Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Kora dębu ^^

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tigrunia

Anastazja

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 923 postów

Napisano 21 marzec 2008 - 20:39

Czy któraś z Was używała kory dębu do przyciemnienia odcienia włosów ?
Ja właśnie chce wypróbować ^^ ale najpierw chce się Was poradzić :)

Jak długo utrzymują się efekty, jak to robić i przez jaki okres czasu ... a i co ile dni ;>??
... bo czasami wystarczy zatracić się w oczach ukochanego, by zrozumieć, że wszystko inne nie ma sensu ...

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 nigerka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 469 postów

Napisano 22 marzec 2008 - 16:07

Ja kiedys próbowałam... Efekt nawet fajny :) Przyciemniło znacznie włosy :) Ale to jest taka płukanka, więc schodzi to zaraz po następnym myciu. I jak będziesz robić ten napar to go później dokładnie musisz odcedzić, żeby nie zostały te trociny heheh

#3 Tigrunia

Anastazja

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 923 postów

Napisano 24 marzec 2008 - 19:12

Ale jeżeli będe robić to na "dłuższą metę" to jednak te kolor będzie coraz ciemniejszy ?
Mocno przyciemniło Ci włosy czy tylko tak znacznie :P xD ?
A i mogłabyś mi dokładnie powiedzieć jak to zrobić ;>
... bo czasami wystarczy zatracić się w oczach ukochanego, by zrozumieć, że wszystko inne nie ma sensu ...

#4 nigerka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 469 postów

Napisano 24 marzec 2008 - 19:29

Dawno to robiłam...
Kupujesz np w aptece albo w sklepie zielarskim kore dębu i to ma postać po prostu trocin :)
Tam na opakowaniu ci wszystko pisze jak trzeba to zrobić, czyli jak zrobić ten napar/płukankę. Już nie pamiętam dokładnie czy trzeba to było gotować czy po prostu zalać wrzątkiem jak herbatę i poczekać aż się zaparzy. Później to trzeba przecedzić, żeby nie było tych trocin, a następnie normalnie płuczesz tym włosy :)
Przyciemniają się trochę ale nie aż tak dużo, w każdym bądź razie jest to dość widoczne, Z reszta zależy chyba od odcienia włosów :)
Szczerze to nie wiem czy jak będziesz to robić tak jak napisałaś na dłuższą metę czy kolor wtedy będzie coraz ciemniejszy, chyba raczej nie... Tak jak pisałam spłukało się to po umyciu włosów... Jest to sposób naturalny więc nie należy się spodziewać długotrwałego efektu. Jeden wielki plus że skoro jest to naturalne to nie niszczy włosów tak jak farby :)
I trzeba zaznaczyć, że jest to też dość tani sposób, taka torebeczka tych trocin :) to wydatek dosłownie groszy (coś ok2 zł), mi taka porcja starczała chyba na 2-3 razy :)

Jakby jeszcze coś to pytaj :)
Aż pójde zaraz poszukac czy jeszcze gdzieś tego nie mam :D

#5 kataryna

Po burzy ZAWSZE wschodzi Słońce! Nawet po największej! :

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6560 postów

Napisano 24 marzec 2008 - 19:32

Ja stosowałam płyn do higieny intymnej z korą dębu xD Nie wiedziałam, że też przyciemnia włosy.
Po każdej, nawet największej burzy, zawsze musi wzejść SŁOŃCE! :)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 nigerka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 469 postów

Napisano 24 marzec 2008 - 19:47

Ja własnie znalazłam to opakowanie z kora dębu i z tyłu jest zastosowanie: Jako środek ściągający w stanach zapalnych skóry i błon śluzowych, uszkodzeniach skóry, odmrożeniach, lżejszych oparzeniach, więc chyba nie ma się co dziwić że jest stosowany w płynach do higieny intymnej :)

#7 maharet1092

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1826 postów

Napisano 25 marzec 2008 - 16:42

Ja kiedyś płukałam włosy w korze dębu, ale żadnych efektow przyciemniających nie zauważyłam.

#8 Tigrunia

Anastazja

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 923 postów

Napisano 26 marzec 2008 - 16:39

Wyświetl postUżytkownik nigerka dnia 24.03.2008, 20:29 napisał

Dawno to robiłam...
Kupujesz np w aptece albo w sklepie zielarskim kore dębu i to ma postać po prostu trocin :)
Tam na opakowaniu ci wszystko pisze jak trzeba to zrobić, czyli jak zrobić ten napar/płukankę. Już nie pamiętam dokładnie czy trzeba to było gotować czy po prostu zalać wrzątkiem jak herbatę i poczekać aż się zaparzy. Później to trzeba przecedzić, żeby nie było tych trocin, a następnie normalnie płuczesz tym włosy :)
Przyciemniają się trochę ale nie aż tak dużo, w każdym bądź razie jest to dość widoczne, Z reszta zależy chyba od odcienia włosów :)
Szczerze to nie wiem czy jak będziesz to robić tak jak napisałaś na dłuższą metę czy kolor wtedy będzie coraz ciemniejszy, chyba raczej nie... Tak jak pisałam spłukało się to po umyciu włosów... Jest to sposób naturalny więc nie należy się spodziewać długotrwałego efektu. Jeden wielki plus że skoro jest to naturalne to nie niszczy włosów tak jak farby :)
I trzeba zaznaczyć, że jest to też dość tani sposób, taka torebeczka tych trocin :) to wydatek dosłownie groszy (coś ok2 zł), mi taka porcja starczała chyba na 2-3 razy :)

Jakby jeszcze coś to pytaj :)
Aż pójde zaraz poszukac czy jeszcze gdzieś tego nie mam :D

Dziękuję Ci bardzo :*
A może zauważyłaś ze włosy stały się zdrowsze, gęstsze czy coś :P
Bo wiesz pomyślałam że skoro to zioła to też może trochę wpłynie lepiej na ich kondycje ^^

#9 maharet1092

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1826 postów

Napisano 26 marzec 2008 - 16:50

Ja miałam wrażąen9e, że są bardziej suche.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#10 nigerka

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 469 postów

Napisano 26 marzec 2008 - 16:58

A już nawet nie pamiętam jak to było, czy były zdrowsze czy może przeciwnie...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych