Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Czy jestem w ciąży?

ciąza dziwaczny okres ciąża SEX CIĄŻA PREZERWATYWA GUMKA

1194 odpowiedzi w tym temacie

#41 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 21 listopad 2008 - 14:23

sa 3 tygodnie przyjmowania tabletek pozniej 7 dniowa przerwa.... mam zrozumiec ze dopiero zaczelas brac tabletki?musisz znac zasade 7 dni : 1 tydz brania tabletek jest najbardziej niebezpieczny, poniewaz zapomnienie tabletki, antybiotyki, wymioty i biegunki moga osłabic dzialanie hormonow co w rezultacie moze sie zakonczyc odblokowaniem owulacji, wtedy trzeba zabezpieczac sie dodatkowo przez kolejne 7 dni; 2 tydzien brania tabletek jest najbezpieczniejszy, przy zapomnieniu itp. mozna sie nie martwic o ciaze i nie stosowac dodatkowych metd antykoncepcyjnych, pod warunkiem ze sie zapomniana tabletke przyjelo; 3 tydzien brania tabletek jest tak srednio niebezpieczny, z reguly przy zapomnieniu tabletki nie odblokuje sie owulacja ale lepiej na zimne dmuchac wiec nie robimy 7 dniowej przerwy i bierzemy nastepne opakowanie + zabezpieczamy sie przez cala 7 dniowa przerwe... Mam nadzieje ze mnie zrozumialas.... wiec tak 4 tabletka blizej 2 tygodnia przyjmowania hormonow, moim zdaniem nie masz powodow do obaw ale zabezpieczaj sie dodatkowo przez kolejne 7 dni :)

Użytkownik Justyśkaa edytował ten post 21 listopad 2008 - 14:25

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#42 agatka83

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 21 listopad 2008 - 15:36

dla jasnosci chodzilo mi o 4 dzien pierwszego tygodnia
i dziekuje za odpowiedz
martwie sie poprostu tym ze wyczytalam iz pelmniki moga zyc do 7 dni w pochwie a ja zapomnialam tabletki na 3 dzien po stosunku
i ze w czasie tego 5 godzinnego stanu kiedy nie bylam teoretycznie chroniona hormnomami mogla sie odblokowac owulacja

czy tylko w pierwszym tygodniu w przypadku zapomninia tabletki moze wystapic owulacja? jesli tak to dlaczego wlasnie w pierwszym tygodiu?

lekarz kazał zrobic mi test ciazowy po zakonczeniu opakowania
zastanawiam sie kiedy mam zrobic ten test czy zaraz po zakonczeniu opakowania (zaczyna brac w poniedziałki zawsze)
czy poczekac kilka dni bo zazwyczaj okres miałam w środy lub czwartek i jelsi on nie wystapi to wtedy zrobic test
zalezy mi poprostu aby jak najszybiej sie dowiedzec, i byc spokojną

#43 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 21 listopad 2008 - 17:51

pamietaj ze biorac tabletki antykoncepcyjne cykl sie przestawia, zebys wlasnie zapomniala tabletek w 1 tygodniu to owulacja moglaby sie odblokowac ze wzgledu na niska dawke hormonow.nawet pomyslec logicznie o zasadzie 7 dni... wez wszystkie tabletki, jak sie nie pojawi okres zrob test. mam jeszcze jedno pytanie ile czasu bierzesz tabletki?

#44 zlotko

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 03 grudzień 2008 - 11:35

witam ;) ja mam takie pytanko moze ktos mi pomoże a mianowicie... w dni płodne współżyliśmy z partnerem i on zostawił cześć siebie we mnie... okres prawidlowo powinnam dostac 1 grudnia dostalam 28listopada trwal 3 dni do 1grudnia nastepnie go nie bylo a dzisiaj 3 znowu jest ... czy jest prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy?

#45 withblueeyes

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 71 postów

Napisano 09 grudzień 2008 - 19:08

Od dwóch lat biorę duphaston na wyregulowanie cyklu miesiączkowego, ale wiem też ze ten hormon biorą kobiety starające się zajść w ciążę. Czy biorąc ten hormon jest większe prawdopodobieństwo zajscia w ciąże (tymbardziej ze ostatnio uprawialam seks bez zabezpieczenia)? Błagam o pomoc znających odpowiedz.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#46 Arina

...aż w jedną krótką chwilę pojmiesz po co żyjesz!

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3169 postów

Napisano 11 grudzień 2008 - 22:11

Wyświetl postUżytkownik zlotko dnia 3.12.2008, 11:35 napisał

witam ;) ja mam takie pytanko moze ktos mi pomoże a mianowicie... w dni płodne współżyliśmy z partnerem i on zostawił cześć siebie we mnie... okres prawidlowo powinnam dostac 1 grudnia dostalam 28listopada trwal 3 dni do 1grudnia nastepnie go nie bylo a dzisiaj 3 znowu jest ... czy jest prawdopodobienstwo ze moge byc w ciazy?
nie, raczej w ciąży nie jesteś skoro dostałas okres (mimo, że troszkę wcześniej) na jakiej podstawie twierdzisz, że to były dni płodne?

Wyświetl postUżytkownik withblueeyes dnia 9.12.2008, 19:08 napisał

wiem też ze ten hormon biorą kobiety starające się zajść w ciążę.
sama sobie odpowiedziałaś na pytanie. Na pewno jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę przy zażywaniu tych tabletek, radzę używać zabezpieczenia ;)
Dołączona grafika

Rano wstaje słońce,
budzi się miasto,
budzę się ja,
to kolejna czysta kartka
w moim życiu
mam nadzieję,
że jej nie zmarnuję.

#47 Naomi_14

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisano 16 grudzień 2008 - 16:12

hey. mam problem. nie wiem czy nie jestem w ciazy. czy wiecie moze ile kosztuje test ciazowy?

#48 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 16 grudzień 2008 - 19:05

Wyświetl postUżytkownik Naomi_14 dnia 16.12.2008, 16:12 napisał

hey. mam problem. nie wiem czy nie jestem w ciazy. czy wiecie moze ile kosztuje test ciazowy?
ale pytanie kurcze a skad mamy wiedziec czy jestes w tej ciazy czy nie! test kosztuje od 8 zl

#49 jatom

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 17 grudzień 2008 - 10:31

ja chciałabym jeszcze dodać żebyście pod żadnym pozorem nie uprawiali stosunku przerywanego bo to ŻADNA metoda antykoncepcji!!!!!!!!!!! moża jedynie nabawić się nerwicy... pomyślcie o konsekwencjach.... ewentualnej niechcianej ciąży. naprawdę nie warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#50 hela1101

bosmanka :P

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 826 postów

Napisano 19 grudzień 2008 - 11:31

naomi ale sie rozpisalas, wystraczy wejsc w google i tam poszukac ile testy kosztują, czy to takie trudne?

www.krewniacy.pl

Podziel sie zdrowiem, może i ty kiedyś będzisz potrzebował pomocy!

#51 withblueeyes

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 71 postów

Napisano 20 grudzień 2008 - 16:19

no.... i stosunek przerywany może w przyszłości doprowadzić do zaburzeń erekcji^^
tak słyszałam ;P

#52 zlotko

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisano 20 grudzień 2008 - 20:04

stwierdzam to po śluzie i innych obliczeniach jakie sie wykonuje . dziekuje za odpowiedz

#53 Anulkaaa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 12 styczeń 2009 - 13:06

Witam mam takie pytanie. A więc kochałam się z chłopakiem 1 stycznia był to 3 dnień płodny , kochaliśmy się bez zabezpieczenia i dokońca. 3 dni pózniej jakoś 4 styczni miałam cos w stylu zapalenia pęcherza czyli problemy z oddawaniem moczu i trwało to z 2 dni. 18 stycznia mam dostać okres i zawsze na 2 tyg przed okresem zaczynają boleć mnie piersi a tym razem nic. Jedyne co to od paru dni jak wstaje rano pobolewa mnie podbrzusze i mam odruchy wymiotne, albo tak dziwnie mi się odbija wymiotami:| i dziś zauważyłam ze mam podwyższoną temp ciała 37 stopni. Okres mam dopiero dostać 18 stycznia więc z testem ciążowym jeszcze czekam. Ale czy to może być ciąża w dodatku cochwilke bym coś jadła i raz mam na cos ochote a raz nie. I jakieś 3 dni temu odrzuciło mnie od papierosów jak tylko poczuje dym robi mi sie niesmacznie:|. Czy to może być ciąża czy raczej nie? Bardzo proszę o odpowiedz i z góry dziękuje:)

#54 W.Redna

niegrzeczna dziewczynka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 12 styczeń 2009 - 13:16

owszem może, ale nikt na forum nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi. może być tak, że te objawy to tylko wynik stresu, no ale też mogą świadczyć o ciąży. lepiej udaj się do lekarza, albo zrób test, ale masz rację, że tak wcześnie ciężko o rzetelny wynik. a jeśli nie planujesz na razie dziecka, to może pora pomyśleć o antykoncepcji??

"Jeśli ktoś niszczy jedno życie, to tak jakby niszczył cały świat.
Jeśli ktoś ratuje jedno życie, to tak jakby ratował cały świat."

kliknij, obejrzyj, przemyśl

dysgooglia (dysguglia) - najgorsza naszych czasów, nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki

Dołączona grafika

#55 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 12 styczeń 2009 - 13:40

jak najbardziej moga twoje objawy zapowiadac ciaze ale rowniez nie musza! proponuje udac sie na badania, poniewaz nie jestem wstanie okreslic czy jestes w ciazy czy nie, wiesz pisac mozna wiele rzeczy...

#56 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 12 styczeń 2009 - 13:45

W.Redna wez zmien sygnature, poniewaz to przeszkadza w czytaniu, pisaniu i przegladaniu...

Użytkownik Justyśkaa edytował ten post 12 styczeń 2009 - 13:46

#57 W.Redna

niegrzeczna dziewczynka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 12 styczeń 2009 - 18:00

Justyśkaa a co Ci w niej przeszkadza??????? jasne, mogę ją zmienić, ale jeśli wyjaśnisz co jest w niej takiego nieodpowiedniego.

Użytkownik W.Redna edytował ten post 12 styczeń 2009 - 18:01

dysgooglia (dysguglia) - najgorsza naszych czasów, nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki

Dołączona grafika

#58 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 12 styczeń 2009 - 19:04

poprostu jest za dluga, musze przewijac strone aby caly post przeczytac- a wyobraz sobie ze jest to denerwujace...skroc troche sygnature, bo to naprawde przeszkadza w czytaniu postow

#59 W.Redna

niegrzeczna dziewczynka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1275 postów

Napisano 12 styczeń 2009 - 20:01

no, widziałam dłuższe, ale OK, jak będę miała czas (czyli na pewno nie dziś) trochę ją skrócę

Dołączona grafika

#60 Alexisss

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 107 postów

Napisano 16 luty 2009 - 16:37

Witam,
z góry przepraszam za to co piszę, widzę, ze niektórzy są naprawdę sfrustrowani czytaniem tego. Pewnie czytając takie coś śmiałabym się pod nosem, ale... proszę o jakieś odpowiedzi, bo ja się sama schizuje i wkręcam sobie różne rzeczy.
Otóż okres spóźnia mi się trzeci dzień. Nigdy nie współżyłam z moim chłopakiem. 2 tygodnie temu trochę się zabawialiśmy. Bawiłam się jego członkiem, jednak nie doszło do wytrysku, bo to trwało chwile. Następnie on zaczął mi robić ręką dobrze. I teraz, gdy okres mi się spóźnia zastanawiam się, czy może na jego dłoniach nie było jakichś plemników, może ja dotknęłam jego dłoni swoimi i coś przeniosłam?
Okres mam od 7 lat, dosłownie chyba 2 razy zdarzyło się, żeby się spóźnił, tak miesiączkuję co 28/30 dni.
Może wpływ na brak okresu ma to, ze przez 3 tygodnie uczęszczałam na BODY SPACE (Takie ćwiczenia w podciśnieniu i nadciśnieniu). To była zmiana trybu życia z raczej biernego na aktywny, bo przy ćwiczeniach się forsowałam. No i miałam grypę, jednak nie brałam dużo lekarstw...
Bardzo proszę o sensowne odpowiedzi. Jak już napisałam wyżej "Schizuję się". Jak czytam ten post to wydaje mi się to jakieś niedorzeczne, bym mogła być w ciąży, jednak chciałabym poznać Wasze opinie.
...Chciano wysłać za szczęściem list gończy, ale nikt nie potrafił podać jego rysopisu...

Dołączona grafika

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych