Krótka historyjka po angielsku
Rozpoczęty przez Yolande, 15 mar 2008 16:20
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 marzec 2008 - 16:20

Mam za zadanie na angielski napisać krótką historię (około 80 słów) Lady in Red chcodzi o to, że ta kobieta jest duchem bez głowy i błąka sie o zamku. I ja właśnie mam napisać dlaczego ona się błąka po tym włąsnie zamku. Nie przychodzą mi żadne pomysły do głowy, jeżeli by ktoś mógł to prosiłabym o napisanie jej po Polsku, a z tłumaczeniem bym sobie już poradziła. Z góry dziękuję
Kasia R.
Napisano 24 marzec 2008 - 23:49
Tak na szybko wymyśliłam, mam nadzieje że trochę pomogę
Dawno temu żył sobie władca ze swoją ukochaną żoną. Żyło im się wspaniale, król dobrze rządził swoim królestwem. Jednak w niedalekim kraju wybuchła wojna i król musiała pojechać na nią aby wspierać swoich sojuszników. Mijały miesiace. Królowa strasznie tęskiniła za mężem i nudziła się bez niego. Z żalu i nudy dopuściła się cudzołóstwa i zaszła w ciążę. Powiła ślicznegło chłopczyka. W tym czasie król powrócil z wojny. Królowa chciała ukryć dziecko jednak nie zdążyła i król o wszystkim się dowiedział. Nie mogąc zniesć hańby, kazał ściąć swoją żonę a dziecko zamurować w swoim zamkowym kominku. Aż do teraz duch biednej królowej błąka siępo zamku w poszukiwaniu swojego dziecka, jednak nigdy go już nie zobaczy.
/Tekst jest dosyc surowy, dlatego proponuję przyozdobić go epitetami
Dawno temu żył sobie władca ze swoją ukochaną żoną. Żyło im się wspaniale, król dobrze rządził swoim królestwem. Jednak w niedalekim kraju wybuchła wojna i król musiała pojechać na nią aby wspierać swoich sojuszników. Mijały miesiace. Królowa strasznie tęskiniła za mężem i nudziła się bez niego. Z żalu i nudy dopuściła się cudzołóstwa i zaszła w ciążę. Powiła ślicznegło chłopczyka. W tym czasie król powrócil z wojny. Królowa chciała ukryć dziecko jednak nie zdążyła i król o wszystkim się dowiedział. Nie mogąc zniesć hańby, kazał ściąć swoją żonę a dziecko zamurować w swoim zamkowym kominku. Aż do teraz duch biednej królowej błąka siępo zamku w poszukiwaniu swojego dziecka, jednak nigdy go już nie zobaczy.
/Tekst jest dosyc surowy, dlatego proponuję przyozdobić go epitetami
Napisano 25 marzec 2008 - 14:39

napewno autor sie cieszy ze wymysliles aczkolwiek juz jest 25 marca a to bylo do 18
>>>>>>> Moja biżuteria :) <<<<<<<
Najpopularniejsze frazy z tematu
- krótka historyjka po angielsku
- straszna historia po angielsku krótka
- historyjka na angielski
- historyjka po angielsku
- krótka straszna historia po angielsku
- historyjki po angielsku z tłumaczeniem
- historyjka po angielsku zadane.pl
- krótka straszna historyjka po angielsku
- jak napisać historyjkę po angielsku
- historyjka po angielsku z tłumaczeniem