Użytkownik Aulelia edytował ten post 05 luty 2011 - 11:28
Tabletka po stosunku
Kasia R.
Napisano 05 luty 2011 - 11:58
Użytkownik Aulelia dnia 05 luty 2011 - 11:27 napisał
przeszkodą jest to, że sobie niszczysz zdrowie
mowisz jakby to była tabletka na kaszel.
Użytkownik nieśmiertelna edytował ten post 05 luty 2011 - 11:58
Nad wszystkim, co robię, unosi się niezłomne poczucie ironii.
Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja
Napisano 05 luty 2011 - 19:41
Użytkownik Nefretete. dnia 20 styczeń 2011 - 10:28 napisał
Taa... ludzie już teraz podchodzą do spraw seksu i zabezpieczeń z takim luzem, że niejedna by później płakała z powodu niechcianej ciąży (bo w końcu tabletka nie daje 100% pewnosci), czy problemów z rozregulowanym cyklem, a tak jakaś część chwilę się zastanowi zanim "pójdzie na żywioł", ja też uważam ze dobrze ze te tabletki są na receptę
Aczkolwiek ja nie wykluczam że kiedys będę zmuszona wziąć Escapelle, lepsze rozregulowanie hormonów niz niechciana ciąża w razie pęknięcia prezerwatywy, ale oczywiście z pewnością nie stosowałabym jej jak właśnie tabletek na kaszel
Napisano 06 luty 2011 - 01:01
Użytkownik Monique19 edytował ten post 06 luty 2011 - 01:02
[indent] Bądź niczym bijące źródło, nie zaś jak staw, w którym zawsze stoi ta sama woda. [/indent] — Paulo Coelho
[/indent]#125
Napisano 06 luty 2011 - 11:00
Użytkownik Monique19 dnia 06 luty 2011 - 01:01 napisał
tak bo jestes w dosc stabilinym zwiazku, ale sa osoby ktore uprawiaja seks niezobowiazująco i wtedy tez gumka może pęknąć albo w ogole moze jej nie być
nie jestem na nie, ale to tylko w najbardziej wyjątkowych okolicznościach..a znam takie które biorą ją średnio co dwa miesiace..wolę nie wiedzieć jakie problemy mogą przez to mieć w przyszłości.
Poziom trzeba obniżać, gdyż liczba głupich niepowstrzymanie wzrasta, a wzrasta, bo beztrosko mnożą się tylko biedni i tępi, a warstwy oświecone cechuje lenistwo na polu rozrodczości, przez co wciąż zwiększa się dysproporcja
Kasia R.
Napisano 06 luty 2011 - 19:57
Użytkownik nieśmiertelna dnia 06 luty 2011 - 11:00 napisał
nie jestem na nie, ale to tylko w najbardziej wyjątkowych okolicznościach..a znam takie które biorą ją średnio co dwa miesiace..wolę nie wiedzieć jakie problemy mogą przez to mieć w przyszłości.
Abstrahujac od tego, ze nie wyobrazam sobie takiego seksu, to nie, wtedy tez bym raczej nie wziela. Sluchaj powiem Ci, wtedy co myslalam, ze jestem w ciazy, w bylym zwiazku to bylo i wyobraz sobie, ze byly mowil, ze moze bym usunela, bo on inaczej odejdzie i nie pomoze mi nic przy dziecku. I co ? Wcale nie mialam mysli, by takie cus wziac. Wiedzialam, ze jesli naprawde jestem w ciazy, to urodze to dziecko i wychowam, nawet sama , bez faceta, bez stabilnosci. A wiec watpie, zebym w jakiejkolwiek sytuacji wziela cos takirgo, no chyba, ze mialabym juz gromade swoich dzieci, ktore bardzo by mnie potrzebowaly.
Raz na dwa miesiace ? Naprawde tragedia.
Ale mowie, jezeli np kobieta by wziela w wyjatkowej sytuacji to moge zrozumiec, jak aborcje - w wyjatkowej okolicznosci. Ale sama raczej bym tak nie zrobila.
[indent] Bądź niczym bijące źródło, nie zaś jak staw, w którym zawsze stoi ta sama woda. [/indent] — Paulo Coelho
[/indent]#127
Napisano 06 luty 2011 - 20:42
Użytkownik Monique19 dnia 06 luty 2011 - 19:57 napisał
Raz na dwa miesiace ? Naprawde tragedia.
Ale mowie, jezeli np kobieta by wziela w wyjatkowej sytuacji to moge zrozumiec, jak aborcje - w wyjatkowej okolicznosci. Ale sama raczej bym tak nie zrobila.
mylisz pojecie, bo tabletka PO to tabletka do 72h tyle potrzeba do zapłodnienia, tam nie niszczy sie zarodka, zygoty czy cokowliek innego, to po prostu uniemozliwia zagnieżdzenie sie plemnika w komórce.
jesli juz jest sie w ciazy, to trzeba być wyrachowanym żeby zabijać własne dziecko..
Napisano 06 luty 2011 - 20:49
Użytkownik Monique19 edytował ten post 06 luty 2011 - 20:51
[/indent]#129
Napisano 06 luty 2011 - 21:00
Użytkownik Monique19 dnia 06 luty 2011 - 20:49 napisał
no ale zażywać ja można tylko wtedy jak jeszcze w ciąży nie jesteś...
Użytkownik nieśmiertelna edytował ten post 06 luty 2011 - 21:19
Napisano 06 luty 2011 - 21:25
Użytkownik nieśmiertelna dnia 06 luty 2011 - 21:00 napisał
No tak , wiem, zle sie wyrazilam . No i tak watpie, bo jak mowie jak tak mialam chyba wtedy 16 lat to mialam ryzyko ciazy, a nie wzielam tego, choc rownie dobrze moglabym isc do lekarza i wziac. A nie chodzilo o strach przed lekarzem czy cus, tylko wolalam sie zdac na to co ma byc. Pomyslalam, ze skoro bylam nieodpowiedzialna i nie zabezpiweczylam sie wtedy, to w razie co wezme odpowiedzialnosc.
[/indent]#131
Napisano 07 luty 2011 - 11:23
Użytkownik Monique19 dnia 06 luty 2011 - 21:25 napisał
Nie obraź się, ale właśnie takie zachowanie było według mnie nieodpowiedzialne. Miałaś 16 lat, nie wychowałabyś tego dziecka bez pomocy innych, a przez takie właśnie "zdanie się na to co ma być" jest mnóstwo niechcianych dzieci, chorych sytuacji. Byłaś nieodpowiedzialna i się nie zabezpieczyłaś, ale mogłaś nie zdawać się na los tylko wziąć tabletkę po żeby zwiekszyc prawdopodobieństwo uniknięcia ciąży.
Napisano 08 luty 2011 - 22:50
Użytkownik pamela a dnia 07 luty 2011 - 11:23 napisał
Nie obrazam sie
[/indent]#135
Napisano 21 październik 2011 - 13:03
wpadka. pl tam jest duzo info na temat antykoncepcji, tabletki escapelle a ponadto mozecie znalesc adresy dobrych gabinetow ginekologicznych:)
Napisano 10 grudzień 2011 - 21:21
i mam pytanie czy jezeli tydz temu w 19 dniu cyklu kochalismy sie jest duza mozliwosc zajscia w ciaze? mielismy prezerwatywe ale wiecie jak jest. cykl mam 26-27 dni. test robilam w tyg 2 razy i dzis czyli w dniu spodziewanej miesiaczki. sa negatywne. wiec nie powinnam byc w ciazy, czy jednak jest mozliwosc ze test nie wykryl ciazy. przepraszam za chaotyczne pisanie, ale sie stresuje.
odpowie ktos??
Napisano 29 grudzień 2011 - 18:50
S.A.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
- jak wystapi krwawienie po escapelle to juz mozna powiedziec ze ciazy brak
- 20 godz po stosunku wziełam escapelle w trakcie owulacji cz to działa
- escapelle
- tabletki po stosunku
- silne krwawienia bol brzucha slabniecie po tabletce wczesnoporonnej
- wymioty 8 h po escapelle