Witam, szukam jakiegoś tutorialu jak zacząć w logomocji. Jakieś porady, tutki, filmy???
Jak zacząć w logomocji.
Rozpoczęty przez modlix, 10 lis 2007 08:33
8 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 10 listopad 2007 - 13:06

Hmm, komendy, ale jak je użyć.
Pani zadała mi zrobić niby w tej logomocji coś takiego, niby jakiś konkurs, ale zadania są. Ja nie miałem na lekcji nic o logomocji więc trudno mi zacząć. Sciągnąłem ten program Logomocja Imagine. Ale sie nie łapie w nim.
Zadanie na ocene
Napisz bezparametrową procedurę ESY, która tworzy na środku ekranu rysunek przedstawiony poniżej. Wysokość i szerokość rysunku wynosi minimum trzy czwarte wysokości ekranu graficznego.

Jak to zrobić???
Pani zadała mi zrobić niby w tej logomocji coś takiego, niby jakiś konkurs, ale zadania są. Ja nie miałem na lekcji nic o logomocji więc trudno mi zacząć. Sciągnąłem ten program Logomocja Imagine. Ale sie nie łapie w nim.
Zadanie na ocene
Napisz bezparametrową procedurę ESY, która tworzy na środku ekranu rysunek przedstawiony poniżej. Wysokość i szerokość rysunku wynosi minimum trzy czwarte wysokości ekranu graficznego.

Jak to zrobić???

Napisano 10 listopad 2007 - 13:12
Zadanie nie jest trudne, ale wymaga dużo pracy dlatego całej procedury na pewno nie napiszę. Tak właściwie, to nawet nie musisz robić żadnej pętli bo możesz to normalnie narysować, ale na pewno szybciej będzie z pętlą.
Użytkownik Capellini edytował ten post 10 listopad 2007 - 13:14
(\__/)
( o.o )
( > < )
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
( o.o )
( > < )
This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.
Kasia R.
Napisano 13 listopad 2007 - 17:08
powtórz 3 [np 20 pw 90 np 20 lw 90 np 40 lw 90 np 60 pw 90 np 80 pw 90 np 40 pw 90 np 20 pw 90 np 20 lw 90 np 40 lw 90 np 60 pw 90 np 80 pw 90 np 40 pw 90 pod np 100 opu] to masz dać żeby były 3. Żeby byly 3. Zmień powtórz 3 na powtorz 4 żeby byly 4. a na te w srodku daj bez tego powtorz i bez nawiasow kwadratowych
pozdro
pozdro
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych