Eragon
Rozpoczęty przez krzysiek12, 06 maj 2007 18:08
38 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 06 maj 2007 - 18:34
czytałam, bardzo mi się spodobało
film również oglądałam.
Saphira to bardzo interesujące stworzenie, przyciąga uwagę. Eragon jako jej opiekun i jako niedorosły jeszcze chłopak bardzo porusza swoimi bohaterskimi czynami
się wymądrzyłam
książkę lekko się czyta, polecam
Saphira to bardzo interesujące stworzenie, przyciąga uwagę. Eragon jako jej opiekun i jako niedorosły jeszcze chłopak bardzo porusza swoimi bohaterskimi czynami
się wymądrzyłam
Lubiła tańczyć, pełna radości tak... ;)
To zabawne, jak nic nie znaczyłby świat bez miłości...
Kotuś ;*
Napisano 21 lipiec 2007 - 12:38
Ja dzisiaj skończę pierwszą część i jutro wybieram się po następną. Książka bardzo fajna i ciekawa. Mam nadzieję że druga część będzie równie fajna.
Kasia R.
Napisano 21 lipiec 2007 - 13:15
Obie książki bardzo przyjemne (chociaż w "Najstarszym" można odczuć, że Paolini oszczędził na szybkich zwrotach akcji...). Co do wydania ostatniej części trylogii to mówi się o początku II kwartału przyszłego roku (jednak wydaje mi się, że będziemy musieli czekać o wiele dłużej).
Film całkowicie mi się nie podobał, dlatego nie będę go komentował.
Eragon wg mnie to dzieciak, który przecenia swoje siły nie patrząc na moc przeciwnika, ale to tylko moje zdanie ;)
Film całkowicie mi się nie podobał, dlatego nie będę go komentował.
Eragon wg mnie to dzieciak, który przecenia swoje siły nie patrząc na moc przeciwnika, ale to tylko moje zdanie ;)
Użytkownik Fanz edytował ten post 21 lipiec 2007 - 13:15
...myślałem drzewa
już nie dają cienia.
Napisano 21 lipiec 2007 - 17:07
A więc jestem pierwsza, która wypowie się nieco negatywnie na temat Eragona.. Ogólnie książka zła nie jest, ale cały szum wokół niej trochę mnie zniechęcił... Dla mnie Eragon nieco powiewa kiczem ale fakt, czyta się całkiem przyjemnie i nie przeczę, że przeczytam trzecią część z ciekawości, jak to się wszystko skończy..
Ja gdzieś czytałam, że trzecia część ma wyjść w USA jakoś pod koniec tego roku, ale nie wiem, czy to prawda.
Zresztą, wszystko zależy od Paoliniego, fani mogą się pocieszać, że im dłużej będzie nad książką pracował, tym będzie ona lepsza
Ja gdzieś czytałam, że trzecia część ma wyjść w USA jakoś pod koniec tego roku, ale nie wiem, czy to prawda.
Zresztą, wszystko zależy od Paoliniego, fani mogą się pocieszać, że im dłużej będzie nad książką pracował, tym będzie ona lepsza
Napisano 22 lipiec 2007 - 22:44
jaki plagiat wladcy pierscieni
no ze razy sa podobne?
Smoki zbyt prosto sa przedstawione, brakuje mi tu tajemniczosci, mistycyzmu(czy jak ot sie pisze). Saphira jest jak pies
. Nie pamietam juz tytulow, ale tam byly smoki duuzo lepiej opisane.
Ogolnie ksiazka bardzo lekka do czytania. Filmu nie ogladalem, bo nie i nie bede
aa najbardziej w pamieci mi utwkil luk, ktory mial jakis krasnolud, gdy plyneli przez jakas rzeke (sorka ze nie pamietam nazw, ale czytalem to ponad rok temu). I ten luk byl z kamienia czy czegos takiego. Chyba 3 razy czytalem opis ;D
Smoki zbyt prosto sa przedstawione, brakuje mi tu tajemniczosci, mistycyzmu(czy jak ot sie pisze). Saphira jest jak pies
Ogolnie ksiazka bardzo lekka do czytania. Filmu nie ogladalem, bo nie i nie bede
aa najbardziej w pamieci mi utwkil luk, ktory mial jakis krasnolud, gdy plyneli przez jakas rzeke (sorka ze nie pamietam nazw, ale czytalem to ponad rok temu). I ten luk byl z kamienia czy czegos takiego. Chyba 3 razy czytalem opis ;D
Napisano 08 sierpień 2007 - 20:29
Użytkownik Monia ^^ dnia 21.07.2007, 13:33 napisał
Szczerze, to "Eragon" i "Najstarszy" mnie nawet wciągnął
Ale film mi się nie podobał. Wolałam książkę o wiele!
Nic nie przebije Harry'ego

Nic nie przebije Harry'ego
Tak. Dokładnie. Ekranizacja wypada bardzo blado przy książce....
Użytkownik Gamgee dnia 21.07.2007, 19:17 napisał
dla mnie to prawie plagiat Władcy Pierścieni. chłopak wysilił się tylko na kilka innowacji.
chociaż talent na pewno ma, bo w wieku 14 lat nie każdy potrafi napisać takie coś.
chociaż talent na pewno ma, bo w wieku 14 lat nie każdy potrafi napisać takie coś.
A przeczytałaś na pewno te książki?? Bo dość odważne stwierdzenie.
Napisano 13 sierpień 2007 - 18:00
Mi sie osobiście książka bardzo podoba, przeczytałem juz pierwszą część, tylko czekam jeszcze na druga "Najstaarszy" bo w bibliotekach wszystkie wypozyczone a mieszkam w małej miejscowości.
Mi sie osobiście książka bardzo podoba, przeczytałem juz pierwszą część, tylko czekam jeszcze na druga "Najstaarszy" bo w bibliotekach wszystkie wypozyczone a mieszkam w małej miejscowości.
Napisano 22 sierpień 2007 - 11:38
Czytałem niecały rok temu i wtedy byłem zakochany w tej książce, jednak po drugim czytaniu jest to książka bardzo uboga
"Już od dawna wiedziałem, że łatwo można oszaleć. Nietrudno. Nie myślałem jednak, że tak straszliwie łatwo. Z czasem zacząłem coraz lepiej się na tym znać. Tak, że teraz mogę postawić zagadkę: jaka jest najłatwiejsza rzecz na świecie? Oszaleć! I druga zagadka: jaka jest najtrudniejsza rzecz na świecie? Nie oszaleć! Tak więc i ja wniosłem mały wkład do światowej historii zagadek, rebusów, szarad i innych rozrywek umysłowych." Ed.
Napisano 05 wrzesień 2007 - 11:25
Odnosze wcale nie lekkie
wrazenie ze autor dobrze znal tworczosc nie tylko Tolkiena czy Pottera ale rowniez grywał w gierki fantasy (Baldur's Gate?)
i co nieco chyba sobie skubnął ;D W gruncie rzeczy ciezko dzis napisac ksiazke i wpasc na nowy pomysł po uprzednim przeczytaniu takich klasykow ale nie zniechecam i życzę powodzenia ;D
-----> Sobie też ;D
-----> Sobie też ;D
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych