Piszcie!
Mercilon
Napisano 19 grudzień 2007 - 21:02
Piszcie!
W każdym z nas istnieje wewnętrzny zegar i aby dwie osoby mogły się kochać, trzeba, by w danej chwili oba zegary pokazywały tę samą godzinę, a to nie zdarza się codziennie (...) Człowiek, który żyje intensywnie, cały czas doznaje rozkoszy. Jeżeli uprawia seks, to dlatego, że jest rozkoszą przesycony, jego kielich aż się przelewa, jest to nieuniknione, człowiek taki odpowiada na wyzwanie życia i w tym momencie – tylko w tym momencie – traci kontrolę nad sobą.
Kasia R.
Napisano 20 grudzień 2007 - 19:35
Ja bralam Mercilon przez rok, na pcozatku wystepowalo plamienie, ale to normalne. Poza tym, skutkow ubocznych nie zaobserwowalam. Generalnie byl przeze mnie dobrze tolerowany. Wplyw na cere ponoc ma pozytywny, choc ja mam neistety takie szczescie, ze akurat tego nie zauwazylam...I nasilil mi sie bol przed okresem, ale dalo sie przezyc- ogolnie nigdy nei mam specjalnie silnego. Po roku troche mi sie pogorszyly wyniki prob watrobowych, co mnie przestraszylo, ale wciaz w normie...
"Wiara jest także, jeżeli ktoś zrani
Nogę kamieniem i wie, że kamienie
Są po to, by nogi nam raniły" /C. Miłosz/
"Nigdy mnie nie kochał-szepcze-podły kłamca; Skąd wiesz?Ktoś mówi Ci że jest noc pokazuje księżyc;Po 12 godzinach nazwiesz go kłamcą?"
Odlicznik :D
Napisano 20 grudzień 2007 - 20:36
to fajnie jelonek ze nie było u ciebie jakichś poważniejszych skutków ubocznych, tylko takie które przeważnie występują. Z tą wotrobą to jednak troche przesrane, ale to raczej wszystkie anty tak niekorzystnie na nią wpływają
W każdym z nas istnieje wewnętrzny zegar i aby dwie osoby mogły się kochać, trzeba, by w danej chwili oba zegary pokazywały tę samą godzinę, a to nie zdarza się codziennie (...) Człowiek, który żyje intensywnie, cały czas doznaje rozkoszy. Jeżeli uprawia seks, to dlatego, że jest rozkoszą przesycony, jego kielich aż się przelewa, jest to nieuniknione, człowiek taki odpowiada na wyzwanie życia i w tym momencie – tylko w tym momencie – traci kontrolę nad sobą.
Napisano 28 grudzień 2007 - 21:24
Stosuję ją od dwóch tygodni i okres mi się skończył, a ja dalej mam plamienia, podobno to normalne przez pierwsze dwa miesiące, żadnych innych skutków ubocznych nie zaobserwowałam do tej pory, no ale na inne to chyba za szybko
Napisano 29 grudzień 2007 - 13:58
musze cierpliwie czekać jak to będzie u mnie...
Kasia R.
Napisano 01 styczeń 2008 - 14:27
Napisano 03 styczeń 2008 - 07:11
Chodzi o to, że jak teraz kończę pierwsze opakowanie (nigdy wcześniej nie brałam, żadnych pigułek) to robię te siedem dni przerwy, czy od razu zaczynam następne, bez przerwy???
I druga sprawa, czy działanie pigułek może być osłabione przez inne leki które przyjmuję regularnie?
Napisano 03 styczeń 2008 - 17:33
Wiesz, a co do innych leków musisz sobie zobaczyć na ulotkę - tam są "interakcje" to sobie zobaczysz czy nie zażywasz akurat takich tabletek które mogły by osłabić działanie mercilonu
I jeszcze takie pytanko - miałaś plamienia przez cały czas brania tabletek?
Napisano 04 styczeń 2008 - 11:38
Użytkownik kanka dnia 4.01.2008, 10:52 napisał
Napisano 08 kwiecień 2009 - 20:12
Napisano 09 kwiecień 2009 - 08:36
Napisano 09 kwiecień 2009 - 08:53
Cytat
Ty żartujesz, prawda? Bez konsultacji z lekarzem bierzesz hormony? Wszystko z Twoim rozumkiem jest w porządku?
Jeśli te krwawienie jest ciągłe, okres się w ogóle nie zakończył to już jest znak, że coś jest nie w porządku.
W ten prosty sposób może w ogóle nie będziesz musiała sie martwić o wyjazd do Francji bo będziesz miała krajowy wypoczynek w szpitalu.
Napisano 09 kwiecień 2009 - 12:10
Essense to na pewno nie jest normalne i na Twoim miejscu od razu bym poszła do lekarza bo dziewczyno możesz się wykrwawić. Okres nie może trwać dłużej niż 7 dni, jeśli tak jest to należy od razu udać się do lekarza
Kasia R.
Napisano 09 kwiecień 2009 - 13:22
Cytat
Cytat
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Ostatnie frazy z forum
- durex jls opinie
- przykladowy kalendarzyk plodnosci
- brazowe plamienia podczas stosowania antykoncepcji
- tabletki antykoncepcyjne ile kosztuja
- czy stosując antykoncepcje hormonalna trzeba stosować dodatkowe zabezpieczenie
- patentex, preventex, kolpotex
- kiedy zacząć brać tabletki antykoncepcyjne
- co zrobic zeby nie dostac miesiaczki
- plamienie podczas brania tabletek antykoncepcyjnych
- gdzie jest umiejscowiona błona dziewicza
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych