Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Suplementy diety

121 odpowiedzi w tym temacie

#101 rusalka_lesna

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 67 postów

Napisano 15 listopad 2010 - 22:14

Ja wypróbowałam Milkoshake Diet. Świetny suplement z l-karnityna i preparatami wapniowymi. Mogą go z pożytkiem stosować nawet osoby chorujące na osteoporozę. Jeżeli ktoś chce coś skutecznego, to myślę, ze będzie usatysfakcjonowany działaniem tego suplementu.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#102 emil1350

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 13 grudzień 2011 - 09:38

Miałem problemy z jedna ważną rzeczą podczas odchudzania, zarąbiście czułem głód to jest masakra. Po długich poszukiwaniach i testach na żywym organizmie, trafiłem na takie cudo jak XShape.
Problem głodu zniknął. Dieta plus ten suplement i jest dobrze :). Nie wiem na jak długo ale zjadam drugie opakowanie i jestem zadowolony. Znalazłem to w tym sklepie suplementydlazdrowia.pl

#103 pattern

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisano 23 grudzień 2011 - 12:08

emil1350 - z czego to się składa? Ja zawsze zanim cos łyknę sprawdzam tutaj - suplementy diety, a tego, co Ty proponujesz nie mogę znaleźć. Ja mam olbrzymie problemy z powstrzymaniem łaknienia, więc szukam czegokolwiek, co mi choć trochę ten mój apetyt zabije. Wypróbowałem ileś suplementów diety, zwiedziłem niejedną aptekę internetową i nic...

#104 flavon01

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 10 luty 2012 - 21:34

Suplementów na rynku jest niezliczona ilość. Tylko jaki wybrać i który jest ten naj?. Kiedyś poświęciłem sporo czasu na wyszukanie takich informacji.

Njalepsze suplementy to NATURALNE, w postaci zbliżonej do naturalnych owoców i warzyw. Tzn. chodzi tu o przyswajalność produktu.
Na rynku są suplementy w postaci:
1.Sypkie (proszki, tabletki)
2.Płynne (np soki)
3.Gęste (np żele, galaretki)
I przyswajalność takich substancji jest taka, że sypkie mają najniższą przyswajalność, bo około kilka %
Płynne mają przyswajalność kilkanaście %
Natomiast te najgęściejsze (żele, galaretki) od 70% do 95%

Dlaczego się tak dzieje?
Substancje w postaci sypkiej czy tabletki zawieraja sporo substancji dodatkowych (o których producenci najczęściej nie piszą) są to np substancje przeciwzbrylające, "scalające", barwiace itp chemikalia - dlatego też często na etykietach jest napisane o nie przekraczaniu dawki (bo tak naprawdę przekracza się dawkę właśnie tych dodatków i "upiękrzaczy").
Płynne - bo są "rożcieńczone" i tu za wiele nie trzeba tłumaczyć
Żele czy galaretki - to zagęszczona "kwint esencja", "zapakowane" całe dobrodziejstwo natury.

Jesli więc szukacie czy się zastanwiacie nad wyborem suplementu - to zwracajcie uwagę jaką ma "budowę" czyli w jakiej jest postaci, czy jest z TYLKO naturalnych składników, czy nie zawiera konserwantów i ulepszaczy i czy można go spozywać w dowolnej ilości nie narażając się na przedawkowanie. Bo prawdziwy i naturalny suplement nie da się przedawkować. Jesli ktoś mówi, że jakiś suplement nie można spożywać więcej niz... to znaczy, że zawiera to "coś" co przedawkujemy i nam zaszkodzi. Czy istnieją takie suplementy? Oczywiście, że tak.

#105 Kamma_N

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 114 postów

Napisano 07 marzec 2012 - 13:09

Hmm jeśli chodzi o budowę suplementu to ja tylko biorę zawsze te w pigułkach. Nie spotkałam suplementu w postaci zelu czy galaretki jeszcze. Kapsułki są najpopularniejsze ;:)
Czy Twojemu dziecku brakuje apetytu, nie przybiera na wadze i boli je brzuch? Przyczyną może być bakteria h. pylorii, zrób w domu test helicobacter antygen i sprawdź!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#106 successus

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 67 postów

Napisano 12 kwiecień 2012 - 22:32

są nawet w postaći gęstego soku, np. http://kyani.re/ Polecam
Life is a journey - enjoy it!
http://facebook.gogvo.eu/

#107 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 15 kwiecień 2012 - 17:46

powiem Wam, że używam suplementów i nie mam nic przeciwko. Ja wybieram takie saszetki do rozpuszczania w wodzie. Chyba najlepiej się wchłaniają no i jestem zmuszona wypić butelkę wody dziennie, a to jest akurat bardzo zdrowe :)
"Wystarczy mówić prawdę. Ale są różne prawdy."
Umberto Eco

#108 libelule

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 202 postów

Napisano 17 kwiecień 2012 - 08:23

Wyświetl postUżytkownik monaBETHA dnia 15 kwiecień 2012 - 17:46 napisał

powiem Wam, że używam suplementów i nie mam nic przeciwko. Ja wybieram takie saszetki do rozpuszczania w wodzie. Chyba najlepiej się wchłaniają no i jestem zmuszona wypić butelkę wody dziennie, a to jest akurat bardzo zdrowe :)

ja właśnie też m.in. dla tego dodatkowego nawadniania stosuje suplementy rozpuszczalne (seria plusssz lady), bo ogółem zdaje sobie sprawe, że nie pije wystarczajaco dużo w ciągu dnia. A tak to dodakowy efekt osiągam ;) Poza tym widze, że działają dobrze, wiec nie czuje potrzeby przejścia na galaretki itd... chociaż fakt, idea ciekawa :)

#109 liuza85

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 126 postów

Napisano 17 kwiecień 2012 - 23:48

osobiscie uwazam, ze lepsze dzialanie maja suplementy w postaci plynnej, niz tabletki, wynika to z przyswajalnosci skladnikow w ukladzie pokarmowym, ect
Dziękuję za pomoc :)
http://www.youtube.c...1&v=DyxQSnbLtK8
:)

---------------------------------------------------------------------------------
jest mozliwosc wyprawy w góre nilu np do wodospadu wiktorii?

#110 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 18 kwiecień 2012 - 18:42

ja korzystałam ze Slimitin Aqua i z czystym sumieniem mogę go polecić :)
Umberto Eco

#111 liuza85

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 126 postów

Napisano 19 kwiecień 2012 - 23:34

Wyświetl postUżytkownik monaBETHA dnia 18 kwiecień 2012 - 18:42 napisał

ja korzystałam ze Slimitin Aqua i z czystym sumieniem mogę go polecić :)

a jakies konkrety?
na jakiej podstawie polecasz? porownywalas z innymi? skutecznoscia / cenowo / smakowo ?

---------------------------------------------------------------------------------

#112 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 17:27

no jak to kobieta odchudzałam się już parę razy i trochę tych preparatów przetestowałam. Cenowo są przystępne, wygodne, bo nie musisz pamiętać żeby wziąć tabletki o danej porze dnia itd. No i efekty mi się spodobały, nie byłam wymęczona na diecie, bo zawierały guaranę no i spalałam szybciej tłuszc na treningach.
Umberto Eco

#113 liuza85

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 126 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 21:46

i ile je stosowalas,?
ile schudłas w tym czasie?

#114 dudu66

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 79 postów

Napisano 22 kwiecień 2012 - 22:04

Zdrowa zbilansowana dieta, stałe pory posiłków, odpowiednia ilość błonnika i codzienna aktywność fizyczna min. 30min. - Powiecie banał, ale spróbujcie, a nie trujecie się tabletkami, które co najwyżej powodują biegunki tłuszczowe, sumplementy też nie są najlepsze... po co płacicie za coś co macie we własnoręcznie przygotowanym posiłku (zdrowym ofc)

#115 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 24 kwiecień 2012 - 07:02

Wyświetl postUżytkownik liuza85 dnia 22 kwiecień 2012 - 21:46 napisał

i ile je stosowalas,?
ile schudłas w tym czasie?
jakieś 8 kg w 2 miesiące, nie za dużo nie za mało, ćwiczyłam i pilnowałam diety i się udało

Wyświetl postUżytkownik dudu66 dnia 22 kwiecień 2012 - 22:04 napisał

Zdrowa zbilansowana dieta, stałe pory posiłków, odpowiednia ilość błonnika i codzienna aktywność fizyczna min. 30min. - Powiecie banał, ale spróbujcie, a nie trujecie się tabletkami, które co najwyżej powodują biegunki tłuszczowe, sumplementy też nie są najlepsze... po co płacicie za coś co macie we własnoręcznie przygotowanym posiłku (zdrowym ofc)
nie uważam, że to banał, myślę, że to działa jak ma się silna wolę, u mnie jej nie było dlatego postawiłam na suplementy
Umberto Eco

#116 Anusia200

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisano 01 maj 2012 - 11:12

Nie do końca zgodzę się z tą zdrową zbilansowaną dietą. Trzeba pamiętać, że obecna żywność jest produkowane głównie w produkcji przemysłowej. Przemysłowa żywność jest wypruta ze wszystkiego. Ciężko znaleźć coś eco.
Dlatego suplementy są konieczne żeby organizm jakoś funkcjonował. Zainteresował mnie ostatnio tema soku z noni, ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie?

#117 Stułbia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 02 maj 2012 - 10:42

Sok z noni ma wiele właściwości badania wykazały, że sok noni wzmacnia system immunologiczny, regeneruje zniszczone komórki, obniża wysokie ciśnienie krwi, wpływa na wzrost energii. Szczególne wskazania do picia soku to: alergie, depresja, stan przewlekłego zmęczenia, cukrzyca, bóle głowy, stres. W internecie jest bardzo dużo informacji na temat właściwości soku z noni http://www.herbalyes...znicze-noni/345

#118 monaBETHA

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 139 postów

Napisano 03 maj 2012 - 11:26

pierwszy raz słyszę o tym soku muszę przyznać. z chęcią zagłębie się w temat. Żywność przemysłowa rzeczywiście jest pozbawiona wielu cennych składników, a eko produkty są zazwyczaj strasznie drogie, ale wśród tego całego bałaganu można znaleźć coś pożytecznego, trzeba by tylko zdeterminowanym i dobrze szukać. Przecież można kupować warzywa od lokalnych dostawców i chleb z lokalnej piekarni, mieszkam w dużym mieście a mam dostęp do takich produktów.
Umberto Eco

#119 FIkuska

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 13 maj 2012 - 21:34

Ja prówbowałam Novoslim widziałam wiele reklam produktów w tele ale zdecydowałam się na ten jak zobaczyłam pozytywnie opinie w necie no i skład
Okazał się dla mnie świetny :)
Schudłam w ciągu 3 miesiecy jakieś 12 kg ale też uprawiałam rownieczesnie sporo sportów
Same tabletki chyba nigdy nie zadziałaja ale warto kupic jak sie odchudacie L! piona

#120 markettta

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 71 postów

Napisano 18 maj 2012 - 07:49

myślę, że suplementy same niczego za nas nie załatwią, ja biegam co drugi dzień, ale przyznaję iż przyjmuję także suplement Betalip

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych