brak uziemienia
Rozpoczęty przez Tard, 31 gru 2007 11:27
27 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 31 grudzień 2007 - 11:27

tak jak w temacie, mieszkam w starym budownictwie i nie mam uziemienia w kontaktach, a wiem ze sprzet RTV AGD i kompy szbyko sie psuja bez uziemienia, co moge na to poradzic? jest jakies rozwiazanie? jak by dzialal UPS jak by byl podlaczony? czy by ze tak powiem redukowal braki? czy moge jakos przerobic kontakt?

Kasia R.
Napisano 02 styczeń 2008 - 16:14
Użytkownik ambroz dnia 31.12.2007, 23:28 napisał
Witam,najlepiej jak w ty gniazdku gdzie będzie podłaczony komputer zrobic mostek między uziemieniem a zerem trochę się znam na tym jestem elektrykiem.Powinno załatwic sprawę.
Cos nie kumam.....moze to po libacji sylwestrowej
Ja bym to zrobil po chlopsku czyli.....wykopal dziure w ziemi kolo domku i umiescil w niej kawal stalowego preta.....to juz by bylo uziemienie, ktore podprowadzam do gniazdka sieciowego jako ten trzeci przewod
Użytkownik Vandien edytował ten post 02 styczeń 2008 - 16:15
Kasia R.
Napisano 02 styczeń 2008 - 17:00
Prąd generuje się tak 3 fazy i 0. Uziemienie jest to oczywiście przewód odpowiednia głęboko w ziemi wbity. Prawidłowo nie powinno się łączyć tego 0 jako uziemienie ale dużo tak robi bo potem ludzie a audio się wkurzają że nie mają zera.
Użytkownik yeti86 edytował ten post 02 styczeń 2008 - 17:01
Napisano 03 styczeń 2008 - 22:14
Kumpel zawsze mówił o uziemieniu do kaloryfera. Wystarczy podpiąć jakiś kabel. Nie pytajcie dlaczego.
To na serio bez uziemienia się sprzęt psuje? A jak się ma ten bolec (3 faza to jest?) to nie wystarczy?
To na serio bez uziemienia się sprzęt psuje? A jak się ma ten bolec (3 faza to jest?) to nie wystarczy?
Napisano 03 styczeń 2008 - 22:47
Cytat
Cos nie kumam.....moze to po libacji sylwestrowej .....przecierz autor tematu napisal, ze nie ma uziemienia. Moglbys to narysowac ?.
Trzeba gniazdko rozkrecic , sprawdzic próbowka ktory przewod w gniazdku to zero , nastepnie uciąc kawałek przewodu i połaczyc kabel zerowy z bolcem w gniazdku . tyle.
Odstręczający jest dla mnie widok kobiety podającej mężczyźnie patnofle. Czy ja Ci kiedy podałem pantofle ? Z chwilą gdyś mi nimi rzuciła w twarz, zyskałaś w moich oczach ogromnie... Ja gardzę niewolniczą uległością, a tyś się zachowywała jak niewolnica... Kto ma względy dla niewolnika? Jeśli wrócisz, wracaj dla braterstwa i przyjaźni, bo nic innego nie dostaniesz.
http://www.forumowisko.pl/index.php?autoco...si&img=6141 <---- Fotki :)
George Bernard Shaw "Pigmalion"
Napisano 04 styczeń 2008 - 20:20
Jak zrobi tak jak napisalem i jak pisali przedemna ( odnosnie mostka w gniazdku ) to uziemia go przewody elektryczne.
Odstręczający jest dla mnie widok kobiety podającej mężczyźnie patnofle. Czy ja Ci kiedy podałem pantofle ? Z chwilą gdyś mi nimi rzuciła w twarz, zyskałaś w moich oczach ogromnie... Ja gardzę niewolniczą uległością, a tyś się zachowywała jak niewolnica... Kto ma względy dla niewolnika? Jeśli wrócisz, wracaj dla braterstwa i przyjaźni, bo nic innego nie dostaniesz.
George Bernard Shaw "Pigmalion"
Napisano 04 styczeń 2008 - 21:18
Wyjdź przed blok, wykop paro metrową dziure, wsadź tam kawałek blachy połączonej z przewodem, zakop, przewód zaciągnij do domu, rozkręc gniazdko, w miejsce uziemienia podejpnij ten kabel z dworu... Gotowe
"mozesz wkleic jeszcze profil z przodu?" jak ja lubie teksty jednej osoby z tego forum ...
Napisano 04 styczeń 2008 - 22:18
Użytkownik ADI-mistrzu dnia 4.01.2008, 22:15 napisał
najlepiej to zrobić to na "łopatę":
Bierzesz pręt, na jego końcu przyspawasz blachę tak najlepiej 1m na 1m i zakopujesz ta blachą w wilgotniej ziemi na głębokość około 1,5m. i masz uziom jak się patrzy =]
Bierzesz pręt, na jego końcu przyspawasz blachę tak najlepiej 1m na 1m i zakopujesz ta blachą w wilgotniej ziemi na głębokość około 1,5m. i masz uziom jak się patrzy =]
Właśnie o to mi chodziło
"mozesz wkleic jeszcze profil z przodu?" jak ja lubie teksty jednej osoby z tego forum ...
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z forum
- anteny do telewizja cyfrowa opinie
- problemy z uruchomieniem kinect adventures
- poi automapa 6.10
- najnowsze skórki do automapy 6.10d
- turbodekoder podłączenie do internetu
- eken t10 opinie
- jak zrobić antenę tv z drutu
- mp3 myszka miki opinie
- jak podłonczyć gitare do kina domowego