Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

* - - - - 1 głosy

Aborcja

2649 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Aborcja jesteś za czy przeciw? uzasadnij... (602 użytkowników oddało głos)

Aborcja jesteś za czy przeciw? uzasadnij...

1. popieram aborcje (219 głosów [33.69%])

Procent z głosów: 33.69%

2. jestem przeciw (431 głosów [66.31%])

Procent z głosów: 66.31%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#2641 Nuada

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 505 postów

Napisano 26 luty 2012 - 14:51

Obecne regulacje prawne oraz kultura w jakiej żyjemy nie zezwolą na akceptacje aborcji.
Prawo RP jest jednym z najnowocześniejszych praw w Europie i według mnie ów sprawa została poddana prawidłowemu osądowi.

Oczywiście- przeciwnik aborcji.

Cytat

''Staraj się być mądrzejszym od innych, ale nie mów im tego.''
— Philip Chesterfield

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2642 ALAN06

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 700 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 14:41

Aborcja jest zbrodnią na niewinnej bezbronnej istocie. :angry:

#2643 Malaru

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 197 postów

Napisano 29 marzec 2012 - 17:12

Wyświetl postUżytkownik ptak123a dnia 17 styczeń 2012 - 10:20 napisał

To moze zamiast lekcji R ,wprowadzic naukę o wychowaniu seksualnym .
taaaa, taka oto lekcja. Nie wiem jak w innych szkołach ale w mojej prowadzona była przez panią pedagog, która czasami sama nie wiedziała o czym mówi. Raz coś o chorobach miejsc intymnych, raz o ciąży a potem nagle o rodzinie, rówieśnikach i o miejscu dziecka w rodzinie. Czyli takie wszystko o niczym. Ksiądz na religii powiedziałby krótko: żadnego seksu przed ślubem, aborcja to morderstwo. Ani się z nim zgodzić, ani się kłócić.
Wychowanie do życia w rodzinie są zajęciami nadobowiązkowymi dla uczniów od klasy piątej szkoły podstawowej. I co? W co drugiej klasie szkoły średniej na takie zajęcia uczęszczają panny z brzuchem.

Jeśli ktoś nie pił taniego wina, to dla mnie jest podejrzany.
Bo albo był wychowany w jakimś obrzydliwym luksusie i nie zna życia,
albo nigdy nie był młody.

#2644 Lazurowa78

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisano 03 kwiecień 2012 - 21:39

Edukować, edukować i jeszcze raz edukować młodzież!!!!! Nie będzie niechcianych ciąż, to nie będzie problemu z ich usuwaniem. Mysleć przede wszystkim przed ;)

#2645 Cza

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 29 postów

Napisano 04 kwiecień 2012 - 17:58

jestem zdecydowanie ZA...kobieta, aby cieszyć się seksem musi czuć się bezpiecznie, żę w razie jakiejś wpadki będzie mogła usunąć...
no ale wy poloki nie lubicie seksu, dla was seks oznacza produkcje bachorów, tak was nauczyli na lekcji relogii, żal mi was i waszego żałosnego życia seksualnego, któego nie macie....aż żal czytać

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#2646 Vesemirus

Christopheros

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1753 postów

Napisano 04 kwiecień 2012 - 20:06

Cytat

jestem zdecydowanie ZA...kobieta, aby cieszyć się seksem musi czuć się bezpiecznie, żę w razie jakiejś wpadki będzie mogła usunąć...
no ale wy poloki nie lubicie seksu, dla was seks oznacza produkcje bachorów, tak was nauczyli na lekcji relogii, żal mi was i waszego żałosnego życia seksualnego, któego nie macie....aż żal czytać
Jedyne czego jest mi żal to to, że ziemia nosi takie osoby jak Ty. Zaprezentuj swoje zdanie i nie obrażaj innych - co to ma być "poloki", "produkcja bachorów"? Rodzice nie nauczyli Cię co to jest kultura osobista?

Wracając do tematu - "kobieta, aby cieszyć się seksem musi czuć się bezpiecznie" a może kobieta przed seksem powinna się zastanowić nad zabezpieczeniem (nie jestem fanem, ale walka z antykoncepcją to walka z wiatrakami)? Może kobieta powinna zastanowić się kiedy miała krwawienie? Policzyć do 15 chyba każda kobieta potrafi? Człowiek różni się od zwierzęcia rozumem, zdolnością do złożonego i analitycznego myślenia, niektórzy niestety zniżają się do poziomu naszych małpich praprzodków i gżą się gdzie popadnie i z kim popadnie, a potem mają pretensje do świata, że będzie dzidziuś... Skoro jesteśmy na tyle dorośli, żeby uprawiać seks, powinniśmy być na tyle dorośli, żeby sprostać konsekwencją seksu - jeśli ktoś tego nie rozumie jest dzieckiem. Dodatkowo jeśli problem chce rozwiązać za pomocą aborcji to jest mordercą i tyle w tym temacie.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Cytat

Jeśli problem nierówności społecznej, rasowej, a także inne problemy spowodowane pseudodemokracją tłumaczysz teorią ewolucji to naprawdę, myślę, że jeszcze głupszym pomysłem, byłoby tylko obwinianie miesiączkowania samic łosia na terenie Kanady

"Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać."
Ignorowani - czyli czyszczenie podwórka - solo lee, ptak123a

#2647 nieśmiertelna

Master

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2459 postów

Napisano 05 kwiecień 2012 - 08:41

Wyświetl postUżytkownik Cza dnia 04 kwiecień 2012 - 17:58 napisał

:mruga:

no ale jak jest sie wyzwolonym, szasta tyłkiem na prawo i lewo, bez zastanowienia i bez zabezpieczenia to potem "produkuja bachorów". Szkoda że twoi rodzice nie podeszli tak do twojej "produkcji".

Cytat

Wracając do tematu - "kobieta, aby cieszyć się seksem musi czuć się bezpiecznie" a może kobieta przed seksem powinna się zastanowić nad zabezpieczeniem (nie jestem fanem, ale walka z antykoncepcją to walka z wiatrakami)? Może kobieta powinna zastanowić się kiedy miała krwawienie? Policzyć do 15 chyba każda kobieta potrafi? Człowiek różni się od zwierzęcia rozumem, zdolnością do złożonego i analitycznego myślenia, niektórzy niestety zniżają się do poziomu naszych małpich praprzodków i gżą się gdzie popadnie i z kim popadnie, a potem mają pretensje do świata, że będzie dzidziuś... Skoro jesteśmy na tyle dorośli, żeby uprawiać seks, powinniśmy być na tyle dorośli, żeby sprostać konsekwencją seksu - jeśli ktoś tego nie rozumie jest dzieckiem. Dodatkowo jeśli problem chce rozwiązać za pomocą aborcji to jest mordercą i tyle w tym temacie.
takie wyliczyanki do 15 to akurat na nie wiele sie zda, bo wiekszosc ma nieregularne cykle itd. ale jak sie nie chce miec dzieci to sie uwaza co sie robi, zabezpiecza sie (prawidlowo!) i nie ma problemu... szczerze mowiac to nie ogarniam jak można na krawędzi lawirować i w razie "w" latać, biegać, denerwować się, wydawać kupe kasy na skrobanke...przecież jedna gumka kosztuje ile? 2 zł? :bag: ehh
SARKAZM- spotęgowana ironia o odcieniu zgryźliwym i pogardliwym. Oczywiście zgryźliwa ironia zależy od sytuacji, ale w kraju, w którym połowa obywateli jest kretynami nie można postępować inaczej. Trafny sarkazm nie jednej osobie dał do myślenia… a może wręcz pomógł.

Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.    

Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja

Dołączona grafika                                    

#2648 AneczQ

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 18:27

Wyświetl postUżytkownik Cza dnia 04 kwiecień 2012 - 17:58 napisał

Zszokowała mnie ta wypowiedź. I nie ze względu na jej "morał" jak na forme wypowiedzi.
Może wypadałoby pomyśleć o odpowiedniej antykoncepcji ?

JESTEM POLKĄ i jestem z tego dumna a seks nie jest dla mnie produkcja bachorów lecz wyrazem miłości. Kochając się z osobą która się kocha jest najwięcej radości i nie ma powodów do braku poczucia bezpieczeństwa

Osoby które uprawiają seks z przypadkowymi osobami niech pomyślą o antykoncepcji lub niech sami sobie usuną narządy zamiast swoje dzieci jak antykoncepcja jest takim problemem :huh:

Nie jestem za aborcją. Ewentualnie za tabletkami "72h po" bo wiadomo wpadki się zdarzają ale TRZEBA MYŚLEĆ!

Użytkownik AneczQ edytował ten post 22 kwiecień 2012 - 18:30

Dołączona grafika

"Odnajdź się w świecie pełnym poranionych umysłów"

#2649 Nadia26

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 23:23

Nigdy nie zdecydowałabym się na aborcję! Nigdy....

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#2650 Vesemirus

Christopheros

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1753 postów

Napisano 17 maj 2012 - 12:25

Następnym razem takie reklamy, jak ta co tu do niedawna wisiała, będę zapisywał na dysku - dowody zawsze się przydadzą :P

Użytkownik Vesemirus edytował ten post 17 maj 2012 - 12:26

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Cytat

Jeśli problem nierówności społecznej, rasowej, a także inne problemy spowodowane pseudodemokracją tłumaczysz teorią ewolucji to naprawdę, myślę, że jeszcze głupszym pomysłem, byłoby tylko obwinianie miesiączkowania samic łosia na terenie Kanady

"Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać."
Ignorowani - czyli czyszczenie podwórka - solo lee, ptak123a

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych