Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Jak ustawić hasło blokujące dostęp do sieci bezprzew.?

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 tach52

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 30 postów

Napisano 22 styczeń 2008 - 17:42

Hejka

Mam w domu dwa komputery, laptop i stacjonarny podłaczone do internetu droga radiową.Komputer stacjonarny jest podłączony do routera a routera podłączony jest do access point i z tego laptop bezprzewodowo łapie neta.Router i acces point są firmy TP LINK,pytanie jest takie: jak ustawić hasło żeby mi się jakieś nie porzadane łebki do sieci nie podłączyły?
Co prawda mieszkam w domu jednorodzinnym i sąsiedzi sa jakieś 40m oddaleni ale chyba mogą sie załapać nie?

Użytkownik tach52 edytował ten post 22 styczeń 2008 - 17:43

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Rainingman

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6132 postów

Napisano 22 styczeń 2008 - 17:46

Mogą złapać i w ten sposób będą mogli korzystać z darmowego połączenia. Zabezpieczenie ustalasz w opcjach routera: http://www.forumowisko.pl/index.php?s=&...t&p=1065322 (post 2)

|| Whatpulse || Last fm ||Jaki pisać tematy i posty ? ||

|| GG: 1641994 || rainingman0[at]gmail[dot]com ||

Dołączona grafika

#3 tach52

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 30 postów

Napisano 22 styczeń 2008 - 23:19

No tak mam tu takie coś takiego jak security type ustawione na WEP i jeszcze takie opcje jak security option ustawione na automatic oraz WEP key format ustawione na hexadecimal no i key type zrobione na 128bit.
Jakieś hasło już tu jest w rubryce WEP KEY jak wpisuje inne to mi potem nie chce zapisać,coś trzeba jeszcze zmienić w tych ustawieniach co na początku podałem?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych