Wizyta u ginekologa - jak przebiega?
Rozpoczęty przez kropka, 11 maj 2005 15:19
71 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 18 sierpień 2010 - 16:25
Użytkownik zioomal dnia 06 lipiec 2010 - 12:22 napisał
Kiedy powinno się iść pierwszy raz na wizytę? Mi na razie nic nie dolega i w październiku będę mieć 16 lat. Seksu też nie uprawiałam.
Jeżeli wszystko jest w porządku i nic ci się nie dzieje, to na razie nie musisz. Ale w wieku 18 lat, lub w granicach, pasowałoby iść i się skontrolować.
So if she's somewhere near me I hope to God she hears me. There's no one else could ever make me feel I'm so alive. I hoped she'd never leave me, please God you must believe me I've searched the universe and found myself within' her eyes.
Napisano 26 sierpień 2010 - 20:54

Czy ginekolog ma obowiazek poinformowac rodzicówe jesli dziewczyna jest w ciazy i brakuje jej 3 miesiace do 18 lat.
Moja kolezankanie chciala by narazie mowic o tym rodzicom. i czy lekarz moze bez jej zgody poinformowac kogos. I jeszcze jedno pytanie jak przebiega taka pierwsza wizyta u ginekologa. i jak tez przebiega wizyta u osoby w ciazy?
Moja kolezankanie chciala by narazie mowic o tym rodzicom. i czy lekarz moze bez jej zgody poinformowac kogos. I jeszcze jedno pytanie jak przebiega taka pierwsza wizyta u ginekologa. i jak tez przebiega wizyta u osoby w ciazy?
Napisano 27 sierpień 2010 - 21:11
wydaje mi się , że ginekolog nie ma obowiązku informować rodziców . bez jej zgody nie może niczego zrobić
Koło kobiety leży jej mężczyzna.
Kobieta boi się,
że on ją znowu zabije.
- Czy mnie już więcej nie zabijesz? -
pyta kobieta.
- Nie zabiję - mówi mężczyzna.
Ale ona boi się,
że on ją znowu zabije.
Więc podbiega do okna i skacze na bruk.
I już jest ocalona
leżąc na bruku.
Już on jej więcej nie zabije.
Kobieta boi się,
że on ją znowu zabije.
- Czy mnie już więcej nie zabijesz? -
pyta kobieta.
- Nie zabiję - mówi mężczyzna.
Ale ona boi się,
że on ją znowu zabije.
Więc podbiega do okna i skacze na bruk.
I już jest ocalona
leżąc na bruku.
Już on jej więcej nie zabije.
Kasia R.
Napisano 28 sierpień 2010 - 14:47
Wiem ze jezeli chodzi wlasnie o ciaze niepelnoletniej dziewczyny to lekarz ma obowiazek poinformowac rodzicos a w tym przypadku wydeja mi sie ze to zalezy od nastawienia lekarza;/ np ja jak bylam w 7 tyg ciazy ale chcialam sie upewnic i nie chcialam jeszcze mowic rodz to poszlam prywatnie do lekarza i pow ze wydaje mi sie ze jestem w ciazy ale nie jestem pelnoletnia i chcialabym sie tylko upewnic zanim powiem rodzicom i zrobil mi USG wyszlo ze jestem w 7 tyg i na nastepna wizyte przyszlam juz z mama. A co do praw ginekologa to czytalam troche na ten temat i na zwykla kontrole mozna przyjsc bez rodzicow ale jezeli dzieje sie cos powazniejszego to lekarz ma obowiazek pow o tym rodzicom
Napisano 28 sierpień 2010 - 18:42
Jeśli to by była zwykła kontrolna wizyta powyżej 15 roku życia (albo i mniej) i nic by się nie działo to raczej lekarz nic by nikomu nie mówił.
Inaczej się ma w przypadku ciąży - bo jeśli coś się stanie dziewczynie albo dziecku (bo np. postanowi usunąć ciążę) i komuś powie, że była u lekarza a ten nikogo o tym fakcie nie zawiadomił to on będzie miał problemy.
Trzeba wziąć pod uwagę to, że dziewczyna do 18 lat sama ma prawnych opiekunów od których jest zależna.
Inaczej się ma w przypadku ciąży - bo jeśli coś się stanie dziewczynie albo dziecku (bo np. postanowi usunąć ciążę) i komuś powie, że była u lekarza a ten nikogo o tym fakcie nie zawiadomił to on będzie miał problemy.
Trzeba wziąć pod uwagę to, że dziewczyna do 18 lat sama ma prawnych opiekunów od których jest zależna.
Napisano 20 luty 2012 - 11:26
Pytałyście dziewczyny o pierwsza wizyte.Moim zdaniem na taka najlepiej jest się wybrać z mama, albo koleżanką.I najlepiej własnie jesli trafimy do naprawde dobrego lekarza.Ja w Krakowie mogę polecić na pierwsza taka wizytę dr Jerzego Jakubowicza.
Kupuj tylko naturalne suplementy na suplime.pl
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
- jak wygląda wizyta u ginekologa
- czy podczas pierwszej wizyty u ginegologa bada cie ?
- podniecenie u proktologa pomaga
- ile dni po okresie do ginekologa
- przebieg badania ginekologicznego
- badanie ginekologiczne przebieg
- jak przebiega badanie ginekologiczne
- krepujace sytuacje u gienkologa
- do ginekologa dzien po miesiączce
- wizyta u ginekologa przed okresem
Ostatnie frazy z forum
- w jakiej temperaturze umieraja plemniki?
- jak zdobyć tabletki wczesnoporonne
- ginekologia mrowienie w pochwie co to jest 21 dniu cyklu
- suchosc przed miesiaczka
- nieregularne miesiaczki podczas karmienia piersia i zanik
- poronienie forum
- tabletka wczesnoporonna
- jak opóźnić okres
- pierwszy raz 2 dniowy okres
- bol jajnikow ciaza
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych