Mercilon
Rozpoczęty przez whirlygirl, 19 gru 2007 21:02
33 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 09 kwiecień 2009 - 14:20
Chciała dobrze? Narażając zdrowie własnej córki? To gratuluję. Jeśli to jest "dobrze" to ja aż się boję spytaj co według niej jest "źle".
Tabletki antykoncepcyjne to nie witaminki. A nawet i witaminki mogą zaszkodzić. Takich leków nie można brać samemu, tak samo jest z antybiotykami.
Jak jesteś chora to idziesz do sąsiadki i bierzesz jej antybiotyki? Ludzie od czegoś są lekarze chyba, co nie?
Choć Ty okaż odrobinę więcej rozumu odstaw te tabletki i idź do lekarza. I koniecznie pochwal się o swojej samowolce.
Tabletki antykoncepcyjne to nie witaminki. A nawet i witaminki mogą zaszkodzić. Takich leków nie można brać samemu, tak samo jest z antybiotykami.
Jak jesteś chora to idziesz do sąsiadki i bierzesz jej antybiotyki? Ludzie od czegoś są lekarze chyba, co nie?
Choć Ty okaż odrobinę więcej rozumu odstaw te tabletki i idź do lekarza. I koniecznie pochwal się o swojej samowolce.
Kasia R.
Napisano 09 kwiecień 2009 - 17:33
Użytkownik Essense dnia 9.04.2009, 15:20 napisał
ku*wa myślisz, że ja nie wiem ? liczyłam na pomoc, odpowiedź, a ty wyleciałaś na mnie z obelgami. słuchaj wiem, że to była nieodpowiedzialna decyzja, ale się stało, od początku wiedziałam jakie mogą być konsekwencje. czasu nie zawrócę
Napisano 09 kwiecień 2009 - 20:06
heh widze,ze twoj ginekolog malo wie o antykoncepcji... wiec tak czy przyjmie sie 1 tabletke 1 dnia czy 5 nic nie ma wspolnego z watroba! chodzi o to,ze jezeli kobieta zapomni wziac 1tabletke pierwszego dnia krwawienia moze przyjac ja 5 dnia cyklu tylko ze musi sie zabezpieczac przez cale opakowanie a nie przez tydzien...
Raczej myślę że mój ginekolog zna sie na tym bo chyba w końcu dlatego jest lekarzem i to z tego co słyszałam to nawet dobrym. On mi po prostu powiedział że jak się przyjmie na 3 np dzień krwawienia to to jest łagodniejsze dla organizmu niż 1 dnia i tyle. I może coś w tym jest bo jak ja tak zaczynałam brać tabletki to nawet nie miałam żadnych wymiotów itd
A z tym krwawieniem trwającym do 3 miesięcy to ja tego nie odświadczyłam to nie wiem, ale wydaje mi się że jak ono tak długo sie utrzymuje non stop to nie jest zbyt dobre i jednak powinno pójść się do lekarza
heh widze,ze twoj ginekolog malo wie o antykoncepcji... wiec tak czy przyjmie sie 1 tabletke 1 dnia czy 5 nic nie ma wspolnego z watroba! chodzi o to,ze jezeli kobieta zapomni wziac 1tabletke pierwszego dnia krwawienia moze przyjac ja 5 dnia cyklu tylko ze musi sie zabezpieczac przez cale opakowanie a nie przez tydzien...
Raczej myślę że mój ginekolog zna sie na tym bo chyba w końcu dlatego jest lekarzem i to z tego co słyszałam to nawet dobrym. On mi po prostu powiedział że jak się przyjmie na 3 np dzień krwawienia to to jest łagodniejsze dla organizmu niż 1 dnia i tyle. I może coś w tym jest bo jak ja tak zaczynałam brać tabletki to nawet nie miałam żadnych wymiotów itd
A z tym krwawieniem trwającym do 3 miesięcy to ja tego nie odświadczyłam to nie wiem, ale wydaje mi się że jak ono tak długo sie utrzymuje non stop to nie jest zbyt dobre i jednak powinno pójść się do lekarza
Napisano 09 kwiecień 2009 - 20:47
Cytat
3 np dzień krwawienia to to jest łagodniejsze dla organizmu niż 1 dnia i tyle. I może coś w tym jest bo jak ja tak zaczynałam brać tabletki to nawet nie miałam żadnych wymiotów itd
krwawienie jest zwykla reakcja organizmu "na cos nowego" i nic nie ma w tym dziwnego.wiesz krwawienie niby moze trwac do 3 mies ale jezeli nie ustepuje po mies to raczej nie sa tableki dobrze dobrane
Użytkownik Justyśkaa edytował ten post 09 kwiecień 2009 - 20:52
Napisano 10 kwiecień 2009 - 10:24
Justyśkaa wiesz z tym zabezpieczaniem się jak się nie weźmie 1 dnia krwawienia to może i masz rację bo ja już tego nie pamiętam jak mi mówił ale z tym że jak się weźmie później to że jest to łagodniejsze dla wątroby to naprawdę mi to tak wyjaśnił. To może jednak coś w tym jest
A jeśli chodzi o to długie krwawienie podczas brania tabletek to chyba zgodzisz się że jeśli tak gługo ono trwa to należy udać się do lekarza?
A jeśli chodzi o to długie krwawienie podczas brania tabletek to chyba zgodzisz się że jeśli tak gługo ono trwa to należy udać się do lekarza?
Napisano 10 kwiecień 2009 - 10:54
kazdy lekarz ma swoja racje...
wiesz moje krwawieni pierwszy raz trwalo ok2 mies i nie zdziwilo mnie to poniewaz bylam pewna,ze "moj organizm sie przyzywaczja do wiekszej dawki hormonow"
Cytat
Napisano 27 sierpień 2009 - 11:00
Wycofany ze sprzedazy? niiiii miesiac temu kupilam bez problemu 
a ja mam do Was dziewczyny pytanie.. wiem ze moze zabrzmiec kretynsko ale co tam..
otorz na ulotce jest napisane ze kazda tabletka zawiera taka sama ilosc hormonow... czyli w takim razie nie powinno robic roznicy jesli w czwartek przez pomylke wezme tabletke z poniedzialku? wczoraj przez przypadek wyjelam z opakowania nie ta tabletke co trzeba.. polknelam wlasciwa ale teraz sie zastanawiam czy dzisiaj nie polknac tej "pomylonej".. zeby nie zwietrzala albo cos.. jak myslicie?
a ja mam do Was dziewczyny pytanie.. wiem ze moze zabrzmiec kretynsko ale co tam..
otorz na ulotce jest napisane ze kazda tabletka zawiera taka sama ilosc hormonow... czyli w takim razie nie powinno robic roznicy jesli w czwartek przez pomylke wezme tabletke z poniedzialku? wczoraj przez przypadek wyjelam z opakowania nie ta tabletke co trzeba.. polknelam wlasciwa ale teraz sie zastanawiam czy dzisiaj nie polknac tej "pomylonej".. zeby nie zwietrzala albo cos.. jak myslicie?
Napisano 28 sierpień 2009 - 21:36
Użytkownik Ulenia dnia 27 sierpień 2009 - 11:00 napisał
Wycofany ze sprzedazy? niiiii miesiac temu kupilam bez problemu 
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Ostatnie frazy z forum
- durex jls opinie
- przykladowy kalendarzyk plodnosci
- brazowe plamienia podczas stosowania antykoncepcji
- tabletki antykoncepcyjne ile kosztuja
- czy stosując antykoncepcje hormonalna trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie
- patentex, preventex, kolpotex
- kiedy zacząć brać tabletki antykoncepcyjne
- co zrobic zeby nie dostac miesiaczki
- plamienie podczas brania tabletek antykoncepcyjnych
- gdzie jest umiejscowiona błona dziewicza
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych