Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Escherichia coli w moczu

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 maharet1092

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1826 postów

Napisano 10 grudzień 2007 - 16:23

Odebrałam wyniki posiewu moczu i stwierdzono mi obecność Escherichia coli. Do lekarza mogę iść dopiero w czwartek.Czy to groźne? Powinnam się martwić?

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 ilona.com

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1408 postów

Napisano 10 grudzień 2007 - 19:42

na biol o tym miałam. pałeczka okrężnicy. nie miałaś problemu z drogami moczowymi?

edit:
wyczytałam, że dzięki temu posiewowi da się wykryć rodzaj bakterii chorobotwórczych, w Twoim przypadku jest to owa pałeczka okrężnicy. Teraz lekarz powinien wiedziec jak leczyc

Użytkownik ilona.com edytował ten post 10 grudzień 2007 - 19:46

#3 Agatka=)

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 49 postów

Napisano 10 grudzień 2007 - 19:50

Pierwszy raz o czymś takim słysze xD Ale proponuję poczytać w GOOOOGLEACH ;D

#4 maharet1092

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1826 postów

Napisano 10 grudzień 2007 - 20:15

Od ok. roku mam problem z drogami moczowymi.Przy cefce strasznie mnie piecze.Te dolegliwości męczą mnie prawie od roku. Czasami mijają po kilku dniach po spożyciu Urinali, Uroseptu i ziół, ale ostatnio stały się tak nieznośne, że nic nie pomaga.Czasami nie mogę przez to spać, budzę się w nocy i piję piwo, po tym jest mi trochę lepiej.Jeszcze zauważyłam, że pomimo spożywania dużej ilości płynów i środków moczopędnych czuje mniejszą potrzebę oddawania moczu.
Wogole skąd ta bakteria mogła mi się wziąć??Czy może być też winna bolowi podczas stosunku?

#5 ilona.com

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1408 postów

Napisano 10 grudzień 2007 - 21:29

tu masz wszystko opisane: GOOGLE NIE GRYZĄ
http://www.resmedica...zdart10006.html
jak wnioskuje po kuracji antybiotykiem powinno przejsc

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 maharet1092

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1826 postów

Napisano 11 grudzień 2007 - 16:57

Wyświetl postUżytkownik ilona.com dnia 10.12.2007, 21:29 napisał

tu masz wszystko opisane: GOOGLE NIE GRYZĄ
http://www.resmedica...zdart10006.html
jak wnioskuje po kuracji antybiotykiem powinno przejsc

Wielkie dzięki.Chociaż moje objawy się minimalnie rożnią od tych opisanych w artykule.

#7 Narcyza

Uzależniona

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2354 postów

Napisano 11 grudzień 2007 - 17:06

antybiotyki i po problemie ;)
Czy ja muszę wciąż być Polakiem?
Czy ja muszę wciąż być człowiekiem?
Chwilami zamęt,
ledwie dyszę,
jestem tylko ssakiem.

Miron.

#8 maharet1092

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1826 postów

Napisano 19 luty 2008 - 15:12

No właśnie dostałam Nolicin.Pomaga i mam nadzieję, że bakterię wytępi.Ale ponoć mam już tendencję do zarażania się tą bakterią i mogę chorować w przyszłości.

#9 maharet1092

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1826 postów

Napisano 06 grudzień 2008 - 21:18

Po kilku rożnych antybiotykach(pomagało na tydzień) i kilogramach żurawiny oraz uroseptu(pomagało na 2-3 godz i to jak nie wychodziłam z domu tylko leżałam w domu pod pierzyną) dostałam szczepionkę na e coli.Mam nadzieję, że mi to wreszcie coś pomoże,bo to świństwo zaczęło atakować mi nerki.

#10 mikomadam1

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 25 luty 2011 - 22:38

Wyświetl postUżytkownik maharet1092 dnia 10 grudzień 2007 - 20:15 napisał

Od ok. roku mam problem z drogami moczowymi.Przy cefce strasznie mnie piecze.Te dolegliwości męczą mnie prawie od roku. Czasami mijają po kilku dniach po spożyciu Urinali, Uroseptu i ziół, ale ostatnio stały się tak nieznośne, że nic nie pomaga.Czasami nie mogę przez to spać, budzę się w nocy i piję piwo, po tym jest mi trochę lepiej.Jeszcze zauważyłam, że pomimo spożywania dużej ilości płynów i środków moczopędnych czuje mniejszą potrzebę oddawania moczu.
Wogole skąd ta bakteria mogła mi się wziąć??Czy może być też winna bolowi podczas stosunku?

Nie lekceważ E-coli ona zniszczy ci nerki. Niewolno też przy niej pić alkocholu ani piwa to jest wykluczone.
herbata ze skrzypu w dużych ilościach oraz herbatka z liści brzozy to czyści i wypłukuje wszystko z nerek.
Radzę też zainteresować się leczeniem wodą utlenioną. tylko zozanaczam nie tą z apteki tylko czystą 30% używa się ją w kroplach(10) na szklankę
wody pijesz trzy razy dziennie przed jedzeniem dodatkowo musisz myć się w okolicach intymnych wodą utlenioną i tu ta z apteki 3% bardzo dobra.
ja wyleczyła się nie tylko z tej bakterii ale rownież z grzybicy na którą chorowałam przez 10lat.
Bakteria normalnie bytuje w jelitach i przy pdocieranu przeniesona została do cewki.
Po za tym abstynencja seksualna chyba ze portner też się leczy i to inensywnie.
Aby się wyleczyć musi też parzyć wżątkiem bieliznę oraz prasować spdnie w okolicach intymnych aby w czasie leczenie nie przenosić jej ponownie.
zmieniać pościel lub spac w piżamie i co kilka dni prasować lub rówież odkażać wrzątkiem.
można się z jej wyleczyć i musisz się leczyć bo zniszczy ci nerki ona trawi nerki tak jak w jelitach pokarm.
%%

#11 slosy

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 272 postów

Napisano 07 kwiecień 2011 - 12:17

Wyświetl postUżytkownik mikomadam1 dnia 25 luty 2011 - 22:38 napisał

Nie lekceważ E-coli ona zniszczy ci nerki. Niewolno też przy niej pić alkocholu ani piwa to jest wykluczone.
herbata ze skrzypu w dużych ilościach oraz herbatka z liści brzozy to czyści i wypłukuje wszystko z nerek.
Radzę też zainteresować się leczeniem wodą utlenioną. tylko zozanaczam nie tą z apteki tylko czystą 30% używa się ją w kroplach(10) na szklankę
wody pijesz trzy razy dziennie przed jedzeniem dodatkowo musisz myć się w okolicach intymnych wodą utlenioną i tu ta z apteki 3% bardzo dobra.
ja wyleczyła się nie tylko z tej bakterii ale rownież z grzybicy na którą chorowałam przez 10lat.
Bakteria normalnie bytuje w jelitach i przy pdocieranu przeniesona została do cewki.
Po za tym abstynencja seksualna chyba ze portner też się leczy i to inensywnie.
Aby się wyleczyć musi też parzyć wżątkiem bieliznę oraz prasować spdnie w okolicach intymnych aby w czasie leczenie nie przenosić jej ponownie.
zmieniać pościel lub spac w piżamie i co kilka dni prasować lub rówież odkażać wrzątkiem.
można się z jej wyleczyć i musisz się leczyć bo zniszczy ci nerki ona trawi nerki tak jak w jelitach pokarm.
%%
no i pamiętać o kierunku podcierania - zawsze od przodu do tyłu a nie odwrotnie
poza tym żurawina ma bardzo dobre właściwości jeśli chodzi o profilaktykę zakażeń ukł. moczowego e. coli
http://www.zakazenia...rza.pl/pac.html
warto łykać jakieś kapsułki
Miłość jest to jakieś nie wiadomo co, przychodzące nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak, i sprawiające ból nie wiadomo dlaczego.
(Luis Vaz de Camoes)

#12 jovvinka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 51 postów

Napisano 13 luty 2012 - 11:19

co do kapsułek z żurawiną, to pełno tego teraz w aptekach. ja łykam takie, które dodatkowo mają wit.C - Prouro. Jeśli chodzi o e.coli, to jest faktycznie cieżka do wytępienia - mi przeszło po 2 lekach na receptę + Prouro + sok z żurawiny, bo generalnie chodzi też o to, żeby zakwasić pH moczu, bo bakterie tego nie lubią, a żurawina i wit.C pomagają zakwaszać mocz.
Zaopiekuj się mną, nawet gdy powodów brak
zaopiekuj się mną, mocno tak ...

#13 unknown_type

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 11 marzec 2012 - 21:21

Witam, jestem po drugim badaniu posiewu moczu. W pierwszym wynik wskazał Serratia marcescens i dostałam Biseptol. Teraz w drugim wyniku wyszła escherichia coli i to 1 000 000 CFU/ml. I z tego co widzę to dalej pisze tam żeby brać Biseptol. Na dniach idę do lekarza tylko co mam robić? Jak Biseptol nie pomaga.
Z góry dziękuję bardzo za odpowiedź.

#14 asia580

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 43 postów

Napisano 21 marzec 2012 - 11:44

Powiem Ci tak moja córcia miała w moczy E.coli i też brała Biseptol, który pomógł na czas jego brania a jak przestała go brać to po 1-2 tyg. znów bakterie E. coli powracały. Brała też inne antybiotyki, dwa razy leżała w szpitalu bo dzieci gorzej troche przechodzą gdy maja bakterie w moczu a tym bardziej jak maja E.coli. Po wyjsciu ze szpitala dostawała jeszcze Furaginum i wszystko było ok do czasu gdy musiałam jej odstawić Furaginum, bo nawet nie zdążyłam zrobić jej posiewu po odstawieniu leku a bakterie znów wróciły. W szpitalu mówili mi żebym się nie przejmowała bo u dziewczynek to normalne. Pomyślałam, ok, bo tez kiedyś mnie piekło przy oddawaniu moczu ale jak brałam Furagin to mi przeszło i nie wróciło. A mojej córce co pare tygodni te bakterie wracały i wydało mi sie to nienormalne aż wkońcu powiedziałam lekarce żeby mi dała skierowanie do poradni nefrologicznej. Zanim pojechałyśmy do poradni to córcia przez cały czas brała Furagin i było wszystko ok. Później po wizycie w poradni trafiłyśmy do kliniki nefrologii pediatrycznej i tam zrobili mojej córci cystografie mikcyjną i wyszło że ma odpływy pęcherzowo-moczowodowe a później zrobili jej scyntygrafie i wyszło że ma jeszcze zdwojenie ukł kielichowego czy coś takiego w nerce lewej. Ale przez te odpływy tak jej te bakterie powracały, tym bardziej że to E.coli które ciężko wytępić. Teraz jak narazie z moczem jest wszystko ok. Córcia przez cały czas bierze Furagin i jeszcze daję jej kapsułki Vitabutin (to są jakieś żurawinowe kapsułki,tylko są dość drogie). Te kapsułki dostałam w zaleceniach z poradni.

Pisze Ci to abyś wiedziała ze z tymi bakteriami E. coli nie ma żartów, bo tak jak ktoś napisał mogą uszkodzić nerki. A skoro tak ciąglę Ci powracają to weź skierowanie od lekarza na usg jamy brzusznej i nerek. a jak to nic nie wykaże to może trzeba będzie zrobić konkretniejsze badania związane z ukł. moczowym.

Wcześniej nie pisałam ale moja córcia też miała robione usg jamy brzusznej, które nic niewykazało, a później znów miała robione usg j. brzusznej i nerek i coś tam wyszło że jest nie tak w nerce lewej.

Zycze powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#15 jovvinka

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 51 postów

Napisano 14 kwiecień 2012 - 12:45

Wyświetl postUżytkownik asia580 dnia 21 marzec 2012 - 11:44 napisał

Pisze Ci to abyś wiedziała ze z tymi bakteriami E. coli nie ma żartów, bo tak jak ktoś napisał mogą uszkodzić nerki. A skoro tak ciąglę Ci powracają to weź skierowanie od lekarza na usg jamy brzusznej i nerek. a jak to nic nie wykaże to może trzeba będzie zrobić konkretniejsze badania związane z ukł. moczowym.
dokłądnie, nie ma żartów z e.coli. moim zdaniem ważny jest sam lekarz, na jakiego się trafi. u mnie dopiero drugi lekarz w ogóle powiedział mi o zakwaszaniu moczu tymi kapsułkami prouro i o soku żurawinowym , ten wcześniejszy nic nie wspomniał. więc jak ma się problem z e coli, to lepiej od razu iść do najlepszego urologa w mieście.
Zaopiekuj się mną, nawet gdy powodów brak
zaopiekuj się mną, mocno tak ...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych