Użytkownik Wojtala_krk edytował ten post 24 grudzień 2007 - 14:21
Zalany telefon Pomocy!
Rozpoczęty przez Wojtala_krk, 24 gru 2007 14:13
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 grudzień 2007 - 14:13

Więc tak mój telefon wpadł dziś do ciepłej wody w wannie. Zaraz po tym wyjąłem go i dokładnie wytarłem(znaczy się bez rozkręcania bo się na tym nie znam ale wyjąłem baterie, karte i przetarłem wszystko husteczką. No i tu pojawia się problem kiedy wkładam baterię do telefonu na głownym wyświetlaczu pali się światło na małym nie dzieje się nic. Dodam iż jest to telefon NOKIA 6101 z klapką. Podejrzewam że to bateria telefonu (Jest wilgotna bardzo)jest uszkodzona ale nie jestem pewien(sprawdziłbym to na innej baterii ale nie posiadam 2 pasującej do tego telefonu). Czy mógłbym SAM naprawić to w domu??? Ewentualnie ile kosztowałoby naprawienie tej wady. Proszę o odpowiedź znających się na tym użytkowników. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
Tylko Wisła Nasz TS
Wisła Rządzi Spróbuj twierdzić inaczej
Wisła Rządzi Spróbuj twierdzić inaczej
Kasia R.
Napisano 24 grudzień 2007 - 22:25
Baterie wysusz, może będzie działać.
Telefon też powinieneś rozkrecić od razu i wysuszyć.
Bo w innym przypadku telefon po zalaniu nadaje sie praktycznie tylko na części, rzadko się da naprawić (co nie gwarantuje, ze po zalaniu łyżeczką wody i wysuszeniu bedzie działać).
Telefon też powinieneś rozkrecić od razu i wysuszyć.
Bo w innym przypadku telefon po zalaniu nadaje sie praktycznie tylko na części, rzadko się da naprawić (co nie gwarantuje, ze po zalaniu łyżeczką wody i wysuszeniu bedzie działać).
Napisano 25 grudzień 2007 - 09:52
Użytkownik Mia dnia 24.12.2007, 22:33 napisał
bron boze nie próbuj właczyc. szybko wyjmij baterie i karte. rozkrec i wysusz. dopiero po kilku dniach spr czy działa.
Dokładnie tak... I do tego połóż go gdzieś w ciepłym miejscu... Ale nie bezpośrednio na kaloryferze
Popełniłeś duży błąd, że próbowałeś włączyć telefon tego samego dnia w którym go zalałeś
Powinieneś odczekać aż woda z niego wyparuje...
Użytkownik ThugLife edytował ten post 25 grudzień 2007 - 09:54
|.|

Sukces przychodzi jedynie do tych którzy działają, podczas gdy pozostali oczekują jego nadejścia.
Napisano 03 styczeń 2008 - 14:21
http://www.gsmcenter.pl/pg.php?tid=309 to powinno pomóc. Zbyt szybkie włączenie powoduje zwarcie, więc zmniejsza szanse na powrót do życia twojego fona
Kasia R.
Napisano 19 maj 2011 - 15:05
ja mam podobny przypadek. posiadam NOKIE E51. tele wpadł mi do kawy i sie caluśki zamoczył... predko wyciagnęłam baterie, karte sim i karte pamięci, a następnie rozłazyłam go prawie na części pierwsze (prawie, bo na śrubkach mam plomby i nie chciałam ich ściągac) i od razu go wysuszyłam suszarką z zimnym nadmuchem. na początku nie poskutkowało, ale po kilku godzinach długiego suszenia włączył się. Niestety mam problem, bo ekran, wszystko działa tylko, że niektóre klawisze nie działają... co mam z tym zrobic? bo już myslałam, żeby dac go do komisu do naprawy, co radzicie?
Użytkownik lidzia448 edytował ten post 19 maj 2011 - 15:07
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z forum
- orange biuro obsługi numer
- kod na tansze rozmowy w plusie za granicy
- ukrywanie nr w plusie kodem
- heyah kody na darmowe rozmowy
- telefony z klawiaturą qwerty
- kody na darmowe sms z ery
- simplus darmowe minuty
- sony ericsson w200i jak wyłączyć poczte forum