Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

[Luteina] należy ją brać?

35 odpowiedzi w tym temacie

#21 Blancaaa

Wymiatacz

• Bez aktywacji
  • PipPipPipPip
  • 1183 postów

Napisano 21 czerwiec 2008 - 09:17

nie zabardzo rozpuszczac luteine w wodzie,niestety luteine ciezk jest rozpuscic pod jezykiem sama sie przekonalam ale jezeli naprawde twoja zona nie da rady jej wysmoktac to rozpuscie w bardzo malej ilosci wody lecz lepiej byloby aby ja rozpusicla pod jezykiem
Dołączona grafika

"Młodzi kochankowie, nie spiesząc się do stosunków, rozwijają i wzbogacają swój kunszt miłosny i kulturę pieszczot, pośpiech bowiem w miłości jest błędem niewybaczalnym."

Kochani!!!proszę traktowac moje odpowiedzi jako rady,a nie jako zamiennik wizyty u lekarza=-)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#22 ladia

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisano 16 lipiec 2008 - 14:18

Ja mam pytanie do osób które brały luteine: Czy to prawda, że po niej się tyje??? :niepewny: Wolałabym schudnąć niż przytyć... Zaczęłam ją brać na wyregulowanie miesiączki(do pochwowo) i mam ja brać przez 3 miesiące a za 3 miesiące mam ślub i boje się, że będę gruba jak beza :bag: i zastanawiam czy nie przerwać zażywania tego leku... Proszę o szczerą opinie i z góry dziękuję :)

#23 Figaa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 134 postów

Napisano 16 lipiec 2008 - 15:11

nie nie tyje sie od luteiny nie masz sie czym przejmowac:)

#24 slosy

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 272 postów

Napisano 16 lipiec 2008 - 17:03

to zależy od organizmu, ja schudłam... różnie bywa. ale nie odstawiaj jej dla swojego widzimisie
Miłość jest to jakieś nie wiadomo co, przychodzące nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak, i sprawiające ból nie wiadomo dlaczego.
(Luis Vaz de Camoes)

#25 Figaa

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 134 postów

Napisano 16 lipiec 2008 - 19:26

slosy moze i schudlas ale od luteiny nie powinno sie schudnac ani przytyc

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#26 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 18 lipiec 2008 - 09:13

od luteiny sie nie przytyje ani nie schudnie...

#27 IwiLodz

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisano 26 sierpień 2008 - 16:07

Cześć mam pytanie lekarz przepisal mi luteine 3x2tabletki pod jezyk skonczylam brac tabletki w niedziele dzis jest wtorek i nie ma normalnego okresu tylko takie plaminie. Powiedzcie mi czy to plamienie mozna uznac za okres czy po paru dniach pojawi sie normalny okres ?? Zapomniałam jeszcze dodac ze luteine mialam przepisana zeby wywolac okres i od 1 dnia okresu mialam zaczac brac tabletki antykoncepcyjne i teraz nie wiem czy to plamienie to okres czy nie :( odpowiedzcie prosze

#28 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 26 sierpień 2008 - 16:59

mozesz juz zazyc 1 tabletke antykoncepcyjna poniewaz plamienie zalicza sie do miesiaczki w tym przypadku,tez tak mialam ale przez pierwsze 7 dni zabezpieczaj sie dodatkowo lepiej dmuchac na zimne

#29 sanwa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 11 wrzesień 2008 - 14:10

Hej, a ja biorę luteinę na pojawiające się plamienia przed miesiączką...... i w czasie jej brania bolą mnie piersi i brzuch jak podczas miesiączki. zastanawiam się czy kontynuować zażywanie? w końcu biorę 3 dzień, zostało jeszcze 7 i potem okres...... Hmmmm jak myślicie :mruga:

#30 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 11 wrzesień 2008 - 17:42

masz jeszcze ja brac do poty do poki nie dostaniesz kwawienia

#31 sanwa

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 16 wrzesień 2008 - 19:06

:ok: biorę, a w przyzłym tygodniu idę do kontroli i powiem lekarzowi co mnie boli :phi:

pozdrawiam :papa:

#32 rene20rs

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 22 styczeń 2009 - 18:16

Pare razy poroniłam przepisano mi Luteine 50 tabletki dopochwowe i mam pytanie czy pierwsza tabletke mam zażyć w pierwszy dzien miesiączki i czy to mi wstrzyma okres.

#33 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 22 styczeń 2009 - 19:13

zacznij przyjmowanie teraz jak zalecil lekarz chyba 2x dziennie czy czesciej?

#34 kasiaforum

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 02 marzec 2011 - 11:15

Witam wszystkich.
Jestem pierwszy raz na forum.
Proszę, pomóżcie mi- moja historia z luteiną wygląda następująco:
1 stycznia miałam ostatni raz miesiączkę. Ucieszyliśmy się z mężem, że może tym razem nam się udało... Test ciążowy wyszedł "nijaki" - pojawiła się druga tak cieniutka kreseczka, że prawie nie było jej widać. Jednak lekarz nie widział pęcherzyka ciążowego, miałam powiększony lewy jajnik. Wyniki HCG krwi wyszły negatywnie. Dostałam luteinę 50g 2x1 tabletkę pod język. biorę już 12 dni i nie mam nadal miesiączki. sama już nie wiem co myśleć? Jak myślicie, czy luteina pomaga zajść w ciążę?

#35 pamela a

...

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2237 postów

Napisano 03 marzec 2011 - 17:00

Luteina pomaga ustabilizować poziom progesteronu, a co za tym idzie cykl, co pośrednio może pomóc w zajściu w ciążę

Lekarz nie powiedział Ci ile dni i w jakie dni cyklu masz brać tę luteinę? Ja z tego co pamiętam brałam od 15 dnia cyklu przez chyba 10 dni i po jej odstawieniu po dwóch, trzech dniach dostawałam miesiączkę

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#36 shejker

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 35 postów

Napisano 17 styczeń 2012 - 15:58

No proszę... nawet nie wiedziałam.