Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Zalany telefon Pomocy!

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wojtala_krk

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 62 postów

Napisano 24 grudzień 2007 - 14:13

Więc tak mój telefon wpadł dziś do ciepłej wody w wannie. Zaraz po tym wyjąłem go i dokładnie wytarłem(znaczy się bez rozkręcania bo się na tym nie znam ale wyjąłem baterie, karte i przetarłem wszystko husteczką. No i tu pojawia się problem kiedy wkładam baterię do telefonu na głownym wyświetlaczu pali się światło na małym nie dzieje się nic. Dodam iż jest to telefon NOKIA 6101 z klapką. Podejrzewam że to bateria telefonu (Jest wilgotna bardzo)jest uszkodzona ale nie jestem pewien(sprawdziłbym to na innej baterii ale nie posiadam 2 pasującej do tego telefonu). Czy mógłbym SAM naprawić to w domu??? Ewentualnie ile kosztowałoby naprawienie tej wady. Proszę o odpowiedź znających się na tym użytkowników. Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Użytkownik Wojtala_krk edytował ten post 24 grudzień 2007 - 14:21

Tylko Wisła Nasz TS
Wisła Rządzi Spróbuj twierdzić inaczej

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 vito corleone

Cyklofrenik

• SuperMod
  • 6811 postów

Napisano 24 grudzień 2007 - 22:25

Baterie wysusz, może będzie działać.
Telefon też powinieneś rozkrecić od razu i wysuszyć.

Bo w innym przypadku telefon po zalaniu nadaje sie praktycznie tylko na części, rzadko się da naprawić (co nie gwarantuje, ze po zalaniu łyżeczką wody i wysuszeniu bedzie działać).

#3 Guest_Mia_*

• Goście

Napisano 24 grudzień 2007 - 22:33

bron boze nie próbuj właczyc. szybko wyjmij baterie i karte. rozkrec i wysusz. dopiero po kilku dniach spr czy działa.

#4 ThugLife

HipHop Maniak √ιק

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 873 postów

Napisano 25 grudzień 2007 - 09:52

Wyświetl postUżytkownik Mia dnia 24.12.2007, 22:33 napisał

bron boze nie próbuj właczyc. szybko wyjmij baterie i karte. rozkrec i wysusz. dopiero po kilku dniach spr czy działa.

Dokładnie tak... I do tego połóż go gdzieś w ciepłym miejscu... Ale nie bezpośrednio na kaloryferze :D tylko gdzieś obok...

Popełniłeś duży błąd, że próbowałeś włączyć telefon tego samego dnia w którym go zalałeś :)
Powinieneś odczekać aż woda z niego wyparuje...

Użytkownik ThugLife edytował ten post 25 grudzień 2007 - 09:54

|.|

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sukces przychodzi jedynie do tych którzy działają, podczas gdy pozostali oczekują jego nadejścia.

#5 zioomal

Jestem HardCorem!

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2230 postów

Napisano 03 styczeń 2008 - 14:21

http://www.gsmcenter.pl/pg.php?tid=309 to powinno pomóc. Zbyt szybkie włączenie powoduje zwarcie, więc zmniejsza szanse na powrót do życia twojego fona

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 lidzia448

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 19 maj 2011 - 15:05

ja mam podobny przypadek. posiadam NOKIE E51. tele wpadł mi do kawy i sie caluśki zamoczył... predko wyciagnęłam baterie, karte sim i karte pamięci, a następnie rozłazyłam go prawie na części pierwsze (prawie, bo na śrubkach mam plomby i nie chciałam ich ściągac) i od razu go wysuszyłam suszarką z zimnym nadmuchem. na początku nie poskutkowało, ale po kilku godzinach długiego suszenia włączył się. Niestety mam problem, bo ekran, wszystko działa tylko, że niektóre klawisze nie działają... co mam z tym zrobic? bo już myslałam, żeby dac go do komisu do naprawy, co radzicie?

Użytkownik lidzia448 edytował ten post 19 maj 2011 - 15:07

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych