mam na zadanie z muzyki przygotować z koleżanką lekcję o fryderyku chopinie, ale to niemoże byc tylko zwykły referat z neta i notatkA do zeszytu, i w zwiazku z tym mam takie pytanie: Czy nie macie jakichś pomysłów, żeby poprowadzić fajną, NIE nudną lekcje (i taką żeby baba od muzy się nie czepiała)?
Proszę, jeśli macie jakies pomysły to piszcie, to naprawde jest dla mnie ważne.
zadanie z muzyki
Rozpoczęty przez Justyna.24, 10 mar 2008 19:27
3 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 10 marzec 2008 - 19:35
Hehe lekcja na taki temat nie może być NIE NUDNA 
Ale jeśli nauczycielka ma sie nie czepiać to napewno przydałyby sie jakieś nagrania.
A co do referatu... napewno byłoby dobrze jakbyście umiały powiedzieć wszystko własnymi słowami, bez kartki. Jakbyście przyniosły jeszcze jakąś ogromną, ciężką książkę to też byłby duży +, bo nauczycielka pewnie doceni chociażby to że dźwigałyście tego kloca
Ale jeśli nauczycielka ma sie nie czepiać to napewno przydałyby sie jakieś nagrania.
A co do referatu... napewno byłoby dobrze jakbyście umiały powiedzieć wszystko własnymi słowami, bez kartki. Jakbyście przyniosły jeszcze jakąś ogromną, ciężką książkę to też byłby duży +, bo nauczycielka pewnie doceni chociażby to że dźwigałyście tego kloca
Napisano 11 marzec 2008 - 11:34

Popieram poprzedniczkę, choć taka lekcja nie koniecznie musi być nudna
Ja osobiście interesuję się wielkimi artystami .
Moim skromnym zdaniem powinnyście opowiedzieć w skrócie historię, najważniejsze fakty z życia Fryderyka Chopina,
oraz zaprezentować klasie utwory, które stworzył.
Poszukajcie różnych ciekawostek na jego temat.
Również najlepiej byłoby gdybyście mówiły od siebie a nie z kartki...co najwyżej zróbcie sobie punkty na których będziecie się opierały. taka jakby ściąga
Ja osobiście interesuję się wielkimi artystami .
Moim skromnym zdaniem powinnyście opowiedzieć w skrócie historię, najważniejsze fakty z życia Fryderyka Chopina,
oraz zaprezentować klasie utwory, które stworzył.
Poszukajcie różnych ciekawostek na jego temat.
Również najlepiej byłoby gdybyście mówiły od siebie a nie z kartki...co najwyżej zróbcie sobie punkty na których będziecie się opierały. taka jakby ściąga
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z forum
- sprawdzian z układu wydalniczego liceum
- w trójkącie abc dane są wierzchołek równanie i wektor wysokości
- jak układać jadłospis
- opisy po niemiecku z tłumaczeniem
- opisywanir obrazka angielski
- list po niemiecku o hobby
- nauka nadzieja czy zagrożenie dla ludzkosci wiersz szymborskiej
- wplyw temperatury na krzepliwosc krwi
- rozgrzewka w parach z piłką