Poronienie?
Napisano 11 maj 2007 - 15:42

I tak poza tym, to czy podczas poronienia zawsze występuje krawienie bądź ból macicy? Nawet w pierwszym tygodniu? I czy te ,,objawy'' wystepują w momencie poronienia czy za kilka dni?Jak to jest?Nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałam...
A-i jeszcze jedno- dajmy na to, że faktycznie nie wolno siadac w tej gorącej wodzie-kobieta jest w pierwszym tygodniu ciąży-nawet o niej nie wie,wykąpała się w gorącej wodzie-skąd ma wiedzieć,czy poroniła,jesli podejrzewała ciążę? Krawienie wystąpi od razu,czy później?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Kasia R.
Napisano 13 maj 2007 - 07:35
Napisano 18 maj 2007 - 06:11
Jedyne co może się stać, gdy bierze się gorące kąpiele, to odklejać łożysko, dlatego lepiej nie szaleć z tą wodą (kumpela tak ma).
A z tego co wiem, zawszę podczas poronienia występuje krew(ale nie zawszę musi to oznaczać poronienie, może być wtedy zagrożenie dla dziecka), jeżeli to początek ciąży jest to niewielka plamka a bólu nawet się nie czuje.
Użytkownik Arina edytował ten post 18 maj 2007 - 06:13

Rano wstaje słońce,
budzi się miasto,
budzę się ja,
to kolejna czysta kartka
w moim życiu
mam nadzieję,
że jej nie zmarnuję.
Kasia R.
Napisano 22 sierpień 2007 - 09:40
Użytkownik Arina dnia 18.05.2007, 07:11 napisał
nie moge zgodzić się z tym że jesli to początek cąży to jest tylko plamka i nic nie boli, ja byłam najwyzej w 5 tygodniu ciazy ( niestety nie zdążyłam sie nawet tego upewnić u lekarza) i poroniłam. Najpierw czułam mocny ból w podbrzuszu i wystapiła krew...z godziny na godzine coraz wiecej tej krwi
Użytkownik bozena_85 edytował ten post 22 sierpień 2007 - 09:41
KLIKAJCIE PLOSE ;)
kto kliknie niech sie zgłosi z swoim linkiem na PW, jesli temu komus jeszcze nie kliknęłam to to zrobie;)
Napisano 23 sierpień 2007 - 16:04
Użytkownik bozena_85 dnia 22.08.2007, 10:40 napisał
5 tydzień to już dośc duży zarodek....
Przykro mi ._.
<ściska>

Rano wstaje słońce,
budzi się miasto,
budzę się ja,
to kolejna czysta kartka
w moim życiu
mam nadzieję,
że jej nie zmarnuję.
Napisano 29 wrzesień 2007 - 15:09
Użytkownik bozena_85 dnia 22.08.2007, 10:40 napisał
ja z 5 na 6 tydzień przy ostrym krwawieniu i bolach w ostatniej chwili uratowałam ciąże (całą była na podtrzymaniu) bo w ostatnim momencie trafiłam do szpitala... i pewnie bym nawet nie wiedziała że poroniła gdyby nie to że spóźniał mi się okres jak 2tyg (a wczesniej by rowno co m-c) i poszlam rano oddac mocz do laboratorium (test zwykly byl bledny ani tak ani nie) by zrobic test ciazowy (przez wczesniejsze dni pojawily sie takie male 2 plamki krwi jak przy poczatku miesiaczki) i tego dnia do rano poszlam do laboratorium po poludniu dostalam okres... (zawsze pierwsze dni mam bardzo bolace i mocno krwawiace) ale cos mi nie dawalo spokoju i poszam (choc sie zle czulam bardzo) odebrac wynik i byl pozytywny... potem taxi do szpitala.... przewracalam sie i na zmiane oblewalam zinym i goracym potem i mialam dreszcze.. pozniej stracilam przytomnosc na oddziale... gdyby nie to ze wszyscy ta znali dobrze moja mame nie skakali by kolo mnie tak co chwile caly czas .... bo widzialam codziennie lezac tam mase dziewczyn ktore dostawaly 1 zastrzyk i czekaly jakies tam drobne leki dostawaly... a jak plod obumarl lyzeczkowanie... a ja mimo krwiakow na macicy dostawalam zastrzyk po zastrzykku (co 4godz po 2-3 +przeciwbolowe) i pelno tabletek i kroplowek - tylko dzieki temu donosilam i mam zdrowe dziecko!!!
to byla polowa pazdziernika jak trafilam do szpitala
wczesniej wiosna (1 dzien wiosny) poronilam w domu w nocy w 12tygodniu ciazy , wydawalo sie ze zdrowej bo o siebie dbalam... to bylo straszne.. myslalam ze umieram....a krew sie ze mnie lala i lala.... bylam sama.. rano mnie znalazl moj facet... ale bylo za pozno... i tez bardzo to przezylam... no nie oszukujmy sie ... siado mi i mialam taka depresje ze caly czas ryczalam i nie chcialo mi sie zyc... obwinialam sie ze to przez cieple kapiele w wannie.. po prostu.. nie wiem czemu to sie stalo...
na szczescie drugim razem zdarzylam a teraz mam zdrowa sliczna coreczke !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nie ma reguly, trzeba na siebie bardzo uwazac!!! uwazac !!! i jeszcze raz uwazac!!! i nie denerwowac!!!
i dmuchac na zime by nie bylo za pozno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 02 październik 2007 - 05:20
mysle o Tobie... tylko Ty jestes w mojej glowie, w moich myslach,
szkoda ze nie widzisz jak za Toba tesknie,
brak mi Twych usmiechow, Twych westchenien, Twych wlosow,
Czuje sie nieswojo gdy nie slysze Twego glosu,
liczy sie kazdy moment spedzony z Toba....
Kocham Cię Krzysiu:):*:* :)
Napisano 21 grudzień 2008 - 20:57
Napisano 21 styczeń 2012 - 14:35
Napisano 31 styczeń 2012 - 08:27
Użytkownik Niusiaaaa dnia 30 styczeń 2012 - 21:25 napisał
Intensywne krwawienie jest niebezpieczne. Znam osobę, która do poczucia ruchów dziecka miała normalną miesiączkę i wtedy dowiedziała się, że jest w ciąży.
Zmartwienie miała, bo była paląca i trunkowa. Urodziła fajnego chłopaka i dobrze się rozwija...chodzi do szkoły.
Co do gorących kąpieli.
NIE WOLNO...jeśli ktoś chce urodzić dziecko.
Moja babcia opowiadała, że kobiety, które dawniej dawno temu pomagały pozbyć się niechcianej ciąży zaczynały radzić kawę i kąpiel w gorącej wodzie nie wiem przez jaki okres i do jakiego okresu, ale to działało. Takie to tam aborcje kiedyś były.
Kasia R.
Napisano 01 luty 2012 - 22:17
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
- czy bardzo krwawi sie w czasie poronienia
- 11 tydzień ciąży objawy poronienia
- Poronienie w pierwszych tygodniach
- czy w pierwszym tygodniu ciazy mozna poronic
- gorąca kąpiel a poronienie
- poronienie podczas gorącej kąpieli wystepuje odrazu
- poronienia w 5 tygodniu