Aparat Stały Na Zęby
Napisano 23 sierpień 2010 - 17:24

Pamiętaj nim zapytasz o cokolwiek sprawdź na google, no chyba, że dostałeś /-aś bana :)
Kasia R.
Napisano 12 wrzesień 2010 - 18:10
Pamiętaj nim zapytasz o cokolwiek sprawdź na google, no chyba, że dostałeś /-aś bana :)
Napisano 19 wrzesień 2010 - 19:56

od trzech dni mam założony aparat na zębach. Nie jest źle, ale mam kilka wątpliwości, więc jak ktoś już jest doświadczony, to może coś doradzi. A mianowicie:
- przed założeniem aparatu nie miałam robionej separacji zębów, czy jest ona konieczna, to jakieś przeoczenie? Nie wiem dokładnie, do czego ma służyć;
- przeraża mnie trochę kwestia tak rygorystycznie higieny, bo: czy powinnam myć też zęby po piciu samych płynów, nie jedzeniu? czy myć zęby i używać wyciorka po każdym jedzeniu? czy można używać zwykłej szczoteczki? czy płyn i pasta (też zwykłe) wystarczą zamiast nici?
- i czy wiecie może, gdzie we Wrocławiu mogę dostać te specjalne szczoteczki?
Generalnie chciałabym się dowiedzieć, jak bardzo tej higieny w rzeczywistości powinnam przestrzegać, żeby było ok, bo nie wyobrażam sobie, że przez aparat mam sobie jeszcze zęby dodatkowo popsuć..
Pozdrawiam serdecznie wszystkich zadrutowanych!
Napisano 24 wrzesień 2010 - 10:10
Użytkownik Twins86 dnia 18 sierpień 2005 - 08:21 napisał
Aparat jest super. Mam go od czerwca. Na początku troszkę mnie bolało, ale teraz wszystko jest już
Napisano 04 grudzień 2010 - 19:41
http://www.forumowis...y-we-wroclawiu/
odnośnie dobrego i taniego gabinetu ortodontycznego we Wrocławiu.
Będę wdzięczna za adres.
Kasia R.
Napisano 04 grudzień 2010 - 19:55
Użytkownik druciana dnia 19 wrzesień 2010 - 19:56 napisał
od trzech dni mam założony aparat na zębach. Nie jest źle, ale mam kilka wątpliwości, więc jak ktoś już jest doświadczony, to może coś doradzi. A mianowicie:
- przed założeniem aparatu nie miałam robionej separacji zębów, czy jest ona konieczna, to jakieś przeoczenie? Nie wiem dokładnie, do czego ma służyć;
- przeraża mnie trochę kwestia tak rygorystycznie higieny, bo: czy powinnam myć też zęby po piciu samych płynów, nie jedzeniu? czy myć zęby i używać wyciorka po każdym jedzeniu? czy można używać zwykłej szczoteczki? czy płyn i pasta (też zwykłe) wystarczą zamiast nici?
- i czy wiecie może, gdzie we Wrocławiu mogę dostać te specjalne szczoteczki?
Generalnie chciałabym się dowiedzieć, jak bardzo tej higieny w rzeczywistości powinnam przestrzegać, żeby było ok, bo nie wyobrażam sobie, że przez aparat mam sobie jeszcze zęby dodatkowo popsuć..
Pozdrawiam serdecznie wszystkich zadrutowanych!
Cytat
Użytkownik Kithira edytował ten post 04 grudzień 2010 - 19:59
"To zaskakujące, gdy uświadomimy sobie, że podczas gdy my przyglądamy się innym i myślimy o nich, mając się za mądrzejszych i rozumniejszych, oni też przyglądają się nam i tak samo myślą o nas."
— Terry Pratchett
Napisano 25 marzec 2011 - 17:31
Przykra wiadomość dla rodziców, którzy dbają o zdrowe uzębienie swoich dzieci. Ministerstwo Zdrowia postanowiło ograniczyć bezpłatne leczenie ortodontyczne z zastosowaniem aparatów do dzieci, które nie ukończyły trzynastego roku życia. Do tej pory świadczenia takie przysługiwały wszystkim osobom do szesnastu lat. W Polsce, gdzie - jak twierdzą lekarze - próchnica jest prawdziwą plagą społeczną, zrezygnowano też z profilaktyki przeciwpróchnicznej. Niekorzystne dla najmłodszych pacjentów zmiany krytykują stomatolodzy. Ich zdaniem, dzieciom powinien zostać zapewniony nielimitowany dostęp do świadczeń stomatologicznych.
Napisano 21 kwiecień 2011 - 10:38
Napisano 21 kwiecień 2011 - 11:43
Napisano 03 maj 2011 - 13:50
Aparat na zęby stanowi czasem ładną biżuterie.
Napisano 15 czerwiec 2011 - 17:38
Napisano 15 lipiec 2011 - 16:48
Użytkownik Pam93 edytował ten post 15 lipiec 2011 - 16:49
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych