Tabletki NOVONETTE
Rozpoczęty przez Dzimka, 21 lut 2008 19:52
260 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 05 czerwiec 2008 - 19:31
moja kolezanka tak robila zamiast mnie zapytac to miala takie przebarwienia na twarzy ze wstyd sie pokazywac
Napisano 05 czerwiec 2008 - 20:45
Witam
ja osobiscie jestem w trakcie pierwszego opakowania Novynette (11 tabletka) i po normlanym okresie, pojawiły sie plamienia, które utrzymują sie do teraz, przeczytałam gdzies że na takie plamnienia dobre jest picie wapna, wiecie moze cos na ten temat? z góry dzieki za info
Napisano 06 czerwiec 2008 - 08:04
zadne wapno nie pomoze...plamienia same musza przejsc popniwaz twoj organizm przyzwyczaja sie do wiekszej dawki hormonow..jezeli sa to obfite plamienia nawet krwawienia przez dlugi czas wtedy powinno udac sie do ginekologa.
Kasia R.
Napisano 06 czerwiec 2008 - 11:12
tak to jest meczace bo kiedys takze to przezywalam
Napisano 12 czerwiec 2008 - 15:22
Ja przy Cilescie plamiłam do 3 opakowania
...
Dobrze,że poczytałam o słonku i solarium bo ogólnie lubie "leżeć" na naturalnym słonku ale cóż to nie problem ,żeby zrezygnować
A gdyby stanęło sie tak,że a nóż wyjdzie jakieś przebarwienie - bo zdarzyć sie może - to to samo schodzi? Czy trzeba wspomóc jakimś medykamentem?
Niby sie dużo wie o tej antykoncepcji doustnej ale jest jeszcze tyle niespodziewanek o których warto wiedzieć
Dobrze,że poczytałam o słonku i solarium bo ogólnie lubie "leżeć" na naturalnym słonku ale cóż to nie problem ,żeby zrezygnować
A gdyby stanęło sie tak,że a nóż wyjdzie jakieś przebarwienie - bo zdarzyć sie może - to to samo schodzi? Czy trzeba wspomóc jakimś medykamentem?
Niby sie dużo wie o tej antykoncepcji doustnej ale jest jeszcze tyle niespodziewanek o których warto wiedzieć
KEEP CALM AND PARTY ON! OH, FUCK EVERYTHING ;D
Napisano 12 czerwiec 2008 - 18:43
niestety przebarwienia a nawet moga wystapic popazenia po opalaniu i braniu tabletek same nie zejda,trzeba wtedy udac sie do dermatologa a leczenie jest dlugie(moja kolezanka leczyla przebarwienia ok roku)
Napisano 16 czerwiec 2008 - 23:04
witam Panie:)
Jestem nowa i na forum i w kwestii tabletek anty.
Dziś odwiedziałam pania gin. bo mamy z narzeczonym za ponad rok termin slubu i nie chcemy wpadki przed:)
pani dr przepiała mi właśnie novynette,jest to dla mnie nowośc bo nigdy nie stosowałam pigułek.wszystko było ok do momentu ,az pocczytałam wszystkie przeciwkskazania itd
Jutro lub pojutrze powinnam mieć pierwszy dzie okresu i zarzyć pierwsza tabletke..dzis już wykupiłam opakowanie,troche a nawet mocno sie boje
tego plamienia,mojej reakcji na lek i tego co bedzie jak odstawie?Poza tym za niecałe 2 tygodnie bede w tunezji a przeczytałam tu,ze po opalaniu mogą wystąpic przebarwieni? czy to dotyczy tylko solarium?powiedzcie co wiecie:) dziekuje i pozdrawiam
Jestem nowa i na forum i w kwestii tabletek anty.
Dziś odwiedziałam pania gin. bo mamy z narzeczonym za ponad rok termin slubu i nie chcemy wpadki przed:)
pani dr przepiała mi właśnie novynette,jest to dla mnie nowośc bo nigdy nie stosowałam pigułek.wszystko było ok do momentu ,az pocczytałam wszystkie przeciwkskazania itd
Napisano 17 czerwiec 2008 - 12:53
witam!wiec tak we wszystkich tabletkach pisalyby takie skutki uboczne,ale to nie jest powod do strachu poniewaz jezeli nie wezmiesz tabletek to sie nie dowiesz czy sa dla Ciebie...w kazdym momencie mozesz zmienic tabletki jezeli bedziesz sie po nich fatalnie czula.plamiena najczesciej wystepuja i moga trwac do 3 miesiecy.jak je odstawisz wszystko wroci do normy,dostaniesz krwawienie z odstawienia a potem swoj normalny okres w cyklu.opalac sie mozesz ale oczywiscie nie za duzo nawet nie chodzi o tabletki...po solarium szybciej wystepuja plamy niz po sloneczku,wiec uzywaj kremow ze specjalnym filtrem do twego rodzaju skory.
Napisano 17 czerwiec 2008 - 16:07
Blancaa dziekuje CI bardzo za odpowiedz:)
W sumie każda metoda ma swoje plusy i minusy,czekam na okres i pierwsza tabletkę?mam nadzieje,ze nie bedzie źle.martwiłam sie troche tym słonkiem,ale raczej nie miałam nigdy żadnych przebarwień mam wiec nadzieje,ze i teraz nic takiego nie bedzie:)
Pozdrawiam i zycze miłego popoludnia:)
W sumie każda metoda ma swoje plusy i minusy,czekam na okres i pierwsza tabletkę?mam nadzieje,ze nie bedzie źle.martwiłam sie troche tym słonkiem,ale raczej nie miałam nigdy żadnych przebarwień mam wiec nadzieje,ze i teraz nic takiego nie bedzie:)
Pozdrawiam i zycze miłego popoludnia:)
Napisano 14 lipiec 2008 - 21:37
UUuu cos temat ucichł
NO i jestem juz po pierwszym opakowaniu:)Tunezja zaliczona i zadnych przebarwien nie zauważyłam a ze słonkiem czesto sie widziałam:)
Jak narazie nie zauważyłam zadnych objawów,plamien nie było,czułam sie normalnie,przytyc chyba nie przytyłam.
W czwartym dniu przerwy dostałam "okres" a w sumie cos co nim byc powinno? bo taki bardzo słabiutki,nijaki?tez tak miałyście? czy przez tabletki może zmienić sie intensywnośc krwawienia?
Pozdrawiam:)
NO i jestem juz po pierwszym opakowaniu:)Tunezja zaliczona i zadnych przebarwien nie zauważyłam a ze słonkiem czesto sie widziałam:)
Jak narazie nie zauważyłam zadnych objawów,plamien nie było,czułam sie normalnie,przytyc chyba nie przytyłam.
W czwartym dniu przerwy dostałam "okres" a w sumie cos co nim byc powinno? bo taki bardzo słabiutki,nijaki?tez tak miałyście? czy przez tabletki może zmienić sie intensywnośc krwawienia?
Pozdrawiam:)
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- novonette
- przedłużający się okres przy tabletkach
- zjadlam 8 tabletek cytotec
- novynette wrocław tanio
- tabletki novynette a obfite miesiączki
- przedluzajcy sie okres po tabletkach
- okres po pierwszej seri tabletek
- przedłużający się okres przy tabletkach novynette
- przedluza mi sie ores po tabletkach