Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Grafiti

• Nie możesz odpowiedzieć
58 odpowiedzi w tym temacie

#41 pawki

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 254 postów

Napisano 08 maj 2006 - 15:32

Mi także sie graffiti podoba. Ale nie takie byle jakie. Ostatnio zrobiłem sobie fotke przy takim pięknym malowidle. No nie moglem sie powstrzymać. Sami zobacznie Klik
Balu Beatz

Sprawdz i nie sraj.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#42 Odeon

Laudare Rhinocerotidae

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4044 postów

Napisano 08 maj 2006 - 15:33

Mi się jakoś specjalnie nie spodobało.

Rebus sic stantibus

Osoby, które zwracają się do mnie per kolego działają na mnie gorzej niż nicethamidum.
Długi podpis nie zawsze oznacza, że ma się coś ważnego do przekazania.

Cytat

- Willst du nicht ein wenig mehr Thee? - sagte die Faselhase sehr ernsthaft zu Alice.
- Ein wenig mehr? Ich habe noch keinen gehabt! - antwortete Alice etwas empfindlich - Also kann ich nicht noch mehr trinken.
- Du meinst, du kannst nich weniger trinken - sagte der Hutmacher - Est ist sehr leicht mehr als keinen zu trinken.
Alice im Wunderland

#43 pawki

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 254 postów

Napisano 08 maj 2006 - 21:41

Bo ty wolisz byle powykrzywiany tekst zzucony z kartki ;)
Balu Beatz

Sprawdz i nie sraj.

#44 hihra

// Żyjący paradoks //

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1443 postów

Napisano 17 czerwiec 2006 - 15:58

W przyszłym roku szkolnym mamy mieć malowaną klasę.
Nasza wychowawczyni wpadła na pomysł by zrobić na jednej ścianie
Grafitti.

Dołączona grafika

#45 Chinczyk

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 130 postów

Napisano 17 czerwiec 2006 - 16:01

Ja robie graffiti moim zdaniem to sztuka ale nie takie że ktoś se napisze na murze HWDP albo :cenzura: na szybie

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#46 Milka's

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2575 postów

Napisano 19 czerwiec 2006 - 19:41

a ja...uważam,że to dewastowanie murów... ok,fajnie,że mają talent,ale muszę malować na murach? Są specjalne koła,są ogniska,szkoły itp. Albo w domu zwyczajna kartka i tam sobie bazgrol a nie na murze... Moje piękne,kochane muzeum w Koszalinie jest właśnie obsmarowane tymi..tymi.. :cenzura: tymi "artystycznymi dziełami" .Pięknie to wygląda... Nie ma co. Nie wiem co ludziom imponuje w zachowaniu takich ludzi. Dla mnie to jest żenujące. Ech...ale to tylko moje skromne zdanie ;] poprostu...gardze takimi ludźmi :>

#47 Konar

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 119 postów

Napisano 19 czerwiec 2006 - 19:51

Mi się graffiti podoba... Raz widzialem ... pewnego ziomka ktory robil na zywo przedemna piekny obraz... Nie moglem sie napatrzec :) Pozdr...

Życie jest szansą, schwyć ją.
Życię jest pięknem, podziwiaj je.
Życie jest radością, próbuj ją.
Życie jest snem, uczyń go prawdą.
Życie jest wezwaniem, zmierz się z nim.
Życie jest obowiązkiem, wypełnij go.
Życie jest grą, zagraj w nią.
Życie jest cenne, doceń je.
Życie jest bogactwem, strzeż go.
Życie jest miłością, ciesz się nią.
Życie jest tajemnicą, odkryj ją.
Życie jest obietnicą, spełnij ją.
Życie jest smutkiem, pokonaj go.
Życie jest hymnem, wyśpiewaj go.
Życie jest walką, podejmij ją.
Życie jest tragedią, pojmij ją.
Życie jest przygodą, rzuć się w nią.
Życie jest szczęściem, zasłuż na nie.
Życie jest życiem, obroń je

#48 M't

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 877 postów

Napisano 04 lipiec 2006 - 12:23

Milka's, oni mogą gardzić tym co jest w muzeum wyrażając to bazgroleniem/ malowaniem po nim. Nie popieram tego typu manifestu. Oni tym reprezentują swoje zdanie, a ty czym?

Gdyby było wystarczająco wiele miejsca dla legalnego graffiti najprawdodpodobniej nie mielibyśmy do czynienia z takim zjawiskiem.
give me the 'mike

#49 Badlik

Psychodegradacja

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 572 postów

Napisano 21 lipiec 2006 - 01:14

A mi się podoba taka sztuka. Oczywiście są granice pomiędzy takim malarstwem, a wandalizmem. Tak czy inaczej młode skate'y ( :D ) pomalowały u mnie na dzielnicy stare garaże dzięki czemu wyglądają lepiej i nie tak mrocznie jak jeszcze rok temu :ok:

Dołączona grafikaDołączona grafika
"A boy becomes a man when he stops asking his father for money and requests a loan" xD
"Paradoks tolerancji: zero tolerancji dla nietolerancji"

#50 Milka's

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2575 postów

Napisano 23 lipiec 2006 - 12:31

Wyświetl postUżytkownik M dnia 4.07.2006, 13:23 napisał

Milka's, oni mogą gardzić tym co jest w muzeum wyrażając to bazgroleniem/ malowaniem po nim. Nie popieram tego typu manifestu. Oni tym reprezentują swoje zdanie, a ty czym?

Gdyby było wystarczająco wiele miejsca dla legalnego graffiti najprawdodpodobniej nie mielibyśmy do czynienia z takim zjawiskiem.
Gardzić tym co jest w muzeum? A co ich to obchodzi co jest w muzeum?! Większość tych graficiarzy nie skończyła liceum! Muzeum to ośrodek kultury a oni to tak zdewastowali! Ja też nie popieram tego typu manifestu. Ja czym reprezentuje swoje zdanie? Właściwie niczym. Hm... to jak mi się coś nie będzie podobać ( załóżmy budynek banku ) to też mam go pomalować grafitim? Rozumiem tylko niektórych graficiarzy,którzy robią to "zawodowo". Bo są takie różne zajęcia dla graficiarzy,ale... krew mnie zalewa od tych...tych... ahh :cenzura:

#51 M't

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 877 postów

Napisano 23 lipiec 2006 - 13:39

"Większość tych graficiarzy nie skończyła liceum!" - z kąd wiesz? Nie widziałem statystyk na ten temat..

Nie popieram, ale tylko dlatego, że malowidło tam nie pasuje.
Nie zalewa cię krew kiedy idziesz ulicą wytapetowaną plakatami wyborczymi? <wiem że dzisiaj takich nie ma>
Zawodowy grafficiarz....dobra, koniec bo się rozmarze.
give me the 'mike

#52 Milka's

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2575 postów

Napisano 24 lipiec 2006 - 08:48

Wyświetl postUżytkownik M dnia 23.07.2006, 14:39 napisał

"Większość tych graficiarzy nie skończyła liceum!" - z kąd wiesz? Nie widziałem statystyk na ten temat..

Nie popieram, ale tylko dlatego, że malowidło tam nie pasuje.
Nie zalewa cię krew kiedy idziesz ulicą wytapetowaną plakatami wyborczymi? <wiem że dzisiaj takich nie ma>
Zawodowy grafficiarz....dobra, koniec bo się rozmarze.
Przypuszczam. Większość to takie nieuczki,które nie mają co ze sobą zrobić w domu. Nie mówie,że wszyscy tacy są.
Owszem,malowidła tam nie pasują.
Nie zalewa mnie krew kiedy widze plakaty wyborcze.
Co do zawodowego grafficiarza to nie wiedziałam jak to ująć :P ale np. w Koszalinie organizowali taki zlot tych grafficiarzy i miasto im wyznaczyło jeden obszar budynków,które można pomalować. :)

#53 M't

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 877 postów

Napisano 24 lipiec 2006 - 22:59

"np. w Koszalinie organizowali taki zlot tych grafficiarzy i miasto im wyznaczyło jeden obszar budynków,które można pomalować." - więcej tego typu akcji a problem wandalizmu się skurczy.
give me the 'mike

#54 AburNox

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 125 postów

Napisano 26 lipiec 2006 - 11:16

Temat niezwykle oklepany. Wszystko zalezy od tego jakie jest to graffiti. Zalozmy ze rozwazamy samo graffiti nie zwracajac uwagi na to na czym ono jest wykonane. Graffiti jest to rowniez jakas forma sztuki wiec moga byc rowniez arcydziela. Pozatym tak jak w "normalnej" sztuce zdarzaja sie prace wyitne i godne uwagi jak i taki ktore sa beznadziejne.
Dołączona grafika

#55 M't

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 877 postów

Napisano 26 lipiec 2006 - 13:00

AburNox, Amerykę odkryto dosyć dawno. To co napisałeś, też nie jest nowością..
give me the 'mike

#56 ChicaLoca

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisano 04 kwiecień 2011 - 13:55

A mural?! To przecież sztuka! Jestem z Poznania i niedługo u nas będzie taki festiwal właśnie z tym związany, polecam! Jest ten event już też na facebooku: http://www.facebook..../festiwalmurali

#57 Kerad

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 119 postów

Napisano 14 czerwiec 2011 - 09:03

Sam maluje graffiti. Na razie fundusze nie pozwalają na zakup większej ilości farby. Za to szkice już mam i teraz szukam miejscówek. Poprzez graffiti wyrażam siebie. To jest moja pasja, sztuka.
A jeśli chodzi o wulgarne napisy na ścianach bloków to tego sztuką nie można nazwać. To jest niszczenie mienia, wandalizm w czystej postaci.
Dołączona grafika

#58 Lucyper

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 27 grudzień 2011 - 18:19

Jeżeli ktoś ma talent i wykorzystuje go poprzez pokazanie czegoś niezwykłego - tworzy sztukę. Graffiti też może być arcydziełem - czymś, co nacieszy oczy i pokoloruje szarą rzeczywistość, zbudowaną z betonowych bloków i murów.
Rzecz jasna, durne wulgaryzmy nakreślone sprayami artysty z ciebie nie zrobią.
Cum tacent, clamant.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#59 Caleb

Uzależniony

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 8220 postów

Napisano 19 styczeń 2012 - 09:47

Jeśli idzie o graffiti to dla mnie na pierwszym miejscu jest Banksy. Warto też znać Blu, gość ma dobre jazdy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych