Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Glany, bojówki, bundeswehry

119 odpowiedzi w tym temacie

#1 jacobbs

Pan Demonium

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6095 postów

Napisano 15 luty 2008 - 05:36

Witam panie i panów. Co sądzicie o stylu militarnym? Co sobie myślicie widząc na ulicy mężczyznę w spodniach moro i glanach mimo iż nie jest on żadnym funkcjonariuszem? Mi osobiście taki styl jak najbardziej odpowiada. Tanio, ładnie i wygodnie. Bojówki dobre to zakup na kilka lat. Swoje kupiłem pół roku temu od czegoś a la demobilu z tym, że wojsk USA. Do dzisiaj nie mają żadnych uszkodzeń, a trzeba przyznać, że wykorzystuję je całkowicie, bo wycieczki w teren są moją broszką x)

Przykład (ja):
Dołączona grafika

Pokazałem twarz, cieszcie się xP Glany się nie zmieściły, ale widać górę jak bojówki się w nich chowają.

Jak wam się podoba taki styl ubioru? Gdzie kupujecie ciuchy jeśli to robicie? Jakie "za" i "przeciw"?

"Na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych.
Są ci pozamykani w zakładach i ci, którzy nie zostali jeszcze przebadani."

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 bydzio

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 166 postów

Napisano 15 luty 2008 - 07:28

Bardzo fajny jest styl militarny.Sam mam podobny :]

Shade-Black shade
Iron maiden-Fear of the dark :| xP

#3 lexomm

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1101 postów

Napisano 15 luty 2008 - 07:32

Lepsze rosyjskie bojówki

#4 YoMan

Narcyz :)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4489 postów

Napisano 15 luty 2008 - 10:16

Loo mi sie bardzo podoba taki styl...ale to jest nie dla mnie, wiem ze nie czul bym sie dobrze... a

#5 jacobbs

Pan Demonium

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6095 postów

Napisano 15 luty 2008 - 13:21

A czemuż to miałbyś nie czuć się dobrze? Bardzo wygodne, ciepłe kiedy trzeba, a kiedy nie trzeba przewiewne i przede wszystkim funkcjonalne.

Dołączona grafika

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Morion

Sinner

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 10378 postów

Napisano 15 luty 2008 - 13:29

chodzi o wyglad, to nie styl dla yomana :) za bojowkami nie przepadam, wole jeansy :P zreszta w glany nie moglbym wcisnac jak Ty :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dzikie Pola: Na zaścianku
Spoiler
Klanarchia: Omen krwią znaczony
Spoiler

#7 jacobbs

Pan Demonium

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6095 postów

Napisano 15 luty 2008 - 14:05

No w sumie sama nazwa YoMan już nieco sugeruje x) Dla mnie bojówki to najlepsze spodnie. Dużo kieszeni i wszystko się pomieści jak jakiś wypad w teren a do tego bardzo wytrzymałe.

Dołączona grafika

#8 BlackSheep187

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 462 postów

Napisano 15 luty 2008 - 14:09

ziomus, styl jest za:cenzura:isty:] sam sie kiedys tak nosilem, ale mi nawrocily stare nawyki- hip hop:P teraz uzywam tych rzeczy jak ide w teren albo jak wiem ze mnie czeka dlugie chodzenie np. pop gorach... wszystko wygodne i baaardzo funkcjonalne tylko roznimy sie tym ze ja poza glanami nosilem jeszcze no i nosze nadal czasem obuwie operacyjno-taktyczne:](Magnum Classic) a poza tym to tez mi sie przydaje jak sie wbijam na zloty militarne(np. Darłowo, Borne Sulinowo) albo do jazdy na motorku (Junak, Dniepr K-750) ogolnie to POZDRAWIAM:P:]

#9 jacobbs

Pan Demonium

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6095 postów

Napisano 15 luty 2008 - 15:04

No ja też myślę, żeby Magnumy kupić. Cieplejsze i większa nieprzemakalność xP

Dołączona grafika

#10 er-zet

can you read my mind?

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2438 postów

Napisano 15 luty 2008 - 15:34

Mi osobiście taki styl się nie podoba.
Nie mam nic do kogoś, kto taki preferuje, ale po prostu nie mogę wyobrazić siebie w takim ubraniu.
Zbyt masywne to wszystko jak dla mnie.

#11 sopel661

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 346 postów

Napisano 15 luty 2008 - 15:47

Wyświetl postUżytkownik er-zet dnia 15.02.2008, 15:34 napisał

Mi osobiście taki styl się nie podoba.
Nie mam nic do kogoś, kto taki preferuje, ale po prostu nie mogę wyobrazić siebie w takim ubraniu.
Zbyt masywne to wszystko jak dla mnie.

Mam podobne zdanie co er-zet. Nie przeszkadza mi jeżeli ktoś tak jest ubrany, mam poprostu inne zdanie na temat ubioru. Wole coś "lekkiego" do ubrania ...
" Miłość bezinteresowna daje szczęście, a interesowna pieniądze "

" Miłość od pierwszego wejrzenia należy traktować z przymrużeniem oka "

" Miłość to jest to, co pozostaje, gdy już zabrane jest wszystko "

" Miłość łączy serca, a przyjaźń umysły "

" Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra nie na jednej, ale na wszystkich strunach serca "

#12 √ιק Majkel

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisano 15 luty 2008 - 17:48

Ja mam grzane z takiego stylu jak trafiam takiego goscia na ulicy to sobie myślę „skąd ten się urwał ”z Iraku…hehe!! tylko bez obrazy każdy się ubiera jak chce i cenie orinalnośc! tylko ze to niewygodne, bojówki jeszcze ujdą ale glany to przesada, ciężkie, niewygodne, latem noga się poci, i tagrze niebezpieczne jeśli dojdzie do bójki to możesz komuś krzywdę zrobic..:D takie jest moje zdanie na temat tego stylu (palcem nie wytykam)

#13 BlackSheep187

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 462 postów

Napisano 15 luty 2008 - 18:46

Wyświetl postUżytkownik jacobbs dnia 15.02.2008, 15:04 napisał

No ja też myślę, żeby Magnumy kupić. Cieplejsze i większa nieprzemakalność xP
polecam Magnumy, oprocz teco co napisales to sa cholernie wygodne i praktycznie nie do zniszczenia:] od ponad dwoch lat je mam a slady sa ytylko takie ze skora lekko sie zdarla(od pobycie na poligonach, OSF, i od robienia pompek na czybach butow)

Tak w ogole to wyberales sie na oboz miitarny kiedys?? jak tak to gdzie??

#14 outremer

Fratres Militiae Templi

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6264 postów

Napisano 15 luty 2008 - 22:08

Wyświetl postUżytkownik jacobbs dnia 15.02.2008, 06:36 napisał

Witam panie i panów. Co sądzicie o stylu militarnym? Co sobie myślicie widząc na ulicy mężczyznę w spodniach moro i glanach mimo iż nie jest on żadnym funkcjonariuszem? Mi osobiście taki styl jak najbardziej odpowiada. Tanio, ładnie i wygodnie. Bojówki dobre to zakup na kilka lat. Swoje kupiłem pół roku temu od czegoś a la demobilu z tym, że wojsk USA. Do dzisiaj nie mają żadnych uszkodzeń, a trzeba przyznać, że wykorzystuję je całkowicie, bo wycieczki w teren są moją broszką x)

Przykład (ja):
Dołączona grafika

Pokazałem twarz, cieszcie się xP Glany się nie zmieściły, ale widać górę jak bojówki się w nich chowają.

Jak wam się podoba taki styl ubioru? Gdzie kupujecie ciuchy jeśli to robicie? Jakie "za" i "przeciw"?
Jacobbs nie tak Ciebie sobie wyobrażałem. Ale styl masz fajny. Piszę tak dla tego, że mam podobny. Ostatnio dokonałem zakupu Kurtki M65 Regiment VINTAGE. I powiem, że jestem happy. W drodze Bluza i bojówki BDU Special Forces.
Kula jest ślepa i głupia, a bagnet to zuch który wie o co chodzi w życiu
Dołączona grafika

#15 BlackSheep187

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 462 postów

Napisano 15 luty 2008 - 22:11

no to jestem z ciebie dumny ze zakupiles taka kurtke:] ja nie pameitam jak sie moja nazywa, ale taka dluga i ma fane futerko na ocieplanym kapturze:] i jest za:cenzura:iscie ciepla:P

#16 outremer

Fratres Militiae Templi

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6264 postów

Napisano 15 luty 2008 - 22:13

To jakiś rodzaj parki.
Dołączona grafika

#17 BlackSheep187

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 462 postów

Napisano 15 luty 2008 - 22:16

moze znajde ja w necie to wysle link:]http://www.ranger.net.pl/d_1138984782_kurt...3b___black.htmltutaj masz link i looknij jak chcesz:P:] i napisz co sadzisz

#18 outremer

Fratres Militiae Templi

• Redaktor
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6264 postów

Napisano 15 luty 2008 - 22:20

Niezła. A kolor jaki czarny ?
Dla porównania podobny asortyment, ale mniejsze ceny.
http://www.e-militaria.pl/
Dołączona grafika

#19 BlackSheep187

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 462 postów

Napisano 15 luty 2008 - 22:22

dzieki:] ale ja juz sie tak na codzien nie nosze:P(oprocz kurtki) a podalem tamten bo akurat u mnie w K-linie jest ten sklep:]

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 jacobbs

Pan Demonium

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6095 postów

Napisano 16 luty 2008 - 00:05

Cytat

Ja mam grzane z takiego stylu jak trafiam takiego goscia na ulicy to sobie myślę „skąd ten się urwał ”z Iraku…hehe!! tylko bez obrazy każdy się ubiera jak chce i cenie orinalnośc! tylko ze to niewygodne, bojówki jeszcze ujdą ale glany to przesada, ciężkie, niewygodne, latem noga się poci, i tagrze niebezpieczne jeśli dojdzie do bójki to możesz komuś krzywdę zrobic..biggrin.gif takie jest moje zdanie na temat tego stylu (palcem nie wytykam)

Nie wiesz o czym mówisz. Miałeś kiedyś glany na nogach? Nie sądzę. Jesteś jak dziecko, które nie je szpinaku bo w bajkach mówią, że nie dobry. Najpierw sam czegoś doświadcz zanim zaczniesz się na ten temat wypowiadać. Ciężkie? Owszem, bo to buty wojskowe. Niewygodne? Gó*no prawda. Najwygodniejszy but na świecie. Jak już rozchodzisz to świetnie przylega do nogi i pójdziesz w każdy teren bez obawy o zmoczenie skarpet czy skręcenie kostki. Noga się poci? A to dobre. Glany są cieńsze od adidasów, które ty nosisz. Bo jest to tylko jedna, cienka warstwa skóry. Glany na mróz to samobójstwo bo równie dobrze można na bosaka wyjść. A jeśli dojdzie do bójki to chyba dobrze, że zrobisz komuś krzywdę ty, a nie ten ktoś Tobie, prawda? To był głupi argument. Mam rozumieć, że jak Cię biją to stoisz i patrzysz, byleby ich nie dotknąć bo może im krzywdę zrobisz?

Cytat

Tak w ogole to wyberales sie na oboz miitarny kiedys?? jak tak to gdzie??
Nie byłem nigdy, ale może kiedyś się wybiorę. Wolę raczej spontaniczne wypady z kumplami.

Cytat

Jacobbs nie tak Ciebie sobie wyobrażałem. Ale styl masz fajny. Piszę tak dla tego, że mam podobny. Ostatnio dokonałem zakupu Kurtki M65 Regiment VINTAGE. I powiem, że jestem happy. W drodze Bluza i bojówki BDU Special Forces.
A jak sobie mnie wyobrażałeś? Taką kurtkę tylko w ciemniejszym kolorze niedawno mój starszy sobie zakupił. On też siedzi właśnie w podobnym stylu (army, vintage).

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych