Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

ból zęba, spuchnięte dziąsła

13 odpowiedzi w tym temacie

#1 nieznajoma 23

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 115 postów

Napisano 03 maj 2007 - 09:26

mam problem z zębem. Zaczął mnie boleć we wtorek wieczorem. W środę o 12 wybrałam się do dentysty-sadysty :D okazało się że jest on do wyrwania, ale ponieważ spuchły mi strasznie dziąsła i mogła mi się zebrać ropa nie mógł mi jego wyrwać więc przepisał mi jakieś tabletki bakteriobójcze i kazał przyjść w piątek. W tym problem że ten ząb nie daje mi żyć :( nie spałam całą noc i mam już dość. Macie jakieś sposoby na opuchliznę?? moja mama kazała mi płukać jamę ustną herbatką z szałwii, ale to nie jest aż takie skuteczne.
Byłabym bardzo wdzięczna za rady :)
POzdrawiam :)
..::On broken wings I'm falling
And it won't be long
The skin on me is burning
By the fires of the sun
On skinned knees
I'm bleeding
And it won't be long
I've got to find that meaning
I'll search for so long::..

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 ewcia_mat

pracoholiczka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 805 postów

Napisano 03 maj 2007 - 09:37

szalwia jest dobra...
ale jak juz masz opuchniete to nie ma latwo :)
sprobuj wziac papierosa, odpalic, posypac żar cukrem i wdychaj ulatniajacy sie dym nosem.
mi pomaga...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#3 nieznajoma 23

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 115 postów

Napisano 03 maj 2007 - 09:48

spróbowałabym to z papierosem gdybym nie miała astmy :( niestety dym papierosowy mi szkodzi
And it won't be long
By the fires of the sun
On skinned knees
I'm bleeding
And it won't be long

#4 mrau

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 992 postów

Napisano 03 maj 2007 - 10:00

wez lod taki zwykly w kostkach i zrob z niego miazge( najlatwiej jezei nie ma sie do tego aszynki - w woreczek i mlotkiem), owin to husteczka do nosa ale taka z materialu i przykladaj w opuchniete meijsce - na samym poczatku moze zabolec! ale opuchlizna zlazi i pozneij mniej boli...

#5 caramella

|wredotka|

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2505 postów

Napisano 03 maj 2007 - 10:58

na opuchlizne nie, ale jak byłam mała i bardzo mnie ząb bolał, to mi mama przykładała ciepłe rzeczy, a brat mnie lulał i zasypiałam :P ale nie wiem czy Tobie to pomoże
opuchliznę chyba jakieś zimne rzeczy mogą zmniejszyć, np. sztućce przykładane do policzka
"- Nie łatwo jest być odważnym- odparł Prosiaczek, lekko pociągając noskiem - kiedy jest się tylko Bardzo Małym Zwierzątkiem."

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 nieznajoma 23

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 115 postów

Napisano 03 maj 2007 - 11:17

przyłożyłam sobie lód i już jest lepiej. Wczoraj zjadłam 3 tabletki apapu oczywiście z odstępami ale przecież nie będe się faszerować.
And it won't be long
By the fires of the sun
On skinned knees
I'm bleeding
And it won't be long

#7 mrau

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 992 postów

Napisano 03 maj 2007 - 11:37

nieznajoma: przykladaja sobie taki lod jak tylko zaczyna bolec( bo zacznie znowu niestety) bo pozniej bedzie trudniej nad bolem zapanowac... a apap to "na mniejsze bole"...

#8 NatallicA

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 542 postów

Napisano 03 maj 2007 - 11:51

Boże, mój chłopak też miał ząb do wyrwania... On miał tak spuchnięte i tyle ropy, że cięli mu dziąsło. Płucz szałwią, przykładaj lód, cokolwiek, kuruj się :D

Dołączona grafika

#9 YoMan

Narcyz :)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4489 postów

Napisano 03 maj 2007 - 12:19

Ja smarowalem sacholem, ale ja jeszcze mialem afty. Afty zniknly dziasla byly opuchniete, i nic nie moglem jesc :/. No to propolis, plukanka z szalwi, rumianku, wspomiane smarowanie sacholem. I chyba tyle

#10 nieznajoma 23

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 115 postów

Napisano 03 maj 2007 - 19:35

dzieki wam bardzo za rady :) propolis mam w domu, ale myślałam że jest tylko na ból gardła a jednak ma też inne zastosowanie :)
And it won't be long
By the fires of the sun
On skinned knees
I'm bleeding
And it won't be long

#11 SkoruS_ek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 30 lipiec 2009 - 14:32

Witam!
Mam problem.. Dosyć poważny i bardzo uciążliwy.. Ostatnio byłem u dentysty by wyrwać ząb, po wyrwaniu została taka czarna kropa na jego miejscu i badzo spuchł mi polik oraz miejse wyrwania i to tak bardzo że unieruchomił lewa strone szczeki... Co robić? jak usunąć tą opuchliżne i te "czarne coś". prosze o szybką odpowiedź...

#12 Ashley88

speedAshi

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1690 postów

Napisano 30 lipiec 2009 - 16:23

niestety nie ma rady na opuchlizne,... jedynie zimne oklady i mrozonki, jedz duzo lodow :) i bedzie ok... poki co musisz wygladac jak chomik
Ta czarna kropa to pewnie miejsce po wyrwaniu, ktore szybko powinno zniknac i zrosnac sie.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#13 SkoruS_ek

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 30 lipiec 2009 - 21:19

Tak zimne okłady biorę tylko w tym jest problem że ten ząb był ropny a ta dziura to pozostałość, I na zęba ropnego nie powinno się brać zimnych okładow, ale za to moja mama twierdzi że trzeba to "wycmukac" ale to nic nie daje.. niewiem co robić wogóle :/

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#14 Sonea93

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 08 grudzień 2011 - 09:47

Cześć :) mam ten sam problem; poszłam wczoraj do stomatologa, bo ból zęba miałam nie do wytrzymania; łyknęłam chyba 8 tabletek itp ale nie pomagało. Więc na miejscu zamiast mi go wyrwać, to wyczyściła mi go z ropy i nałożyła opatrunek. Gdy potem yło Ok, chyba z 1h gdy po 3-4 godzinach spuchło mi. teraz wyglądam jak chomik! ;/ znacie jakieś skuteczne metody na zmniejszenie opchlizny?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych