Cyfrowa ramka
Rozpoczęty przez szeruga, 24 sty 2008 10:29
19 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 24 styczeń 2008 - 21:47

"Aparat fotograficzny jest nie tylko przedłużeniem oka, ale również umysłu. Może widzieć ostrzej, dalej, bliżej, wolniej i szybciej niż oko. Może ujrzeć niewidzialne światło. Dzięki niemu możemy zobaczyć przeszłość , teraźniejszość i przyszłość . Zamiast używać aparatu tylko do odtwarzania obrazów, chciałbym stosować go tak by to co niewidzialne dla oczu stało się widzialne." - Wynn Bullock
"Przedmiotem fotografii nie są fotografowane rzeczy, lecz to jak one wyglądają po sfotografowaniu." - Garry Winogrand
Lastfm - profil.
"Przedmiotem fotografii nie są fotografowane rzeczy, lecz to jak one wyglądają po sfotografowaniu." - Garry Winogrand
Lastfm - profil.
Napisano 25 styczeń 2008 - 09:21
Użytkownik szeruga dnia 24.01.2008, 10:29 napisał
Czy ktoś z Was bawił się cyfrową ramką do wyświetlania zdjęć? Czy taki gadżet się sprawdza? Jak z jakością zdjęć? Ostatnio widziałem, żeby była opcja zdobycia takiej ramki po taniości i zastanawiam się czy warto...
..ja się "bawiłem"
Kasia R.
Napisano 25 styczeń 2008 - 13:22
Znajomy kupil telewizor samsunga i dostal w promocji taka ramke gratis. MIalbym ja po taniosci, bo on twierdzi, ze jemu sie nie przyda, na allegro taka chodzi po kilka stowek wiec chyba niezla. Jak znajde jakiegos linka, to zapodam.
Phunk, serio az tak slaba jest rozdzielczosc w no-name ?
Phunk, serio az tak slaba jest rozdzielczosc w no-name ?
Napisano 26 styczeń 2008 - 09:49
... ogromna większość tych tanich ramek ma rozdzielczość w pionie 240 pikseli (nawet przy dużych przekątnych wyświetlacza). Teraz spróbuj przeskalować dowolne zdjęcie któe posiadasz do takiej rozdzielczości i zobaczysz mniej więcej jak to wygląda. Taka ramka powinna mieć wg mnie minimum(!) 480 w pionie. Swoją drogą, ciekawe skąd oni (producenci) biorą w dzisiajszych czasach jeszcze takie słabe wyświetlacze...
Napisano 29 styczeń 2008 - 11:55
eee, no to ta samsunga ma zdaje sie 640x480. chociaz musze dokladnie sprawdzic, nie jestem tego pewien.To ramka SPF+72H. 800x400 + troche niestandardowa rozdzielczosc, ale wystarczajaca. 128ramu. Koszt w sklepie okolo 500zl. Czy kupno takiej ramki juz ma sens??A dostal ja z takiej promocji:http://www.promocja.samsung.pl/
Napisano 03 marzec 2008 - 11:29
clubbase chyba nie do konca zrozumiales temat
"Aparat fotograficzny jest nie tylko przedłużeniem oka, ale również umysłu. Może widzieć ostrzej, dalej, bliżej, wolniej i szybciej niż oko. Może ujrzeć niewidzialne światło. Dzięki niemu możemy zobaczyć przeszłość , teraźniejszość i przyszłość . Zamiast używać aparatu tylko do odtwarzania obrazów, chciałbym stosować go tak by to co niewidzialne dla oczu stało się widzialne." - Wynn Bullock
Lastfm - profil.
Lastfm - profil.
Napisano 27 styczeń 2010 - 15:18
Ramki cyfrowe fajne są. Sama chciałabym taką sobie kupić. Z miesiaca na miesiac tanieją, wiec gdy poczekam jeszcze kilka tygodni to może sobie kupie tego samsunga za mniej niż 200zł
Napisano 24 luty 2010 - 11:33
Witam, ja mam ramkę hannspree 8" i mogę na niej nawet filmy oglądać. Nie wiem, co bym bez niej zrobiła. Na początku miałam pewne obiekcje co do niej, bo sądziłam, że będzie kiepska jakość zdjęć czy filmów, a okazało się, że spokojnie daje radę. a kupiłam ją w jakimś sklepie internetowym o śmiesznej nazwie (której dokładnie nie pamiętam, hihawa... albo jakoś tak).
Napisano 06 lipiec 2010 - 14:36
Taka ramka, to znakomita rzecz, przede wszystkim dla osób, które robią duże ilości zdjęć. Jeżeli ktoś nie chce wywoływać wszystkich zdjęć, to może sobie takką ramkę sprawić, zgrać na nią zdjęcia i postawić dajmy na to na półce. Ceny takich ramek są różne, ale z reguły ok 400 zł trzeba dać. Bardzo fajne ramki widziałam na magicznej planecie, cenowo wychodziło za nie podobnie jak już wspomniałam.
Napisano 02 kwiecień 2011 - 18:06
Użytkownik margarita_3 dnia 01 kwiecień 2011 - 07:52 napisał
ALe zgodzę się, że obecnie takie ramki cyfrowe stopniowo zaczynają tanieć bo od jakieś czasu przyglądam się temu zjawisku
<bo zastanawiam się nad kupnem takiej ramki na prezent> i rzeczywiście ceny spadają. W sumie widziałam nawet takie za 300 złotych ale jakoś na obecna chwilę nie wierzę, żeby sie dobrze sprawdziły... Dlatego mam na oku taką od sony.
Odgrzebujesz temat sprzed prawie roku. IMHO lepiej kupić model niedługo używany dobrej firmy na allegro niż nówkę sztukę.
Napisano 28 kwiecień 2011 - 12:18
A mnie się wydaje, że to całkiem dobry pomysł. Przede wszystkim dlatego, że ułatwiają dostęp do zdjęć. Nie trzeba za każdym razem, gdy chce się oglądnąć zdjęcia - zerkać do komputera. Poza tym, wyglądają bardzo estetycznie. Coraz częściej są stylizowane, w fajnych obudowach, więc są ozdobą samą w sobie.
Napisano 10 sierpień 2011 - 09:46
Wg mnie taka ramka to fajna rzecz dla osób, które robią dużo zdjęć i które np. sporo jeżdżą i podróżują albo zależy im na przemieszczaniu zdjęć i wyświetlaniu ich. Wydaje mi się też, że faktycznie lepiej dać więcej kasy za taka ramkę i mieć pewnośc jakości obrazu. Wiadomo, że nie zawsze cena idzie w parze z jakością ale mysle ze takie totalnie tanie sprzęty mogą szybko okazac sie pieniedzmi wyrzuconymi w błoto.
Kasia R.
Napisano 12 październik 2011 - 10:53
Ramki są genialne - tylko też trzeba się zastanowić czy potrzebna Ci ona tylko do wyświetlania zdjęć, czy może chciałbyś sobie na niej obejrzeć film, wtedy warto zainwestować w większą o lepszej rozdzielczości. I raczej nie rzucałbym się na jakieś super okazje - można się naciąć. Jeśli chciałbyś też coś do oglądania filmów to możesz zobaczyć np tę http://www.wasserman...creator-10/1720 - jest dosyć duża, ale wygodniej na takiej oglądać film.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych