Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

UPRAWNIENIA SPAWALNICZE

6 odpowiedzi w tym temacie

#1 O_T_A_C_O_N

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów

Napisano 24 styczeń 2007 - 23:06

Piszcie wszystko co wiecie na temat uprawnień spawalniczych:)
Ile czasu trwa kurs?
Ile kosztuje?

pozdrawiam:)

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 jimmy

:) 8575292 :)

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1398 postów

Napisano 25 styczeń 2007 - 18:17

Po pierwsze robota szkodliwa jak nic, a po drugie opłacalna w Holandii - tam spawaczom płacą 11-13 euro na reke.

#3 O_T_A_C_O_N

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 36 postów

Napisano 25 styczeń 2007 - 20:09

Wyświetl postUżytkownik jimmy dnia 25.01.2007, 18:17 napisał

Po pierwsze robota szkodliwa jak nic, a po drugie opłacalna w Holandii - tam spawaczom płacą 11-13 euro na reke.
robiac uprawnienia spawalnicze chcialbym pracowac za granica- tam sie za spawanie zarabia spora kase:)

#4 marsuc

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 29 styczeń 2007 - 11:06

Teraz i w Polsce spawacze sporo zarobiają. U mnie w firmie porządny spawacz ma ok. 20 zeta na godzinę.
"Dać Polsce Śląsk, to jak małpie dać zegarek" David Lloyd George, 1919
"(...) z punktu widzenia 80 lat możemy powiedzieć, że małpa zegarek zepsuła" Jerzy Gorzelik, 2001

Dołączona grafika

?

#5 ifrook

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 06 luty 2008 - 16:18

ziomus ta praca jest bardzo brudna! ja jak wracam z pracy musze oksztusic duzo czarnej i gestej flegmy. tak wiec plucka siadaja, jak palisz to sobie odpusc bo szybko umrzesz. jesli chodzi o wyjazdy to musiasz cos umiec ja po kursie dostalem 1500 na reke niedlugo podwyzka;] i bedzie 2 tysie. ale pamietaj dobrze w polsce mozesz zarobic tylko na spawaniu duzych konstrukcji gdzie musisz znac dobrze rys tech i ladnie spawac. spawanie bram i innych duperelkow jest malo oplacalne (5-6 ) zl na h. tak wiec najpierw sie reozejrzyj za jakas firma gdzie sie robi cos duzego, i idz sie zapytaj czy cie zatrudnia jak zrobisz kurs. jak tracic zdrowie to za dobra kase;] u mnie git spawacze maja 2500 na reke plus premie. pozdro

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Mareks

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 14 luty 2008 - 13:04

W sumie są dwa źródła, gdzie możesz się czegoś dowiedzieć o uprawnieniach spawalniczych, jedno to strona Instytutu Spawalnictwa a drugie www.spawalnictwo.com.pl w dziale szkolenia.

Ja sam znalazłem w Instutucie dużo informacji.

Marek

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#7 papajohi

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 21 czerwiec 2008 - 16:46

tak szczeze jestem spawaczem od 8u lat i jakos zyje i pale papierosy.fakt nie jest to lekka praca ale za nierobienie niczego nie ma kasy.ale jezeli pracuje sie w miłej atmosweże nie jest tak zle.nieraz sie trafi lekka praca a jak potrafisz sobie ją ułatwic to nawet sprawia przyjemność.pracuje za granica zazwyczaj w Norwegii.fakt wieksza kasa i mniej sie człowiek narobi niż w kraju,ale trzeba jak ktoś napisał wczesniej potrafić cos Norwedzy nie są za dobrzy w spawaniu ale zaczeli coraz bardziej na to zwracać uwage i trzeba sie wykazac.a pozatym w wiekszosci norweskich stoczniach przechodzi sie testy przed podjeciem pracy.ale wielu eliminuje stres i trafia sie ze (patałachy) za przeproszeniem je przechodzą.pozdro dla wszystkich. :papa: :papa:

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych