Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Tabletka po stosunku

wpadka tabletki na wpadke anty wpradka

150 odpowiedzi w tym temacie

#41 WomenonWaves

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 62 postów

Napisano 17 kwiecień 2009 - 22:31

Wyświetl postUżytkownik NaTaLiA0000 dnia 17.04.2009, 15:21 napisał

mój okres za zwyczaj trwa 28 dni sa czasmi roznice 1 -2 wczesniej lub pozniej ale za zwyczaj jest regularny ..A ten felerny stosynek mial miejsce w srode o 20 a tabletke wzielam nastepnego dnia o 16. Lekarka powiedzial ze szybko zareagowalam ale tez powiedzial ze krwawienie ma sie pojawc a ja nic nie ma co prawde boli mnie brzuch tak jak bym miala dostc ale nic nie ma ... Martwie sie i to bardzo ... Nawet przez sekunde nie moge przestac o tym wszystkim myslec !!!Szkoda ze po fakcie uswiadamiamy sobie pewne rzeczy !!!!:(
ja widze marne szanse na bycie w ciąży... bo stosunek był przed owulacją... reakcja na stosunek szybka więc jajeczkowanie zostało zablokowane...
krwawienie może ale nie musi się pojawić... może po 2 tygodniach od wzięcia tabletki po i to nie jest traktowane jako regularna miesiączka
teraz czekaj na prawdziwą, ona moze się pojawić dopiero za jakiś czas...
Tabletka po to jakbyś wzięła z 12 szt normalnej tabletki anty... więc sobie wyobraź co dostarczasz do organizmu. On ma prawo wariować... więc ja polecam spokój i czekanie.
a jeśli nie masz ciągle pewnosci to możesz zrobić test z krwi... ten jest najbardziej wiarygodny... popros w laboratorium o Beta HCG

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#42 NaTaLiA0000

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 19 kwiecień 2009 - 23:15

Dzięki wielki za pomoc i pod trzymanie na duchu mam nadzieje że bedzie wszystko dobrze :) z niecierpliwością czekam na okres mam nadziej że przyjdzie .....

#43 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 20 kwiecień 2009 - 05:40

Głowa do góry ;) Przyjełaś tabletkę dosć wcześnie więc raczej nie masz się czym martwić :)

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

#44 NaTaLiA0000

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisano 23 kwiecień 2009 - 09:17

Ale jestem szczęsliwa dostałam miesiączkę tak jak powinnam i to właśnie dzisiaj więc na szczęście moje obawy sie nie podtwierdziły :D Teraz tylko została nauczka na przyszłość żęby bardziej uważać Jeszcze raz dziękuje Wszystkim za odpowiedzi na Moje posty i za wsparcie :D:D
Wielkie DZIĘKI :D

#45 franczez

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 27 maj 2009 - 13:12

Witam. W nocy z niedzieli na poniedzialek podczas seksu pekla nam prezerwatywa :/. Niestety doszlo wczesniej do wytrysku i na dodatek moja dziewczyna miala dni plodne. Zaraz na drugi dzien wziela gdzies 14 godzin po stosunku Escapelle. Na drugi dzien odczuwala mdlosci, co chwile zmienial sie jej nastroj, dzisiaj tez ja boli brzuch. Chcialbym zapytac jak duze jest prawdopodobienstwo ze jest w ciazy, bo ona i ja juz wariujemy z nerwow.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#46 W.Redna

niegrzeczna dziewczynka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 27 maj 2009 - 13:40

jednak głupota ludzka nie zna granic... te mdłości i zmiany nastroju to niby miałby być objaw ciąży?? a wiesz, że do zapłodnienia dojąć może dopiero parę dni po stosunku?? paranoja... a może też skurcze porodowe już odczuwa??
może warto byłoby poczytać o seksie, ciąży i antykoncepcji zanim idzie się do łóżka, co??
skoro wzięła tak szybko escapelle, to prawdopodobieństwo ciąży jest znikome, albo nie ma go wcale.
i szukanie nie boli - są już tematy o escapelle

"Jeśli ktoś niszczy jedno życie, to tak jakby niszczył cały świat.
Jeśli ktoś ratuje jedno życie, to tak jakby ratował cały świat."

kliknij, obejrzyj, przemyśl

dysgooglia (dysguglia) - najgorsza naszych czasów, nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki

Dołączona grafika

#47 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 27 maj 2009 - 14:00

Skoro wariujecie to lepiej się nie brać za seks.
A gdybyście mieli choć podstawową wiedzę na temat seksu to byście wiedzieli, że te jej mdłości to wynik strachu a nie ciąży bo do występowania objawów ciążowych musi minąć trochę więcej czasu niż kilka godzin.
Tabletki "po" wzięte szybko zazwyczaj działają, zdarza się jednak, że czasami nie - o tym jest nawet na ulotce od escapelle ale domyślam się, że było za ciężko przeczytać.

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

#48 franczez

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 27 maj 2009 - 14:51

primo to nie napisalem ze mdlosci sa przez ciaze, jak juz to przez tabletke poniewaz taki moze byc skutek uboczny.
duo nie mamy po parenascie lat,
Chcialem sie poradzic bo juz 2 dzien szukam po necie informacji i sa rozne przypadki z tymi tabletkami. myslalemjakie sa szanse na ciaze, ale widze ze niepotrzebnie tu napisalem

#49 kasia1648

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 600 postów

Napisano 27 maj 2009 - 15:01

To z tego co napisales wychodzi,ze twoja dziewczyna wziela tabletke w poniedzialek,a we wtorek miala nudnosci i wy zaczeliscie panikowac,ze jest w ciazy?? :lol: :lol:

W niedziele mieliscie stosunek,we wtorek i srode objawy ciazy,a w piatek pewnie porod:)

Ciekawe ile macie lat???????

Użytkownik kasia1648 edytował ten post 27 maj 2009 - 15:10

Dołączona grafika

#50 BlueDreams

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 232 postów

Napisano 27 maj 2009 - 15:10

Moim zdaniem mdłości i złe samopoczucie to wynik działania ubocznego tabletki, ewentualnie już wspomnianego dużego stresu. Sądzę tez że jeśli dziewczyna wzięła tak szybo tabletki to nie jest w ciąży, ale na wszelki wypadek za parę dni zróbcie test dla pewności/

“Pamięć podaje mi spis
Rzeczy dla których chce żyć
Cisza kiedy minie burza (…)

To jest moje niebo, ledwie ponad Ziemią,
Moje przejaśnienia wśród burz…
To jest moje niebo,
Nie chce mieć innego
Blisko mi do niego
Tuż, tuż…”

#51 franczez

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 27 maj 2009 - 16:06

Wyświetl postUżytkownik kasia1648 dnia 27.05.2009, 16:01 napisał

To z tego co napisales wychodzi,ze twoja dziewczyna wziela tabletke w poniedzialek,a we wtorek miala nudnosci i wy zaczeliscie panikowac,ze jest w ciazy?? :lol: :lol:

W niedziele mieliscie stosunek,we wtorek i srode objawy ciazy,a w piatek pewnie porod:)

Ciekawe ile macie lat???????

ktos kto nie umie czytac ze zrozumieniem pyta sie mnie o wiek. Napisalem jak sie teraz czuje i co jej jest, nie napisalem, ze sa to objawy ciazy i ze dlatego sie martwimy. Podstawa jest to ze pekla guma, byl wytrysk i dni plodne a nie to ze boli ja brzuch, odczuwa mdlosci itd. bo to jest skutkiem ubocznym tabletki, wiec nastepnym razem przeczytaj cos pare razy a potem jesli masz cos madrego do powiedzenia to napisz.

#52 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 27 maj 2009 - 18:09

escapelle twoja dziewczyna przyjela prawidlowo. niestety musicie sie liczyc, iz ciaza jest mozliwa. te zmiany nastroju, bole brzuch itp sa spowodowane duza dawka hormonow innaczej dzialania niepozadane. moim zdaniem, nie macie sie czym martwic

#53 franczez

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 27 maj 2009 - 18:29

oby tak bylo, ale zawsze jest ten 1 pier****** procent ze zaszla w ciaze

#54 kasia1648

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 600 postów

Napisano 28 maj 2009 - 08:07

Wiesz ja umiem czytac,ale nie wiem czy ty wiesz co napisales <_<

To ty napisales jakie jest prawdopodobienstwo ciazy i ze powoli juz wariujecie wiec to chyba samo o sobie mowi...a o tym,ze mdlosci sa skutkiem ubocznym dowiedziales sie od jednego z forumowiczow!!

Twoj problem ja sie tylko wypowiedzialam,ale radzila bym troche poczytac i sie pouczyc na ten temat i wiecej nie bedziecie mieli problemu jak zas gumka peknie :D
Dołączona grafika

#55 franczez

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 28 maj 2009 - 17:08

Wyświetl postUżytkownik franczez dnia 27.05.2009, 14:12 napisał

Witam. W nocy z niedzieli na poniedzialek podczas seksu pekla nam prezerwatywa :/. Niestety doszlo wczesniej do wytrysku i na dodatek moja dziewczyna miala dni plodne. Zaraz na drugi dzien wziela gdzies 14 godzin po stosunku Escapelle. Na drugi dzien odczuwala mdlosci, co chwile zmienial sie jej nastroj, dzisiaj tez ja boli brzuch. Chcialbym zapytac jak duze jest prawdopodobienstwo ze jest w ciazy, bo ona i ja juz wariujemy z nerwow.

Tak, zapytalem jakie jest prawdopodobienstwo ciazy ale nie mialo to nic wspolnego z mdlosciami a ze to skutek uboczny to dowiedzialem sie z ulotki od tabletki.

#56 unforgiven

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 247 postów

Napisano 28 maj 2009 - 20:53

Niektore kobiety dowiadują się o ciązy w 2,3 miesiącu ... xD
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#57 franczez

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 28 maj 2009 - 21:26

tos mnie pocieszyla

#58 W.Redna

niegrzeczna dziewczynka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 29 maj 2009 - 11:45

moja znajoma dowiedziała się w 5.

"Jeśli ktoś niszczy jedno życie, to tak jakby niszczył cały świat.
Jeśli ktoś ratuje jedno życie, to tak jakby ratował cały świat."

kliknij, obejrzyj, przemyśl

dysgooglia (dysguglia) - najgorsza naszych czasów, nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki

Dołączona grafika

#59 alicja2804

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisano 29 maj 2009 - 16:01

juz taki temat na sobie przerabiałam ^_^ taka sama sytuacja,tyle samo godzin po wzięciu tabletki,tylko tyle że miałam dni niepłodne po jajeczkowaniu :) dostałam okres w tym samym dniu co miałam dostać i jest wszystko ok;p i cały czas mam okres i nie jestem w ciaży;p
bedzie dobrze:)
pozdrawiam:)
Czasem trzeba zapomnieć.. by pamiętać...
Czasem trzeba milczeć.. dla lekarstwa duszy...
Czasem trzeba czuć i uśmiechać się.. tak dla zasady.. oraz poświęcenia sobie...
Czekać.. przeczekać.. nie pozwolić sobie i innym...
Nie dać szans przedostania się na zewnątrz...
I twierdzić.. twierdzić.. że to nie jest prawda.. tylko efekt światłocienia...
Czasem trzeba wiele.. czasem nie trzeba nic...

#60 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 29 maj 2009 - 18:05

Wyświetl postUżytkownik W.Redna dnia 29.05.2009, 12:45 napisał

moja znajoma dowiedziała się w 5.
nie rozumiem jak nie mozna wiedzec,ze jest sie w ciazy! przeciez to sie czuje, w organizmie zachodza wielkie zmiany- nie wierze

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych