Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Czy jestem w ciąży? (Temat zatwierdzony przez specjalistę)

ciąza dziwaczny okres ciąża SEX CIĄŻA PREZERWATYWA GUMKA

1194 odpowiedzi w tym temacie

#1 aga_w-wa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 24 listopad 2007 - 10:39

4 tygodnie temu uprawiałam seks z moim chłopakiem, zabezpieczaliśmy sie prezerwatywa. Dodam że było to 3 dni po moim okresie i wytrysk był na zewnątrz ale po stosunku zapomnieliśmy sprawdzić prezerwatywę ale chwile przed tym sprawdzalismy i była cała... okres spóźnia mi sie 4 dni. Aha i przez ostatni miesiąc brałam tabletki na spalanie tłuszczu. Okres mam nieregularny. Przed ostatnio tez mi sie zpozniał, lekarz stwierdzil ze od odchudzania. Czy mogę być w ciąży czy to przez odchudzaine?!! proszę o opinie postanowilsmy juz tego nie robic do mementu az dorosniemy!!:(

Użytkownik Althaea edytował ten post 06 marzec 2010 - 21:09

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 syrcia Odpowiedź specjalisty

Lekarz - specjalista

• Specjalista
  • 139 postów
  • PłećKobieta
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 02 październik 2011 - 16:47

Dolegliwości bólowe najprawdopodobniej związane są z właśnie zachodzącą owulacją. Jeżeli Twoje cykle trwają nie krócej niż 26 dni, to w czasie zbliżenia miałaś dni niepłodne. Nie ma zatem możliwości zajścia w ciążę.
Na koniec dodam jeszcze, że jest zdecydowanie za wcześnie na ewentualne objawy ciąży.

#3 szalejka

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 703 postów

Napisano 24 listopad 2007 - 12:45

jezeli sperma nie dostala sie do srodka.to napewno nie jestes w ciazy.tak jak lekarz juz ci powiedzial okres spoznia sie przez odchudzanie.i sama piszesz ze masz nieregularnie.a wiec nie martw sie napewno okres dostaniesz w najblizszych dniach.

Dołączona grafika

#4 Carrie

zagubiona w korytarzach czasoprzestrzeni

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1294 postów

Napisano 24 listopad 2007 - 13:00

Spokojnie 4 dni to nie tak dużo. Rózne leki itp. przyczyniają się do rozregulowania okresu (wiem z doświadczenia). I skoro mówisz, że uzywaliście gumki + skończył na zewnątrz to nie powinnas się martwic. Oczywiście wszystko jest zawsze możliwe, ale jakoś nie wydaje mi się byś miała mieć powód do obaw. Poza tym nerwy, że Ci się spóźnia okres też go mogą opóźniac. Mnie kiedyś przez nerwy spóźnił się 10 dni! :| A jak jesteś bardzo zaniepokojona to nic prostszego jak zrobić test :>

Użytkownik Carrie edytował ten post 24 listopad 2007 - 13:01

#5 martysia09

pamparam

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 769 postów

Napisano 24 listopad 2007 - 22:32

Sadze, ze to nie jest ciaza. Jezeli lekarz tak powiedzial, to nie masz sie czego obawiac ; ) On chyba wie, co mowi, prawda? ; )
Tyś. Tysiulek. Tysiaczek. Jasia. Janina. Jaśka. Martysia. Martyś. Martyśka.

Losing you is like like living in the world with no air.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 lenulka

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1426 postów

Napisano 25 listopad 2007 - 10:53

oj spokojnie, wiem ze łatwo mi pisać bo nei ejstem na Twoim miejscu, ale tylko to moge CI poradzić, zresztą okres może CI sie spózniać przez stres, to ma wielki wpływ na to kiedy go dotaniesz...
zawsze mozesz zrobić test, nie boli a rozwieję wątpliwości... no ale spokojnie, czesto okres moze sie spózniac duuuuzo więcej...
pozdro, napisz jak sie sprawa wyjasni :papa:

#7 aga_w-wa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 25 listopad 2007 - 14:56

zrobiłam dzisiaj test... i na szczęście wynik wyszedł NEGATYWNY :yahoo: :) :) :) :) :) dziękuje wsztskim za odpowiedzi ^_^

#8 Motylek88

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 25 grudzień 2007 - 16:29

hejka ja mam takie pytanie. Okres mi sie spoznia juz jakies 10dni ostatnio mialam 13listopada , brałam Luteine przez 2 dni potem tak wyszlo ze kochalam sie z chlopakiem bez gumki, stwierdzilismy ze skoro mi sie okres spoznia to mam dni nie plodne, ale teraz zaczynam sie bac. Nastepnego dnia wzielam znow Luteine teraz juz nie biore, bo nie wiem co robic??? zadnych objawow nie mam. Ale czy jest mozliwosc ze jestem w ciazy? pomozcie prosze

#9 szalejka

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 703 postów

Napisano 25 grudzień 2007 - 16:35

jezeli kochalas sie bez zabezpieczenia to mozliwe ze w ciazy jestes.najlepiej wybierz sie do lekarza.
i jezeli nie chcesz byc wciazy to dlaczego kochacie sie bez zabezpieczenia?

Dołączona grafika

#10 Motylek88

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 25 grudzień 2007 - 16:48

myslalam ze skoro mi sie okres spoznia to mam dni nie plodne i ze wtedy nie zajde w ciaze. A czy jak bym brala Luteine to moze to cos pomoc niewiem poronienie czy cos?

#11 Kocurekola

Czarna Mamba

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3193 postów

Napisano 26 styczeń 2008 - 23:45

Luteina na pewno nie przyczyni się do ewentualnego poronienia, bo jednym z jej zastosowań jest podtrzymanie ciąży. Sama biorę ją teraz na wywołanie okresu.
MiŁoŚć JeSt jAk WiATr... niE WiDziSz jEj, aLe CzUjeSz.

,,Jest rzeczą równie rozsądną ukazać jakiś rodzaj uwięzienia przez inny, jak ukazać coć, co istnieje rzeczywiście, przez coś innego, co nie istnieje"

Dołączona grafika

Galeria =)

Cofnąć czas....
On zaczepia się o kant miednicy jej...

#12 goszka

[.już - cóż.] kobieta niezależna

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1329 postów

Napisano 19 marzec 2008 - 17:47

Tematy dotyczące tego czy jest się w ciąży czy nie, przerażająco szybko rosną, wręcz chciałoby się rzec, rozmnażają się ;) Połowa z nich dotyczy tego samego, co prowadzi do zaśmiecania forum i wnerwianiu użytkowników, bo gdy widzi się setny temat na temat, mój facet dotknął mnie palcem, czy jestem w ciąży, to ma ochotę się palnąć w łeb komuś kto zakłada taki temat. W telegraficznym skrócie, postaram się streścić, co zrobić i jak zareagować na daną sytuację.

Po pierwsze przed stosunkiem postaraj się o zabezpieczenie, najlepiej skontaktuj się z ginekologiem, który pomoże Ci dobrać odpowiednią antykoncepcję. Może być to prezerwatywa + globulki, tabletki, tabletki + prezerwatywa, plastry, zastrzyki, wkładki do maciczne, spirale i różne inne połączenia. Pamiętaj, że podczas stosunku seksualnego możesz zarazić się HIV, AIDS i chorobami wenerycznymi. Więc jeśli często zmieniasz partnerów, lubisz przygodny seks, pamiętaj o prezerwatywie. Te sposoby zapobiegania ciąży, odpowiednio stosowane, powinny wykluczyć ciążę.

Większość tematów, dotyczą tak zwanej ciąży urojonej, czyli tak na prawdę nic się nie stało, a dziewczyna tak się zamartwia, że spóźnia się okres. Powtarzam po raz kolejny, jeżeli nie jesteś gotowa na seks nie rób tego!!

Po pierwsze. podczas seksu oralnego, jest nikłe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, a tym bardziej jeżeli nie doszło do wytrysku !!!!!!!!!! Podczas w/w seksu, należy zadbać by partner palcami nie wprowadził spermy do pochwy. Jeżeli tak się nie stało, gratulacje, nie zostaniesz mamą.

Po drugie, podczas seksu, wówczas gdy prezerwatywa była cała, (co bardzo łatwo można sprawdzić przed stosunkiem, lekko nadmuchując ją, następnie spojrzeć czy nie ulatuje powietrze) podczas stosunku nie pękła, nie zsunęła się, nie jesteś w ciąży.

Po trzecie, jeżeli regularnie bierzesz tabletki anty, plastry, zastrzyki, stosujesz je zgodnie z ulotką, również nie powinnaś zajść w ciążę.

Po czwarte, jeżeli podejrzewasz, że jednak podczas stosunku mogło dojść do zapłodnienia, masz 72h na antykoncepcję PO. Wystarczy, że skontaktujesz się nawet ze swoim rodzinnym lekarzem, a on wypisze Ci receptę.

Po piąte, gdy piszecie na forum spóźnia mi się okres 5 dni jestem w ciąży?, nie mamy nawet jak określić prawdopodobieństwa zajścia w ciążę, gdyż nie jesteśmy wróżkami.

Po szóste, określenie dni płodnych to nie tylko sama długość cyklu. Podczas, gdy masz nieregularny okres, Twoje dni płodne ciężko jest wyliczyć.

Po siódme, ciąża to nie przekleństwo!!!!

jeżeli jednak popełniłaś głupotę masz zawszę szansę na antykoncepcję po stosunku!

mam nadzieję, że dany temat się przyda, proszę o dopisywanie innych sytuacji, podczas, których nie istnieje możliwość zajścia w ciążę!

P.S OPRÓCZ TEGO ISTNIEJĄ TESTY CIĄŻOWE, ZACHĘCAM DO KORZYSTANIA Z NICH ;)
Dołączona grafika

Mamy ukrytą dobrze broń
I zaciśnięte gardła

My nie mówimy nic
My nie mówimy nic

Policesound As Fuck

#13 tweetasek

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1378 postów

Napisano 19 marzec 2008 - 17:58

:klaszcz: :klaszcz: :klaszcz:

Bdanaia na pweynm anelgiksim uneriwstyecie wyzakały,źe nie ma znczeania, w jaikiej kleojności napsziemy lietry wenąwtrz wryazu, blye tlkyo pirwesza i otstaina lreita błyy na soiwch mijsecach. Rtszea mżoe być dolnwoie poszamiena, a mmio to bedzięmy w stniae pczyrzetać tkest bez wikszęego prleombu. Diezje się tak dlteago,że nie cztaymy kżdaej z lteir odelndziie,ale wrayz jkao cłoaść;)

#14 opiolica

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 241 postów

Napisano 19 marzec 2008 - 20:49

powinno wystarczyc!

#15 goszka

[.już - cóż.] kobieta niezależna

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1329 postów

Napisano 19 marzec 2008 - 20:53

jest to straszny skrót ;) ale to są najważniejsze informacje. a już krew mnie zalewała od paru miesięcy jak widziałam takie same tematy.
Dołączona grafika

Mamy ukrytą dobrze broń
I zaciśnięte gardła

My nie mówimy nic
My nie mówimy nic

Policesound As Fuck

#16 katasia

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 454 postów

Napisano 19 marzec 2008 - 21:21

No i bardzo dobrze, że to napisałas :)
"Szanuj wspomnienia, nie wystawiaj ich na próbę, bo tylko one nie odchodzą tak jak ludzie..."

Słucham takiej muzyki, jaka mi się podoba.

Dołączona grafika

#17 Emilia23

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 179 postów

Napisano 19 marzec 2008 - 23:19

chyba Twój post jest głośnym krzykiem większości z nas,bo to prawda.Wkurzające jest jak w dziale o ciąży jedyne co czytamy to takie posty wołające o pomstę do nieba.Wielkie dzięki!ooby to tylko pomogło...bo niektórzy z nas są już naprawdę nieźle sfrustrowani.Teraz już może być tylko lepiej...mam nadzieję...chciałabym czytać tu o sprawach naprawdę związanych z ciążą,i w tym doradzać,a nie tylko wysłuchiwac gorzkie żale...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#18 Zerek

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 447 postów

Napisano 19 marzec 2008 - 23:36

A ja obawiam się że temat niewiele wniesie... za jakieś 2 tygodnie zejdzie on na którąś z kolejnych stron i nikt nie będzie go już czytał... na ale może jestem w błędzie pożyjemy zobaczymy w każdym razie brawo za inicjatywe :)
Zapraszamy do gry http://darkwater.v-gry.eu

Oficjalne forum http://forum.v-gry.eu

Dołączona grafika

#19 Supamolly

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 125 postów

Napisano 20 marzec 2008 - 14:44

Może dlatego warto przykleić ten temat? i moze dobrym pomysłem by było stworzenie tematu, w którym młode kobiety mogłyby napisać o swoich urojonych ciążach ??

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Monia ^^

miss.independent ™

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3468 postów

Napisano 20 marzec 2008 - 15:47

Warto to przykleić, może rozbudować troszkę i niech tu piszą o tym wszystkim.
Mam nadzieję, że to coś da, chociaż te dziewczyny, które zakładają takie tematy, raczej konta mają na jeden temat i nie patrzą, gdzie piszą... ;/

@edit: zaraportowałam, zobaczymy co na to Modzi (;

-----------------------------
Prosze bardzo.

Użytkownik vito corleone edytował ten post 20 marzec 2008 - 16:19

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych