Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Darmowy Kurs Angielskiego

50 odpowiedzi w tym temacie

#1 bradzac

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 05 luty 2008 - 10:53

Witajcie,

Czy znacie jakieś fajne metody, kursy do nauki angielskiego ?

Ostatnio korzystałem z darmowego kursu:
http://www.kurs.twojangielski.pl
Jestem z niego zadowolony, ale chciałbym jeszcze :)

Czy znacie jakieś podobne kursy ?

Pozdrawiam,
Tomek

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 deN

My name is Trance

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2176 postów

Napisano 05 luty 2008 - 10:54

nic za darmo na swiecie nie ma ;)

Dołączona grafika

#3 DreamWalker

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 143 postów

Napisano 05 luty 2008 - 12:24

a ja ci powiem ze jest
wystarczy poszukać -> google.pl nie gryzą

ale co do anglika łatwy jezyk i bardzo popularny tak wiec coś na pewno znajdziesz

#4 Aggaga

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 01 marzec 2010 - 11:40

Wyświetl postUżytkownik DreamWalker dnia 05 luty 2008 - 12:24 napisał

a ja ci powiem ze jest
wystarczy poszukać -> google.pl nie gryzą

ale co do anglika łatwy jezyk i bardzo popularny tak wiec coś na pewno znajdziesz

Właśnie, wystarczy poszukać :)

Zajrzyj tu: darmowy kurs języka angielskiego przez internet
To kurs e-mailowy, ponad TYSIĄC lekcji - codziennie dostajesz nową.
W każdej lekcji przykładowe zdania objaśniające słówka.
Można się także uczyć w wariancie angielski online, w tym na swoim telefonie komórkowym, czyli w sumie wszędzie.

Miłej nauki :)

#5 audiofun

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 26 postów

Napisano 01 marzec 2010 - 13:28

To i ja (dla zainteresowanych w tym temacie) podrzucę dwa obszerne fragmenty kursów języka angielskiego (konwersacje) - do pobrania zupełnie za darmo.
Wystarczy podać e-mail aby otrzymać link do pobrania plików mp3. Miłej nauki angielskiego ze słuchu...

PS. Link do strony gdzie można pobrać kursy: Angielski na MP3 (audiokursy za Darmo)
Nauka angielskiego Mp3 - tylko skuteczne metody i kursy.
Portal ETUTOR - Angielski przez Internet (2x szybciej!)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 18 czerwiec 2010 - 08:52

Mi się jednak wydaje, że jeśli naprawdę chcemy się nauczyć języka obcego (dobrze go sobie przyswoić) to jednak taka nauka w domu nie wystarczy. Nie ma to jak kontakt z nauczycielem, najlepiej native speakerem. Dlatego lepiej się wybrać na jakiś kurs językowy. Axon prowadzi fajne kursy - w małych grupach, więc nauka idzie łatwiej. Takie domowe kursy mogą być tylko dodatkiem do nauki w szkole czy na kursach, ale raczej nie jedynym źródłem zdobywania wiedzy.

#7 Val

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 400 postów

Napisano 18 czerwiec 2010 - 14:10

Ja też bym się obawiała nauki angielskiego przez internet i jakieś programy. Tzn są one na pewno pomocne w nauce jako dodatkowe ćwiczenia, ale żeby się uczyć tylko na tym? Myślę, że to może generować u nas sytuację, kiedy to nauczymy się czegoś z błędem i nieświadomi tego będziemy ten błąd powielać, bo nie będzie nauczyciela, który zwróci nam na ten błąd uwagę. Wolę jednak szkoły językowe i bezpośredni kontakt z nauczycielem

#8 benjamima

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 502 postów

Napisano 26 sierpień 2010 - 15:27

W całości zgadzam się z dwoma przedmówcami - nauka języka musi być kompletna, to jest dotyczyć pisania, czytania, słuchania i mówienia. A takie programy oferują tylko porządne szkoły. backspace wspomniał o szkole AXON - wygląda na interesującą, gdzieś w necie znalazłem informację że u niech w 1 semestr robi się 1 poziom, a to dwa razy szybciej niż gdzie indziej...

#9 modliszka23

specjalista

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 736 postów

Napisano 11 październik 2010 - 10:34

Ja tez sie zgadzam z tym kursem jezykowym.Ale nie powinniśmy popełnic błedu i wybierac pierwszej lepszej szkoły.Ja długo,długo wybierałam,zanim zdecydowałam sie na speak'up.
Kupuj tylko naturalne suplementy na suplime.pl

#10 Jolcia05

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 224 postów

Napisano 19 grudzień 2010 - 11:02

A ja znam sposób na darmowy kurs angielskiego. Wystarczy go wygrać :) Ostatnio trafiłam na taki konkurs http://www.facebook....=app_4949752878 można w nim wygrać semestralny kurs angielskiego. Moim zdaniem warto spróbować, bo taka okazja rzadko się zdarza, żeby pochodzić sobie do takiej szkoły za darmo. Poza tym zasady są proste więc każdy ma szansę.

#11 fajter55

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 69 postów

Napisano 20 grudzień 2010 - 11:26

Można zawalczyć... Mi by się przydał taki kurs. Teraz bez języka, to jak bez ręki. Sam staram się oglądać filmy bez napisów i tak trochę ćwiczę. Nie powiem, ale gry po angielsku też mnie nauczyły sporej ilości słówek ;)

#12 alani

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 39 postów

Napisano 20 grudzień 2010 - 11:39

Robię to samo! Znaczy się chodzi o filmy :) Ale pewnie dlatego, że gry to nie moja domena. Z koleżanką zapisałyśmy się do speak up i jest spoko. Sporo da się nauczyć, a że mam kilka ruchomych zajęć na studiach, to łatwiej to wszystko jakoś poukładać. A te konkursy, to i tak jedna osoba wygrywa i tyle było z darmowego kursu. Lepiej wybrać samemu szkołę.

#13 smaj18

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 12 styczeń 2011 - 21:01

Mam świetny Kurs języka angielskiego, zainteresowanych proszę o kontakt 8968735 badz na maila mores123@interia.eu
Jest to szybka i efektywna nauka angielskiego, dzięki nagraniom mp3, jest opracowana przez Kalifornijskiego Nejtiv speaker'a. Serdecznie Polecam, niedrogo.

#14 robson12

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 204 postów

Napisano 13 styczeń 2011 - 11:07

Za darmo to rzadko kiedy coś jest dobrego.
No chyba, że wygrana w konkursie, ale przecież wtedy wygrywasz coś co normalnie zazwyczaj sporo kosztuje.

Z kursami jest jednak tak, że lepiej mieć osobę, która zweryfikuje stan wiedzy i postępy. A takiej osobie to trzeba zapłacić. Przecież nikt za darmo nie będzie pracował. Jeżeli masz podstawy języka to fajne są konwersacje online w Speak Upie.

#15 julia20005

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisano 16 styczeń 2011 - 10:28

Cześć,

Fajne 2 strony o kursach angielskiego:

Tutaj znajdziesz opisy kursów wiesz stacjonarne, samodzielne, wyjazdowe itd...
kursy-angielskiego.like.pl

druga strona to po prostu spis kursow to właściwie blog z poradami i opisami ale też jest fajny
angielskimp3.blox.pl

pozdrawiam
julia20005

#16 mariuszabc

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 24 luty 2011 - 11:07

Co do darmowych kursów to różnie z tym bywa , czasem trzeba się sporo naszukać by znaleźć jakiś dobry . Ja mogę polecić kurs angielskiego , który może nie jest darmowy ale na pewno skuteczny który oferuje Step by step Alina Osuch. Więcej informacji pod adresem www.angielskistepbystep.pl
w atrakcyjnych cenach drukarki etykiet

#17 robson12

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 204 postów

Napisano 25 luty 2011 - 09:37

darmowe kursy to raczej nie jest dobry pomysł. TZN. może i jest dobry dla portfela, ale dla umiejętności językowych to katastrofa. Wyjątkiem to posiadania zdolności językowych i jakieś podstawy. Wtedy może się udać. W innym wypadku taki speak up lub inna dobra szkoła językowa zawsze będą lepsze.

#18 natalia1986

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 22 kwiecień 2011 - 14:46

Kursy online to wydaje mi się spoko sprawa, pod warunkiem, że jest uzupełnieniem tradycyjnej formy nauki - opartej na rozmowie z lektorem itd. Jak szukacie jakiś info z angielskiego, to wejdźcie sobie na stronkę AXONa na Facebooku. Wrzucają sporo informacji - idiomów itd.

#19 marcini

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 51 postów

Napisano 10 maj 2011 - 10:27

Witam
Ja ze swojej strony mogę wszystkim śmiało polecić kurs:

nauka angielskiego

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 michaelz82

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 10 maj 2011 - 11:04

Też mi się tak wydaje, chociaż wybrałem inna szkole. W speak up też jest takie połączenie co mi bardzo odpowiada. Oni mają nawet bardziej rozbudowane te multimedia. Fajna sprawa, ale cóż samemu też trzeba się troszkę poduczyć . Pozdrawiam Michał

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych