Piszcie wszystko co wiecie na temat uprawnień spawalniczych:)
Ile czasu trwa kurs?
Ile kosztuje?
pozdrawiam:)
UPRAWNIENIA SPAWALNICZE
Rozpoczęty przez O_T_A_C_O_N, 24 sty 2007 23:06
6 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Napisano 29 styczeń 2007 - 11:06
Teraz i w Polsce spawacze sporo zarobiają. U mnie w firmie porządny spawacz ma ok. 20 zeta na godzinę.
Napisano 06 luty 2008 - 16:18
ziomus ta praca jest bardzo brudna! ja jak wracam z pracy musze oksztusic duzo czarnej i gestej flegmy. tak wiec plucka siadaja, jak palisz to sobie odpusc bo szybko umrzesz. jesli chodzi o wyjazdy to musiasz cos umiec ja po kursie dostalem 1500 na reke niedlugo podwyzka;] i bedzie 2 tysie. ale pamietaj dobrze w polsce mozesz zarobic tylko na spawaniu duzych konstrukcji gdzie musisz znac dobrze rys tech i ladnie spawac. spawanie bram i innych duperelkow jest malo oplacalne (5-6 ) zl na h. tak wiec najpierw sie reozejrzyj za jakas firma gdzie sie robi cos duzego, i idz sie zapytaj czy cie zatrudnia jak zrobisz kurs. jak tracic zdrowie to za dobra kase;] u mnie git spawacze maja 2500 na reke plus premie. pozdro
Kasia R.
Kasia R.
Napisano 21 czerwiec 2008 - 16:46
tak szczeze jestem spawaczem od 8u lat i jakos zyje i pale papierosy.fakt nie jest to lekka praca ale za nierobienie niczego nie ma kasy.ale jezeli pracuje sie w miłej atmosweże nie jest tak zle.nieraz sie trafi lekka praca a jak potrafisz sobie ją ułatwic to nawet sprawia przyjemność.pracuje za granica zazwyczaj w Norwegii.fakt wieksza kasa i mniej sie człowiek narobi niż w kraju,ale trzeba jak ktoś napisał wczesniej potrafić cos Norwedzy nie są za dobrzy w spawaniu ale zaczeli coraz bardziej na to zwracać uwage i trzeba sie wykazac.a pozatym w wiekszosci norweskich stoczniach przechodzi sie testy przed podjeciem pracy.ale wielu eliminuje stres i trafia sie ze (patałachy) za przeproszeniem je przechodzą.pozdro dla wszystkich.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
- wyrażam zgodę na przetwarzanie
- praca chałupnicza
- wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych
- wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych cv
- wyrażam zgodę
- zakazana technika zarabiania
- wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych
- wyrażam zgodę na
- praca chałupnicza forum
- chałupnictwo forum