Wybór prostownicy
Rozpoczęty przez Satay, 28 paź 2007 22:18
31 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 29 marzec 2011 - 11:52

Ja ostatnio bardzo często prostuję włosy, także zastanawiam się, czy lepszym sposobem nie będzie trwałe prostowanie włosów. W łódzkim salonie Berendowicz&Kublin jest to robione za pomocą Global Keratin, która podobno nie niszczy tak bardzo włosów. Efekt utrzymuje się przez jakieś 4 miesiące, także to na pewno jest świetne rozwiązanie dla osób, które mają już dosyć tego codziennego użerania się z prostownicą.
Napisano 23 listopad 2011 - 11:28
Użytkownik polinea dnia 29 marzec 2011 - 11:52 napisał
Ja ostatnio bardzo często prostuję włosy, także zastanawiam się, czy lepszym sposobem nie będzie trwałe prostowanie włosów. W łódzkim salonie Berendowicz&Kublin jest to robione za pomocą Global Keratin, która podobno nie niszczy tak bardzo włosów. Efekt utrzymuje się przez jakieś 4 miesiące, także to na pewno jest świetne rozwiązanie dla osób, które mają już dosyć tego codziennego użerania się z prostownicą.
Cześć ja jestem zakochana w tej metodzie prostowania włosów moja stylistka robi mi to inną firmą sun liss mam to robione juz 2 raz i mam wreszcie święty spokój z włosami , są proste i lśniące. http://www.gretastor...s.blogspot.com/ : to jej adres
Napisano 30 listopad 2011 - 11:35
Ja używam Babylissa i jest wprost cudna
Moja znajoma, która jest fryzjerką mi powiedziala, ze najleprze prostownice to są tkaie, którychm ozna urzywać na mokrych lwosach bo nie przesusza ich tak po suszeniu i wogole i zainwestowalam w cudo
kupilam 2 miesiace temu na splendore i nie moge wyjsc z podziwu - co prawda troszke mnie kosztowala, bo normalnie mialam taka z bazaru, ale warta byla ceny
Nie znam się na powłokach itkaich tam wiec wysylam jej opis :
profesjonalna prostownica do wilgotnych włosów
-technologia Nanotytanowa Sol Gel
-płytki o długości 120 mm i szerokości 38 mm
-natychmiastowe nagrzewanie
-unikalny system wentylacji
-5-stopniowa regulacja temperatury od 115°C do 230°C
-izolująca podkładka
-przewód zasilający 2,7 m
Prtostuje zazwyczaj na 200 stopniach tak co dwa dni i daje przed prostowaniem jedwabik na koncowki zeby nie palic ich
profesjonalna prostownica do wilgotnych włosów
-technologia Nanotytanowa Sol Gel
-płytki o długości 120 mm i szerokości 38 mm
-natychmiastowe nagrzewanie
-unikalny system wentylacji
-5-stopniowa regulacja temperatury od 115°C do 230°C
-izolująca podkładka
-przewód zasilający 2,7 m
Prtostuje zazwyczaj na 200 stopniach tak co dwa dni i daje przed prostowaniem jedwabik na koncowki zeby nie palic ich
Kasia R.
Napisano 29 grudzień 2011 - 21:15
Jeśli chodzi o prostownicę to uważam, że nie powinno się oszczędzać. Po pierwsze jest to zakup na dłuższy czas, a po drugie tutaj chodzi o nasze włosy drogie Panie
Początkowo używałam prostownic z firmy remington, ale ostatnio rozglądałam się po necie i trafiłam na stronkę magiczna-planeta.pl. Znalazłam coś dla siebie, Philips z funkcją jonizacji, temp. 230*C, wyłącza się czasowo. Fajny sprzęcik i super cena
Napisano 09 styczeń 2012 - 12:55
Proponuje zakup prostownicy profesjonalnej firmy np:
http://www.splendore...NTE__p7599.html
Używam tylko Babyliss i jestem bardzo zadowolona.
http://www.splendore...NTE__p7599.html
Używam tylko Babyliss i jestem bardzo zadowolona.
Napisano 15 luty 2012 - 11:55
Z doświadczenia wiem, że jednymi z lepszych prostownic są te z Philipsa. Jeżeli chodzi o konkretne modele, to ja akurat mam ten: http://magicznaplane...190&prod=118480 bardzo szybko się nagrzewa i naprawdę świetnie prostuje. Do tego przynajmniej nie jest droga, a na pewno przetrwa długie lata
Napisano 23 luty 2012 - 18:42
Dla mnie podoba się Rowenta SF6150D4. Jest to prostownica i lokówka. Ma oczywiście ceramiczne nakładki. Szukając jej trafiłam na stronę medialux.pl. Teraz mam taką zwykłą prostownice, nazwa jakaś nieznana i pomału przymierzam się do zakupy jakiejś lepszej.
Napisano 23 luty 2012 - 20:47
Heh, z reguły nie wypowiadam się w tak ściśle kobiecych tematach, ale ja kupiłem mojej żonie prostownicę firmy Remington (bo kojarzyła mi się z firmą produkującą broń
). Okazało się, że był to bardzo trafiony zakup, żona, jak i odwiedzające nas różne babsztyle (nasze koleżanki
) stwierdziły, że jest bardzo dobra. Warto było dać te parę złotych więcej, ze słów żony wynika. że jest duża różnica między Remingtonem i chińskimi wyrobami. Zwróciłem uwagę na to, że zakupiona przeze mnie prostownica, ma obrotowe mocowanie przewodu zasilającego, co sprawia, że kabel się nie uszkodzi tak łatwo, a uszkodzenie izolacji wiadomo czym grozi.
Użytkownik D_K edytował ten post 23 luty 2012 - 20:47
Kasia R.
Napisano 14 maj 2012 - 10:58
haha no to jest jakieś wyjście, żeby szukać sprzętu, a raczej wybierać go na zasadzie skojarzeń, na to nie wpadłam. Ale w wyborze prostownicy głównie chodzi o to, żeby wybrać możliwie najlepszy sprzęt, i najbezpieczniejszy, żeby nie niszczył włosów. Ramington są dobre, ale też nie mam nic do prostownic zelmera, czy Philipsa. A jak ktoś szuka oszczędności to może śmiało zajrzeć na stronę magicznej planety, tam jest w czym wybierać, a ceny nie są zbyt wysokie.
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z tematu
- jaka dobra prostownica z rowenty?
- dobre i najtańsze prostownice
- jakiej prostownicy nie kupowac
- dobra prostownica do krótkich włosów forum
- dobre prostownice do włosów
- jakie prostownice sa najlepsze
- dobre prostownice forum
- prostownica do włosów tania dobra
- hair goddess prostownica opinie
- dobre prosotwnice gorum