Upławy
Rozpoczęty przez lalka, 02 wrz 2005 11:55
16 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Kasia R.
Napisano 03 wrzesień 2005 - 18:36
Hej!
Ja tez mam upławy
Też nie byłam jeszcze nigdy u ginekologa.
Z tym, że niezbyt sie tym martwię, ponieważ moja mama też miała i jej po prostu przeszły.
Inna sprawa- przez 1,2 dni pod koniec zimy miałam przeokropne bóle, nie wiem dokładnie czego (jajniki, macica?). można było drapać ściany z bólu. Przeszły, ale koleżanka też ak miała poszła do ginekologa i wróciła ze złymi nowinami.
Czy też powinnam pójśc, czy olac to i uznac za zwykłe przeziębienie?
Ja tez mam upławy
Też nie byłam jeszcze nigdy u ginekologa.
Z tym, że niezbyt sie tym martwię, ponieważ moja mama też miała i jej po prostu przeszły.
Inna sprawa- przez 1,2 dni pod koniec zimy miałam przeokropne bóle, nie wiem dokładnie czego (jajniki, macica?). można było drapać ściany z bólu. Przeszły, ale koleżanka też ak miała poszła do ginekologa i wróciła ze złymi nowinami.
Czy też powinnam pójśc, czy olac to i uznac za zwykłe przeziębienie?
Ola :)
Napisano 03 wrzesień 2005 - 18:45
uplawy powinny byc bialego koloru normalnie, no owszem jezeli jest to krotko przed @ to maga zmienic kolor, a co do bolu to niezawsze oznacza on cos zlego, w czasie jajeczkowania tez bola jajniki, jezeli jestes jednak niespokojna to idz do lekarza i bedzie wiadomo
Do widzenia kochani !!!!!!!
Napisano 03 wrzesień 2005 - 18:50
Ja też podczas jajeczkowania czasami mam bóle, ale byłam u ginekologa, zeby się upewnić o co biega, ale powiedział, ze to normalka. Ale najlepiej wybrać się do lekarza, dla bezpieczenstwa swojego, a w przyszłości dziecka
:)
...::: każda historia siedzi w nas... Tworzysz ją Ty... Tworzy ją czas... :::...
Napisano 03 październik 2005 - 17:34
Z tego co czytałam w książce, wynika, że: wszelkie upławy zabarwione krwią, występujące pomiędzy krwawieniami miesiączkowymi, mogą oznaczać problemy z jajnikami i należy bezzwłocznie zgłościć sie do lekarza (może nawet oznaczać nowotwór - ja nie straszę - tak tutaj napisali). Jeśli natomiast upławy są intensywne, serowate (grudkowate) o intensywnej woni, to mogą być objawem rzęsistkowicy, a jeśli dodatkowo dokucza swąd zewnętrznych narządów rozrodczych, to mamy objawy grzybicy. Jednego i drugiegonie należy lekceważyć i czekać, aż samo przejdzie, bo może dojść do zakażenia innych układów (np. moczowy).
Pozdrawiam (a ginekolog straszny nie jest
).
Pozdrawiam (a ginekolog straszny nie jest
"Dla mężczyzny sercem jest świat.
Dla kobiety światem jest serce."
To ja jestem baba z Marsa.
Napisano 03 październik 2005 - 19:17
No pewnie, ze nie jest straszny....
Przyjemne to te badania nie są, ale warto się przebadać dla własnego dobra
ja się właśnie wybieram niedługo
muszę znim pogadać na temat plasterków
Przyjemne to te badania nie są, ale warto się przebadać dla własnego dobra
ja się właśnie wybieram niedługo
...::: każda historia siedzi w nas... Tworzysz ją Ty... Tworzy ją czas... :::...
Napisano 29 październik 2005 - 11:22
a ja mam do was takie pytanie...
jak wyglada pierwsza wizyta u ginekologa? jakie badania sie wykonuje(zakladajac ze nie ma niepokojacych objawow) i czy musze miec kalendarzyk z datami miesiaczek czy wystarczy data piewszej i ostatniej?
i w ogole ile w waszych miastach taka wizyta kosztuje?
jak wyglada pierwsza wizyta u ginekologa? jakie badania sie wykonuje(zakladajac ze nie ma niepokojacych objawow) i czy musze miec kalendarzyk z datami miesiaczek czy wystarczy data piewszej i ostatniej?
i w ogole ile w waszych miastach taka wizyta kosztuje?
Napisano 12 listopad 2005 - 23:39
Egoo, polecam stronę:
www.ginekologia.med.pl
tam powinny być odpowiednie informacje dla Ciebie
Cena? Nie orientuję się w prywatnych, ale zawsze można
iść do lekarza zgadanego z NFZ
www.ginekologia.med.pl
tam powinny być odpowiednie informacje dla Ciebie
Cena? Nie orientuję się w prywatnych, ale zawsze można
iść do lekarza zgadanego z NFZ
"Dla mężczyzny sercem jest świat.
Napisano 23 lipiec 2006 - 22:52
Miałam dostać miesiączki,ale zamiast tego miałam lekkie krwawienia-takie niteczki (plamienia)trwajace 3 dni potem 3 dni przerwy i znowu i trwaly 4 dni więc pomyślałam że to okres, ale teraz po 8 dniach ponownie pojawiły się te same plamienia- krew ze śluzem(to nie wygląda na okres). Nie mam zadnych bóli,ani zadnych innych objawów, ale się boje. Mam 17 lat i jestem dziewicą. Aha 3 mies. temu miałam USG,bo byłam w szpitalu(ale nie z tego powodu) i wszystko było oki. Proszę o pomoc!!! Co to moze być??
Napisano 24 lipiec 2006 - 06:23
Lekarzem nie jestem więc Ci nie wytłumacze. Skoro jesteś dziewicą to nie musisz sie martwić o ciąże. Wg mnie powinnaś skonsultować sie z lekarzem aby skierował Cie na odpowiednie badania lub wykluczył podejrzewania. Pozdrawiam.
KEEP CALM AND PARTY ON! OH, FUCK EVERYTHING ;D
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych