Skocz do zawarto¶ci

Dentysta Gliwice

- - - - -

Ma³y problem , Dekoloryzacja wlosów ?

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 weCa

Sta³y bywalec

• U¿ytkownicy
  • PipPip
  • 167 postów

Napisano 18 kwiecieñ 2007 - 18:45

Mam niema³y problem na w³osach :( Od niedawna zaczê³am farbowac w³oski na czarno , ostatnio jakos znudzi³ mi siê ten kolor i chcia³am wykonaæ co¶ ja¶niejszego na nich ;p Zakupi³am farbe Londe odcien jasny kasztan i potraktowa³am ni± w³osy .Efekt z tego taki ¿e moje odrosty wysz³y wprost idealnie ; bardzo ³adny br±zik natomiast reszta w³osów pozosta³a czarna o lekkim , prawie niewidocznym po³ysku br±zu . ( wiedzialam ze czarny ma mocne pigmenty i ciezko go zakryc jednak ostatnio farbowalam wlosy ok 4 miechow temu )
Teraz mam niezly miks na glowie . W piatek jestem umowiona do fryzjera. Ale gdy telefonicznie rozmawialam z fryzjerka odradzala mi dekoloryzacje wlosow.Czy ktos wie na czym ona polega ? Moze ktos stosowal ? Co ewentualnie moge jeszcze zrobic z moimi wlosami ? (liczy sie kazdy pomysl bylebym tylko lysa nie pozostala haha :D)

pozdrawiam :)
Do³±czona grafika

ROCK ON :)

Kasia R.

• U¿ytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • P³eæKobieta

Gliwice dentysta

#2 Little Dream

Guru

• U¿ytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6710 postów

Napisano 18 kwiecieñ 2007 - 19:55

ja nie stosowalam ale slyszalam ze ona strasznie niszczy wlosy!

#3 lenulka

Forumator

• U¿ytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1426 postów

Napisano 18 kwiecieñ 2007 - 20:28

no mojej kuzynce tez odradza³a dekoloryzacjê w³asnie przez niszczenie w³osów.
Teraz ma takie wstrêtne odrosty.

Heh moja kumpela lekko farbuej odrosty na zblizony kolor, a ja poprostu czekam az mi odrosn± ale mam kolor zblizony do naturalnego, mozesz jeszcze je przycinac. Hm moze troche Cie to pocieszy ze nie tylko ty masz problemy z kolorem, rok temu mia³am balejage i po 2 pokryciach farb± dalej mam jasne kosmyki na koncach :/

#4 Alessa

Wyjadacz

• U¿ytkownicy
  • PipPipPip
  • 375 postów

Napisano 19 kwiecieñ 2007 - 06:38

ja nie farbuje w³osków wiêc Ci nie pomogê :(

#5 mrau

Wymiatacz

• U¿ytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 992 postów

Napisano 19 kwiecieñ 2007 - 12:07

Wy¶wietl postU¿ytkownik weCa dnia 18.04.2007, 19:45 napisa³

Teraz mam niezly miks na glowie . W piatek jestem umowiona do fryzjera. Ale gdy telefonicznie rozmawialam z fryzjerka odradzala mi dekoloryzacje wlosow.Czy ktos wie na czym ona polega ? Moze ktos stosowal ? Co ewentualnie moge jeszcze zrobic z moimi wlosami ? (liczy sie kazdy pomysl bylebym tylko lysa nie pozostala haha :D)
dekoloryzacja to "wyplukiwanie" barwnika z wlosa czyli wlasnie rozjasnianie... sa rozne sposoby( nawet roznie sie nazywaja, dekoloryzacja to wlasnie jeden ze sposobow) rozjasniania - wszystkie niszcza wlosy niesamowicie i zaden fryzjer nie bedzie jej polecac;) ale oczywiscie zrobi...;)
ja nie raz juz rozjasnialam wlosy i naprawde bardzo to wlosy niszczy... jezeli sie na to zdecydujesz to aby wlosy wygladaly lepiej polecam zakupic szampon z jedwabiem i odzywke tez z jedwabiem( najlepiej taka do splukiwania)...

a w ogole to polecam ci pasemka jakies zeby nie bylo strasznego "wstrzasu" w wygladzie;)

Kasia R.

• U¿ytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • P³eæKobieta

#6 weCa

Sta³y bywalec

• U¿ytkownicy
  • PipPip
  • 167 postów

Napisano 21 kwiecieñ 2007 - 15:03

dzieki za rady :) utleniania jednak nie mialam ;p

wyszlo mi cos w stylu bardzo ciemnego brazu ;p oczywiscie odrosty troche jasniejsze ale w sumie malo sie to odroznia takze da sie z tym chodzic jak narazie :)

pzdr ;*
Do³±czona grafika

ROCK ON :)

#7 ewcia_mat

pracoholiczka

• U¿ytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 805 postów

Napisano 21 kwiecieñ 2007 - 21:09

ja mialam calkiem niedawno dekoloryzacje z czerni do brazu.
troszke mi sie wlosy wysuszyly ale odzywki powoli pokazuja efekty :)
mialam nakladany rozjasniacz a potem braz.
odrosty zawsze sa jasniejsze. ale z czasem i one sie zmyja do jakiegos jasniejszego koloru i razem z odrostami stworza jakis konkretny odcien :)
Do³±czona grafika

Do³±czona grafika

Kasia R.

• U¿ytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • P³eæKobieta

#8 lukasz255

Nowicjusz

• U¿ytkownicy
  • 5 postów

Napisano 22 listopad 2009 - 22:12

Dekoloryzacja, fajna rzecz, jak Ci co¶ nie wyjdzie lub chcesz zmieniæ kolorek, ale pamiêtajcie ¿e to straaasznie os³abia i niszczy w³osy.. ;( Poczytajcie trochê.. Ale jesli ju¿ chcecie j± robiæ, to nie polecam samemu, jeszcze spapracie sprawe.. tylko do fryzjera idzcie :P
www.handsomemen.pl/Tag_porady,Dekoloryzator,0.html

Dodaj odpowied¼

U¿ytkownicy przegl±daj±cy ten temat: 1

0 u¿ytkowników, 1 go¶ci, 0 anonimowych