. Budowa autostrad dała pracę wielu biednym ludziom. Bacus a ty jak zwykle się kompromitujesz niewiedzą.

Dzisiaj w Niemczech jest 120 autostrad o długości ponad 12 400 kilometrów i kraj ten dysponuje obecnie najlepsza siecią tego rodzaju dróg w Europie. Mimo wysokich kosztów utrzymania, wciąż są one bezpłatne dla kierowców samochodów osobowych.

U nas płatne są nawet króciutkie odcinki (i to drogo).

Użytkownik nuworld edytował ten post 03 kwiecień 2008 - 15:35

#4 El Pablo

Tyran Okrucieństwa

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2982 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 15:36

Jak już pisał nuworld to nie więżniowie budowali autostrady w Niemczech tylko bezrobotni za co wielu było wdzięcznych Hitlerowi mimo że była to cięzka robota, do tego sam Adolf lubował się w pokazywaniu jak to on niby z łopatą zasuwa na takiej budowie. Do dziś w Polsce jeżdzi się po tych drogach i nikt nie narzeka.
A tak sie w Polsce trzypasmówke buduje:
Dołączona grafika
"Podaj mi dłoń, płynie w nas krew tych samych przodków, ratuj ten Kraj, bo o Twoje i moje życie tu toczy się gra"
Dołączona grafika

"(...)Dla tej polityki oddam resztę swego życia i gotów jestem oddać życie zaraz, jeśli będzie tego potrzeba. Jeśli zaś dla tej polityki nie znajdę poparcia u Was i w kraju-usuwam się z czynnej polityki i poświęcę się pracy nad tym, żeby z przyszłych pokoleń lepsi od nas politycy wyrośli. Może być, że Polska jest skazana na to, żeby nią kierowali pajace, zacietrzewieni parafianie, krótkowidze i ... zdrajcy(...)"
Roman Dmowski

Lista forumowych buraków: Herbatniczek.

#5 nuworld

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3044 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 15:46

Wyświetl postUżytkownik elpablo dnia 3.04.2008, 16:36 napisał

A tak sie w Polsce trzypasmówke buduje:

Hahahaha :D :D :D :bag:

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Przemax

Zabójca Czasu

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3277 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:06

Cytat

Bacus a ty jak zwykle się kompromitujesz niewiedzą.

Bacus ma racje, podobnie do ZSRR gospodarka III RN byla mocno autarkiczna. Podobnie do ZSRR spory udzial w rozwoju mialy zagraniczne kredyty, i ich nie splacanie.
"... Albowiem piękno jest tylko
przerażenia początkiem, który jeszcze nosimy
z takim podziwem, gdyż beznamiętnie pogardza
naszym unicestwieniem" F. Nietzsche

Każda władza mi przeszkadza.

JUST LET IT BURN
LET IT BUUURRN
its so simple that it cannot be so empty
LET IT BURN

#7 nuworld

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3044 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:09

Wyświetl postUżytkownik Przemax dnia 3.04.2008, 18:06 napisał

Bacus ma racje, podobnie do ZSRR gospodarka III RN byla mocno autarkiczna. Podobnie do ZSRR spory udzial w rozwoju mialy zagraniczne kredyty, i ich nie splacanie.

Nie słyszalem o tym, mnie kredyty nie obchodzą, każdy kraj jest zadłużony gdzieś tam. Bacuś natomiast wymyslił sobie historyjkę z więźniami obozów budujących niemieckie autostrady i przedstawił to jako fakt pisząc kłamliwego posta - i dobrze o tym wie.

#8 Przemax

Zabójca Czasu

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3277 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:14

Jemu chodzilo o to ze istnial proces kredytu. Zostanie to zbudowane pod warunkiem ze kredyt zostanie splacony przez wiezniow obozow koncentracyjnych. Mialo to na celu zachowanie ciaglosci ekonomii III RN. Jezeli nie rozumiesz tzn. ze nie wiesz co to znaczy kredyt i na ekonomii malo sie znasz. Proces dlugu we wspolczesnej gospodarce jest bardzo istotnym procesem. Model ekonomii autarkicznej polega na powiekszaniu tego dlugu do takich rozmiarow ze jest to hydra wysysajaca wszystko na swojej drodze.

JUST LET IT BURN
LET IT BUUURRN
LET IT BURN

#9 nuworld

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3044 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:16

Wyświetl postUżytkownik Przemax dnia 3.04.2008, 18:14 napisał

Jemu chodzilo o to ze istnial proces kredytu. Zostanie to zbudowane pod warunkiem ze kredyt zostanie splacony przez wiezniow obozow koncentracyjnych. Mialo to na celu zachowanie ciaglosci ekonomii III RN. Jezeli nie rozumiesz tzn. ze nie wiesz co to znaczy kredyt i na ekonomii malo sie znasz. Proces dlugu we wspolczesnej gospodarce jest bardzo istotnym procesem. Model ekonomii autarkicznej polega na powiekszaniu tego dlugu do takich rozmiarow ze jest to hydra wysysajaca wszystko na swojej drodze.

Ciebie tez nalezy ignorować bo chyba coraz częsciej piszesz po prochach. Boże co za bzdury.

#10 Przemax

Zabójca Czasu

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3277 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:21

Cytat

Ciebie tez nalezy ignorować bo chyba coraz częsciej piszesz po prochach. Boże co za bzdury.

Uwazasz ,ze III RN nie zbankrutowalaby gdyby nie II WW?

JUST LET IT BURN
LET IT BUUURRN
LET IT BURN

#11 Szalony Odys

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3030 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:25

Autostrady w III Rzeszy (min. niegdyś jedyna autostrada Wrocław-Legnica) budowano w ramach robót publicznych. Nazistowska maszyna dość wydatnie wspomagała się majątkiem zawłaszczonym choćby od żydów). Niemcy brały bardzo duże kredyty w bankach zachodnich. W czasie wojny Hitler handlował fałszywymi funtami (sprawa była zatajana również przez brytyjczyków, gdyż gdyby wyszło to na jaw mogłoby spowodować krach).
Dołączona grafika

"Najlepszym sposobem na utrzymanie pokoju jest gotowość do wojny" Jerzy Waszyngton

#12 Przemax

Zabójca Czasu

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3277 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:34

Cytat

Obrazasz mnie.

Kto tu wierzy w cuda?

Z racji spogladania trzezwo na rzeczywistosc staram sie znajdywac racjonalne rozwiazania, a nie szukanie tego rozwiazania w cudach, cechujacy wlasnie Ciebie.

JUST LET IT BURN
LET IT BUUURRN
LET IT BURN

#13 bacus15

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 710 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:45

Przemax, dziękuję Ci bardzo za poparcie.

#14 Przemax

Zabójca Czasu

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3277 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 17:46

Nie popieram Ciebie!!! kurde przestan trollowac :D.

Stoje jedynie po stronie rozumu.

Użytkownik Przemax edytował ten post 03 kwiecień 2008 - 17:47

JUST LET IT BURN
LET IT BUUURRN
LET IT BURN

#15 bacus15

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 710 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 18:03

Wyświetl postUżytkownik Przemax dnia 3.04.2008, 18:46 napisał

Nie popieram Ciebie!!! kurde przestan trollowac :D.

Stoje jedynie po stronie rozumu.

Czy ja w tym momencie trolluję? Przyznasz chyba, że czyni to obecnie nuworld.

#16 El Pablo

Tyran Okrucieństwa

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2982 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 18:36

Cytat

Sorry Przemax ale piszesz nie na temat tu chodziło o budowanie autostrad w latach 30 przez więżniów KZ-ów (co postuluje bacuś) a to nie prawda bo to były roboty publiczne wykonywane przez bezrobotnych Niemców a Ty tu o kredycie.
"Podaj mi dłoń, płynie w nas krew tych samych przodków, ratuj ten Kraj, bo o Twoje i moje życie tu toczy się gra"
Dołączona grafika

"(...)Dla tej polityki oddam resztę swego życia i gotów jestem oddać życie zaraz, jeśli będzie tego potrzeba. Jeśli zaś dla tej polityki nie znajdę poparcia u Was i w kraju-usuwam się z czynnej polityki i poświęcę się pracy nad tym, żeby z przyszłych pokoleń lepsi od nas politycy wyrośli. Może być, że Polska jest skazana na to, żeby nią kierowali pajace, zacietrzewieni parafianie, krótkowidze i ... zdrajcy(...)"
Roman Dmowski

#17 Brave

Recenzent

• HalfMod
  • 17185 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 19:19

Cytat

CYTAT(Przemax @ 3.04.2008, 18:06) *

Nie słyszalem o tym, mnie kredyty nie obchodzą, każdy kraj jest zadłużony gdzieś tam. Bacuś natomiast wymyslił sobie historyjkę z więźniami obozów budujących niemieckie autostrady i przedstawił to jako fakt pisząc kłamliwego posta - i dobrze o tym wie.
hitler mimo ze pomyleniec i wyznawca socjalizmu myslal logicznie (czasami) 90% inwestycji w infrastrukture pochodzilo z kredytow i obligacji, i zeby bylo smieszniej zaciaganych prawie wylacznie w instytucjach o zydowskim pochodzeniu kapitalu
po to wywolal histerie antyzydowska aby pozbyc sie wierzycieli w 1939 roku niemcy byly zadluzone na z tego co pamietam 380% pkb - dziaj za absurdalny przyklad uznawane sa w europie takie kraje jak francja czy wlochy a tam zadluzenie jeszcze dalekie do 200%, mowiac kolokwialnie, gdyby hitler nie wywolal wojny panstwo by zbankrutowalo w ciagu kilku lat
poczatkowo roboty publiczne byly wykonywane tylko rekami bezrobotnych, pozniej zaczely sie roboty przymusowe (sobotnie roboty dla fuhrera - przymyuszano zwyklych ludzi do dodatkowego dnia dla chwaly hitlera, pozniej siegnieto po wieziow
zus da ci emeryture? usko tu sie nudze jak mam czas thx elimelek list do pt ateistow nowe zdjecie naszego kota
intelektualnie masz do mnie sie jak kajak-z-napedem-na-jedno-wioslo do wycieczkowej lodzi podwodnej ...
malo ze glupio wygladasz to jeszcze plywasz w kolko ( lewoskretnie)
czlowiek ma tylko jedną bron do walki ze swoimi pomylkami - własny rozum (mises)
stala za text jacobbs: Z tym się zgadzam. Jesteś podręcznikowym przykładem Coślinadogębyprzyniesizmu.
>>>http://samodzielniemyslacy.salon24.pl/<<< = w koncu wpis: 19.03.2011
]
>>>http://antyfundamentalista.salon24.pl/<<< = tutaj będę się pisał krytykę Dawkinsa

I rzekła Kobieta: ktokolwiek powiedział, że pieniądze szczęścia nie dają, nie wie gdzie robić zakupy....

http://www.dziekujemy.pl/podziekujmy manipulatorom z ul. czerskiej

podziekujmy oszolomstwu z koalicji sldpslpopis za likwidacje suwerennosci
nowy ignore: serwor, kolejny na liście - buraczenia, nie lubię
przemax: w ZSRR istnialy proby wprowadzenia socjalizmu panstwowego a wiekszosc czasu trwal kapitalizm
http://kolatka.blogs...j-powiesci.html to blog i książka mego kolegi, szczerze polecam, warto, chyba, że nie trafia do ciebie przekaz 1984 Orwella, lub twórczość Zajdla, lub inaczej, to dla każdego którego wyobraźnia i IQ wystaje ponad przeciętność

#18 El Pablo

Tyran Okrucieństwa

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2982 postów

Napisano 03 kwiecień 2008 - 19:26

Najlepszym interesem Hitlera a może raczej wymyślonym przez Goringa było nałożenie za "kryształową noc" miliarda marek kontrybucja na żydów, wyglądało to tak że kasa za szkody spowodowane przez SA itd. szła z firm ubezpieczeniowych na konto Rzeszy, to się nazywa zrobić interes.
Dołączona grafika

Roman Dmowski

#19 misioor

hardcore negotiator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4495 postów

Napisano 04 kwiecień 2008 - 15:03

Cytat

Hitler otwiera 1000 -czny kilimetr autostrady

dokładnie 70 lat pózniej, w Polsce mamy ok 600 km autorstrad

Ciekawe kiedy dogonimy III Rzeszę cool.gif Może do Euro dobijemy do rekordu Hitlera?
zabolało mnie to
"Po tym można poznać kogoś wyjątkowego-kiedy można zamknąć ryj i wspólnie sobie pomilczeć" Pulp Fiction

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Lobo2007

Uzależniony

• HalfMod
  • 9705 postów

Napisano 08 kwiecień 2008 - 21:32

Wyświetl postUżytkownik Brave dnia 3.04.2008, 20:19 napisał

hitler mimo ze pomyleniec i wyznawca socjalizmu myslal logicznie (czasami) 90% inwestycji w infrastrukture pochodzilo z kredytow i obligacji, i zeby bylo smieszniej zaciaganych prawie wylacznie w instytucjach o zydowskim pochodzeniu kapitalu
po to wywolal histerie antyzydowska aby pozbyc sie wierzycieli w 1939 roku niemcy byly zadluzone na z tego co pamietam 380% pkb - dziaj za absurdalny przyklad uznawane sa w europie takie kraje jak francja czy wlochy a tam zadluzenie jeszcze dalekie do 200%, mowiac kolokwialnie, gdyby hitler nie wywolal wojny panstwo by zbankrutowalo w ciagu kilku lat

Musiał to już obmyślec w więzieniu w Monachium, albo mu się tak przypadkiem udało.

Cytat

poczatkowo roboty publiczne byly wykonywane tylko rekami bezrobotnych, pozniej zaczely sie roboty przymusowe (sobotnie roboty dla fuhrera - przymyuszano zwyklych ludzi do dodatkowego dnia dla chwaly hitlera, pozniej siegnieto po wieziow
co za róźnica w socjaliźmie każdy obywatel to więzień.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czerwonej czcionki używam w celu zaznaczenia, że wypowiadam się jako moderator. Służy to jedynie odróżnieniu od większości wypadków, kiedy wypowiadam się jak zwykły użytkownik, który posiada poglądy, i subiektywne zdanie, którego nie chce nikomu narzucać.
Nie ma to na celu bynajmniej zaznaczania jakichś szczególnych emocji.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych