Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Listonosz lub Kurier

• Nie możesz odpowiedzieć
91 odpowiedzi w tym temacie

#81 kisio

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 98 postów

Napisano 21 maj 2010 - 10:25

Zgadzam się z tobą w 100%. Nie można wszystkich brać pod wspólny nawias. Wolę jednak korzystać z usług firmy kurierskiej. To o wiele szybszy i tańszy sposób( szczególnie jeśli korzysta się z AIN) . Fajne jest to,że na rynku mamy teraz ogromną konkurencję. Możemy dzięki temu wybrać najkorzystniejszą dla nas opcję. Firmy prześciagają się w pomysłach żeby mieć klientów czyli nas:)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#82 pis en lof

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 243 postów

Napisano 25 maj 2010 - 11:06

Można wybrac najlepszą dla nas opcje, ale niestety często nie wiemy o tym, że mamy taki wybr, no bo skad?
Moi dziadkowie np. ciągle korzystają z PP mimo, że wałkuje im, iz sa ciekawsze firmy kurierskie, ale oni upierają się przy swoim mimo tych wszystkich afer. Ech.

#83 backspace

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 27 maj 2010 - 09:14

No czasem trudno jest się przekonać do nowych rzeczy.
Starszym ludziom trudniej jest się chyba przestawić, bo są przyzwyczajeni do poczty i nie mają zaufania do prywatnych firm. Ja tam nie miałem problemów z przestawieniem się na kuriera. Chociaż z poczty też czasami korzystam. Z ofertą tej firmy, o której pisze kisio zdążyłem się też zapoznać. Fajny mają kalkulatorek na stronce - spore ułatwienie.

#84 bone1906

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 141 postów

Napisano 30 maj 2010 - 15:56

Ja z usług poczty korzystam z zerowym entuzjazmem i tylko jak muszę u nich coś zrobić. Sklejam modele plastikowe, zamawiam je w sklepach internetowych, bo te stacjonarne są słabo zaopatrzone i drogie. Skorzystałem z przesyłki Poczty Polskiej tylko dwa razy, za pierwszym miałem w modelu nadprogramowe części, pudełko było praktycznie sprasowane. Za drugim razem czekałem na przesyłkę ponad miesiąc. Teraz korzystam z usług AIN, nie spóźniają się z przesyłkami i modele dojeżdżają całe.

#85 bone1906

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 141 postów

Napisano 13 lipiec 2010 - 08:41

Ja mam listonosza gbura i do tego lubi wypić. W każdym bądź razie, rozmów raczej z nim nie prowadzę, tylko on odburknie dzień dobry i tyle. Dlatego wolę kurierów, oni przynajmniej przynoszą paczkę i nie wdają się w gadki. A zdarzają się fajni kurierzy, którzy pomogą wnieść paczkę.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#86 kocury

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1013 postów

Napisano 13 lipiec 2010 - 13:38

Ja mam bardzo fajnego listonosza, jak nie chce by coś dawał do skrzynki to nie da i mi poda jak się spotkamy kiedyś tam. Bo nie wszystko rodzina wiedzieć powinna.

#87 misiu26bb

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 01 marzec 2011 - 10:26

Ja prowadzę troszkę towarzyski tryb życia, także zdarzało mi się spotykać swoich listonoszy na imprezach, którzy podchodzili do mnie i recytowali moje dane adresowe :) Zdarzało mi się też pić piwko wśród listonoszy, którzy zrobili sobie spotkanie po tygodniu pracy - mają świetne opowieści :) Teraz jednak listonosz przynosi same niechciane polecone, ale widzę w jego oczach współczucie :)
Zacząłem korzystać z usług kurierskich, z firmy Tani Kurier - przyjeżdża kurier z paczką.. i oczywiście też znajomy :) Świat jest mały :)

#88 natalia1986

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 227 postów

Napisano 07 marzec 2011 - 15:45

ja tam bardziej polecam przesyłki za pośrednictwem firm kurierskich. Oczywiście jeżeli zależy wam na tempie. Jeżeli to bez znaczenia - poczta może być. Ja korzystałam ostatnio z AIN i byłam zadowolona. To właściwie nie jest kurier a broker, więc w sumie lepiej bo mają niższe ceny.

#89 plasticnic

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 130 postów

Napisano 07 kwiecień 2011 - 12:12

Oj, ja też mam przesympatyczną panią listonoszkę, ale od kiedy zamontowano u mnie w bloku skrzynki pocztowe - praktycznie w ogóle jej nie widuję. Ale z tego co czytam wynika, że wielu osobom PP zalazła za skórę ... No ale nie można dogodzić każdemu - w kazdym razie dobrze, że jest coraz wieksza konkurencja wśród kurierów oraz brokerów kurierskich dzięki czemu - jak już ktos zauważył - korzystamy my :)

#90 koyak-

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 28 kwiecień 2011 - 01:08

ja juz nie mam problemów z listonoszem Juz xD
kiedys były problemy to zleciał ze schodów od tamtego czasu.... Lisy zaadresowany do mnie przynosi mi je do mieszkania na 4 piętro

#91 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 21 maj 2011 - 10:58

Już parę ładnych miesięcy temu koło mnie (jakieś 400m)pobudowali się ludzie.
Tak się złożyło że mamy ten sam numer np my nr. 8 a oni 8a i od tego czasu jest zemsta z kurierami.
Bo o ile listonosz, nawet jeśli przyjedzie jakiś nowy na zastępstwo, to potrafi rozróżnić tą drobną aczkolwiek znaczącą różnice w adresach to już kurierzy ABSOLUTNIE NIE.
Tak więc paczki próbują zostawiać pod tamtym adresem i może nie było jeszcze by w tym nic strasznego gdyby nie to, że tamci ludzie okazali się być niezwykle problemowi w wielu aspektach i nam na złość paczki czasami odbierają i zatrzymują sobie i absolutnie nie zamierzają oddać.
Ostatnio miał przyjść kurier i tak sobie zaglądałam na stronę internetową firmy kurierskiej i śledziłam przesyłkę i mocno się zdziwiłam jak nagle pojawiła się informacja, że przesyłka dostarczona i ponoć odebrałam ją ja.
Poczekałam kilka godzin sądząc, że być może kurier zaraz zawita ale się nie doczekałam.
Jak się później okazało kurier przesyłkę zostawił u tamtych ludzi i uparcie twierdził, że adres się zgadzał (ta literka "a" to chyba tylko dla picu w adresie widnieje).
Paczkę na całe szczęście udało się odzyskać po tym jak zadzwoniłam do siedziby firmy i narobiłam rabanu (gdyby ten kurier mógł to zabiłby mnie wzrokiem) ale obawiam się, że to nic nie da i nadal przyjeżdżać będą skrajni analfabeci lub po prostu lenie którym się nie chce pokonać 400m dalej samochodem.

Użytkownik Althaea edytował ten post 21 maj 2011 - 10:59

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#92 Pedrosen

Bywalec

• Użytkownicy