Aborcja
Rozpoczęty przez milusia32, 01 maj 2005 19:46
2635 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 maj 2005 - 19:53
NO ale jezeli takie dzieci sie rodza a pozniej sa zaniedbywane( bite, gwałcone, uśmiercane) to co??
( Mają tak te małe bezbronne istoty cierpieć?? Moze lepiej ebdzie jak ci NIEODPOWIEDZIALNI brutale skrócą cierpien małemu człowieczkowi??
Jezeli nawet takie dzieci zostaną odratowane to co z ich psychika??
(( Z drugiej strony to jednak jest ZABIJANIE=MORDERSTWO ... co powinno byc karane. Ja teraz nie wiem czy lepsza jest smierc przed przyjsciem na swiat czy po (w przypadku tych maltretowanych dzieci)...
Kasia R.
Napisano 01 maj 2005 - 20:57
sprzeciw, tylko są malutkie wyjątki
Napisano 01 maj 2005 - 21:13
Nie mam zdania... ciężko prawde powiedziawszy mi się wysłowić. Za lub przeciw aborcji - takie zdanie naprawdę można sobie wyrobić chyba tylko wtedy jak naprawdę sie zajcie w niechcianą ciążę.. nie ma co spekulować, jak byśmy zrobili
Gdzie kobiety są czczone, tam radują się bogowie; gdzie nie są czczone, wszelkie praktyki religijne pozostają bez skutku :D
Napisano 01 maj 2005 - 21:59
nika mash racja niechciana ciaza.. przeciesh wiadomo ze laska idzie do loshka z facetem to wpierw sie mysli..a nie potem zeby sie pozbyc klopotu to sie dziecko usuwa...
jesli ktos uwaza sie dorosly i idzie z facetem do loshka to niech tesh bedzie taki dorosly i wychowa to dziecko:)
jesli ktos uwaza sie dorosly i idzie z facetem do loshka to niech tesh bedzie taki dorosly i wychowa to dziecko:)
Napisano 01 maj 2005 - 22:12
pierw trzeba przemyśleć a potem się kochać ( z zabezpieczeniem OCZYWIŚCIE) no chyba ze ktoś chce bobasa, ale wtedy juz nie mozna mysleś o aborcji :shock:
Napisano 01 maj 2005 - 23:59
dzięki
Napisano 02 maj 2005 - 00:39
No a czy ja mówię ze się nie zgadzam? Jasne, jak się jest takim mądrym że już się z kimś idzie do łóżka, no to się myśli o konsekwencjach. Ale wtopy sie zdarzają... i co wtedy?
Rozumiem kobiety, które decydują się na to rozwiązanie w palących przypadkach.
Nigdy nie zrozumiem i zawsze będę potępiać postępowanie kobiet które aborcję traktują jako metodę antykoncepcji.
To chyba na tyle ode mnie
Nigdy nie zrozumiem i zawsze będę potępiać postępowanie kobiet które aborcję traktują jako metodę antykoncepcji.
Gdzie kobiety są czczone, tam radują się bogowie; gdzie nie są czczone, wszelkie praktyki religijne pozostają bez skutku :D
Napisano 02 maj 2005 - 00:42
zgadzam się z tobą
Napisano 02 maj 2005 - 01:29
Eshet napisał:
No a czy ja mówię ze się nie zgadzam? Jasne, jak się jest takim mądrym że już się z kimś idzie do łóżka, no to się myśli o konsekwencjach. Ale wtopy sie zdarzają... i co wtedy?
jesli laska stosuje aborce jako antykoncepcje..to uwazam ja za nienormalna... i sama sie powinna zabic..jesli zabija inne zycie to po co ona ma zyc...
macie racje wszyscy ABORCJA jest ... zła!!
Kasia R.
Napisano 02 maj 2005 - 03:04
tak to juz na świecie i nic się na to nie poradzi
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych