Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Tabletki YASMINELLE

272 odpowiedzi w tym temacie

#261 NaTaLiA0000

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 09 sierpień 2009 - 09:39

Hej Mam pytanko biore juz 3 opakowanie Yasminelle i zawsze byl okres a teraz jakos czekam i nic co prawda mam bóle brzucha tak jak by miał być ale Go nie ma :/.... Takie sie zastanawiam czy mam juz sie czegoś bać ???i jak nie dostane okresu to mam zacząć nowe opakowanie czy udac sie do lekarza ????

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#262 Lila85

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 210 postów

Napisano 09 sierpień 2009 - 23:19

Jeśli przyjmowałaś wszystkie tabletki regularnie i nie wydaliłaś żadnej tabletki w ciągu 4 godzin od jej przyjęcia to normalnie zacznij kolejne opakowanie. Jeśli zaś podejrzewasz ciążę to lepiej zrób test

#263 NaTaLiA0000

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 10 sierpień 2009 - 07:32

Mama nadzieje ze jest wszystko dobrze!!! a tabltki jestem pewna ze wszystkie przyjelam i mam nadzieje ze trafily w odpowiednie miejsce! dzieki :D

#264 Patusiq

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 06:03

Witam Was Kochane:)
Mam pytanie ,brałam przez 3lata Cilest i ginekolog zmienił mi tabletki na yasminelle skończyłam 2 opakowanie i czy to możliwe że mam tak ogromne huśawki nastroju? tzn śmieję się a za chwile płaczę,jestem strasznie nerwowa-czy to bardziej jest spowodowane ciężkim czasem ,który nadszedł w moim domu?Zastanawiam sie czy nie wrócić do cilestu bo po nim nie miałamżadnych negatywnych objawów.Kurcze naprawde nie wiem co robić.Proszę o radę,Patrycja.

Użytkownik Patusiq edytował ten post 11 sierpień 2009 - 06:30

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#265 sosad1

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1001 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 08:46

Wyświetl postUżytkownik Patusiq dnia 11.08.2009, 07:03 napisał

Witam Was Kochane:)
Mam pytanie ,brałam przez 3lata Cilest i ginekolog zmienił mi tabletki na yasminelle skończyłam 2 opakowanie i czy to możliwe że mam tak ogromne huśawki nastroju? tzn śmieję się a za chwile płaczę,jestem strasznie nerwowa-czy to bardziej jest spowodowane ciężkim czasem ,który nadszedł w moim domu?Zastanawiam sie czy nie wrócić do cilestu bo po nim nie miałamżadnych negatywnych objawów.Kurcze naprawde nie wiem co robić.Proszę o radę,Patrycja.
Witam:)
ja po yasminelle przez pare tygodniu miałam straszne humory i apetyt :P ale mi przeszło potem przerwałam branie tabletek na jakiś czas i znów je biore ale już huśtawek nie ma:P moze odczekaj jescze 1 opakowanie jesli nie przejdzie Ci to zień sobie:)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#266 Lila85

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 210 postów

Napisano 11 sierpień 2009 - 12:11

Tak huśtawki nastroju mogą występować podczas brania hormonów. Tak jak koleżanka uważam że powinnaś odczekać jeszcze.

#267 anetta89

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 17 grudzień 2009 - 09:23

Witam. Jestem pierwszy raz na forum. I jestem w sytuacji takiej a nie innej.
Zapomniałam tabletki w pierwszym tygodniu a dokładnie 2 dnia. Minęło ok 16 godzin i wzięłam tę zaległą. Nie było stosunku w tygodniu przed pominięciem tabletki.
Niby minęło 7 dni po tym jak zapomniałam i dopiero wtedy się kochaliśmy. - bo zapomniałam w poniedziałek (o 20 zawsze biorę) i wzięłam rano we wtorek ok 12. Nie było stosunku przez 7 dni i dopiero we wtorek wieczorem przed 20, czyli przed wzieciem tabletki. Nie wiem co mysleć - niby 7 dni minęło ale czy to wystarczy?
Pozdrawiam i prosze o odpowiedź

#268 geheimnise

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 120 postów

Napisano 04 styczeń 2010 - 22:02

Wyświetl postUżytkownik sosad1 dnia 23 kwiecień 2008 - 13:55 napisał

Hejo:)
Za pare miesiecy po porodzie planuje zarzywać yasminelle.
Powiedzcie mi chudniecie/tyjecie po nich?Pisdzcie wszystko co o nich wiecie:) byłabym wdzięczna:)

Ja schudłam ok 4 kg ;)
Nie wystarczy pokochać, trzeba jeszcze umieć wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie...
[indent]...w moim sercu miłość! N:*
[/indent]

Dołączona grafika Dołączona grafika

#269 =MiLi=

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 286 postów

Napisano 06 styczeń 2010 - 10:20

Ja przytyłam i to sporo.

Zapraszam serdecznie!
http://www.e-mdsk.pl

Sprzęt szpiegowski i wiele innych!

domofony, unifony, videodomofony, podsłuchy, kamery, automatyka bram, monitory, elektrozaczepy, mikrorejestratory, samozamykacze i wiele innych!

http://MikroSklep.com.pl

http://www.mdsk.pl

Dołączona grafikaDołączona grafika

#270 Justyna__3

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 14 styczeń 2010 - 19:31

cześć dziewczyny :) ja brałam yasminelle jakoś 8 miesięcy i nic niepokojącego się po nim nie dzieję. Ani nie schudłam, ani nie przytyłam. Moim zdaniem jest bardzo dobry :)
A tak trochę z innej beczki ;P chciałam zrobić tygodniową przerwę między tabletkami, miałam odpis z apteki a pierwszą tabletkę musiałam wziąść w sobotę. Pech chciał, że zostawiłam sobie kupno tabletek na ostatni dzień i okazało się, że moja apteka jest zamknięta w weekendy. Nie zaczynałam już nowego blistra od poniedziałku, bo i tak nie byłabym zabezpieczona. Moje pytanie jest takie: czy jak kochałam się z chłopakiem ostatni raz w drugi dzień odstawienia tabletek to jest możliwość, że jestem w ciąży? Zaznaczam, że po stosunku dostałam krwawienie z odstawienia a myślę, że nawet jeśli potem miałam płodne dni to plemniki tak długo nie przeżyłyby we mnie. Co Wy o tym myślicie?

#271 aniullkaa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 19 styczeń 2011 - 14:55

hej dziewczyny mam pytanie. chodzi mi o to ze biore tabletki juz dluzszy czas, i po krwawieniu z odstawienia powinnam wziac kolejna w poniedzialek lecz ja wzielam we wtorek ale tylko jedna tabletke i teraz sie zastanawiam czy nie powinnam wziac (wczoraj bo dzis jest sroda) dwoch i nie wiem co mam teraz zrobic?:(

#272 Li8

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisano 27 luty 2011 - 23:17

Wyświetl postUżytkownik Iwonaaa18 dnia 09 luty 2008 - 22:54 napisał

Chciałam zapytać co by sie stało,jakbym brała tabletki Yasminelle bez tygodniowej przerwy między opakowaniami.
Czy miałoby to negatywny wpływ na mój organizm?czy dostałabym okres wtedy?
proszę o odpowiedź
Taki zabieg mozna sobie od czasu do czasu zrobic, jesli nie chcesz np.miec okresu w danym tygodniu, bez szkody dla organizmu.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#273 kalinka1203

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 27 styczeń 2012 - 10:27

Proszę o pomoc
Po Tygodniowej przerwie zamiast wziazc tabletke o 8 rano wzielam ok 14 niby nie bylo 12 h ale dzien wczesniej byl stosunek. Teraz skonczylam brac juz wszystkie tabletki jest 6-ty dzien a ja mam tylko plemienie, czy mozliwe ze jestem w ciazy?
prosze o pomoc

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych