Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Upławy

16 odpowiedzi w tym temacie

#1 lalka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 - 11:55

Hej!! Mam bardzo ważne pytanko....... mam upławy (taki śluz) tylko, że nie ejst on pzezroczyty taki jaki powinien być, tylko brzowy. czy ja jestem chora??? :( co to może oznaczać??? proszę pomóżcie.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 nika

................

• Zbanowani
  • 6457 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 - 14:15

przedewszystkim idz do lekarza i zrob badania, moze masz jakas infekcje grzybicza
Do widzenia kochani !!!!!!!

#3 Martina

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 800 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 - 15:23

zażywasz tabletki antykoncepcyjne?
jeśli nie, to radzę to co przedmówczyni - wizytę u lekarza
bujaka jamajka, miłość w 100 %

#4 lalka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 - 17:57

Nie, nie zażywam tabletek. a jak wygląda taki badanie przy infekcji?? bo bardzo sie boję, a czy to jakos samo nie przejdzie??

#5 nika

................

• Zbanowani
  • 6457 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 - 18:17

jezeli masz infekcje to lekarz musi wziasc wymaz i wyslac do labolatorium, samo raczej nie przejdzie , a bylas juz u ginekologa wogole choc raz???

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 bahiri

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 432 postów

Napisano 02 wrzesień 2005 - 21:45

w sumie jeżeli to tylko chwilowe to poczekaj,ale jeśli się utrzymuje przez kilka dni , to koniecznie idź do lekarza, bo to może być infekcja-jak juz zostało napisane powyżej

#7 lalka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 03 wrzesień 2005 - 05:49

Nie byłam jeszcze u ginekologa :/ A tak w sumie to nie trwa to jakoś długo, moze ze dwa dni. a jakie mogą być następstwa nieleczonej infekcji???

#8 u3a

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 8 postów

Napisano 03 wrzesień 2005 - 18:36

Hej!
Ja tez mam upławy :/
Też nie byłam jeszcze nigdy u ginekologa.
Z tym, że niezbyt sie tym martwię, ponieważ moja mama też miała i jej po prostu przeszły.
Inna sprawa- przez 1,2 dni pod koniec zimy miałam przeokropne bóle, nie wiem dokładnie czego (jajniki, macica?). można było drapać ściany z bólu. Przeszły, ale koleżanka też ak miała poszła do ginekologa i wróciła ze złymi nowinami.
Czy też powinnam pójśc, czy olac to i uznac za zwykłe przeziębienie?
Ola :)

#9 nika

................

• Zbanowani
  • 6457 postów

Napisano 03 wrzesień 2005 - 18:45

uplawy powinny byc bialego koloru normalnie, no owszem jezeli jest to krotko przed @ to maga zmienic kolor, a co do bolu to niezawsze oznacza on cos zlego, w czasie jajeczkowania tez bola jajniki, jezeli jestes jednak niespokojna to idz do lekarza i bedzie wiadomo

#10 motylek

^CzArNa MaMbA^

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 03 wrzesień 2005 - 18:50

Ja też podczas jajeczkowania czasami mam bóle, ale byłam u ginekologa, zeby się upewnić o co biega, ale powiedział, ze to normalka. Ale najlepiej wybrać się do lekarza, dla bezpieczenstwa swojego, a w przyszłości dziecka :):):)
...::: każda historia siedzi w nas... Tworzysz ją Ty... Tworzy ją czas... :::...

#11 pomafi

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 162 postów

Napisano 03 październik 2005 - 17:34

Z tego co czytałam w książce, wynika, że: wszelkie upławy zabarwione krwią, występujące pomiędzy krwawieniami miesiączkowymi, mogą oznaczać problemy z jajnikami i należy bezzwłocznie zgłościć sie do lekarza (może nawet oznaczać nowotwór - ja nie straszę - tak tutaj napisali). Jeśli natomiast upławy są intensywne, serowate (grudkowate) o intensywnej woni, to mogą być objawem rzęsistkowicy, a jeśli dodatkowo dokucza swąd zewnętrznych narządów rozrodczych, to mamy objawy grzybicy. Jednego i drugiegonie należy lekceważyć i czekać, aż samo przejdzie, bo może dojść do zakażenia innych układów (np. moczowy).

Pozdrawiam (a ginekolog straszny nie jest :) ).
"Dla mężczyzny sercem jest świat.
Dla kobiety światem jest serce."
To ja jestem baba z Marsa.

#12 motylek

^CzArNa MaMbA^

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 03 październik 2005 - 19:17

No pewnie, ze nie jest straszny....
Przyjemne to te badania nie są, ale warto się przebadać dla własnego dobra :)
ja się właśnie wybieram niedługo :P muszę znim pogadać na temat plasterków :)
...::: każda historia siedzi w nas... Tworzysz ją Ty... Tworzy ją czas... :::...

#13 egoo

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 29 październik 2005 - 11:22

a ja mam do was takie pytanie...
jak wyglada pierwsza wizyta u ginekologa? jakie badania sie wykonuje(zakladajac ze nie ma niepokojacych objawow) i czy musze miec kalendarzyk z datami miesiaczek czy wystarczy data piewszej i ostatniej?
i w ogole ile w waszych miastach taka wizyta kosztuje?

#14 pomafi

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 162 postów

Napisano 12 listopad 2005 - 23:39

Egoo, polecam stronę:
www.ginekologia.med.pl
tam powinny być odpowiednie informacje dla Ciebie

Cena? Nie orientuję się w prywatnych, ale zawsze można
iść do lekarza zgadanego z NFZ
"Dla mężczyzny sercem jest świat.
Dla kobiety światem jest serce."
To ja jestem baba z Marsa.

#15 hajka

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 23 lipiec 2006 - 22:52

Miałam dostać miesiączki,ale zamiast tego miałam lekkie krwawienia-takie niteczki (plamienia)trwajace 3 dni potem 3 dni przerwy i znowu i trwaly 4 dni więc pomyślałam że to okres, ale teraz po 8 dniach ponownie pojawiły się te same plamienia- krew ze śluzem(to nie wygląda na okres). Nie mam zadnych bóli,ani zadnych innych objawów, ale się boje. Mam 17 lat i jestem dziewicą. Aha 3 mies. temu miałam USG,bo byłam w szpitalu(ale nie z tego powodu) i wszystko było oki. Proszę o pomoc!!! Co to moze być??

#16 mała*czarna

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 5719 postów

Napisano 24 lipiec 2006 - 06:23

Lekarzem nie jestem więc Ci nie wytłumacze. Skoro jesteś dziewicą to nie musisz sie martwić o ciąże. Wg mnie powinnaś skonsultować sie z lekarzem aby skierował Cie na odpowiednie badania lub wykluczył podejrzewania. Pozdrawiam.
KEEP CALM AND PARTY ON! OH, FUCK EVERYTHING ;D

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#17 sylwia1982

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 22 grudzień 2011 - 17:26

hej wie ktos cos na temat wkladki?