Trądzik i inne zmiany skórne
Rozpoczęty przez malina160, 25 maj 2005 21:55
682 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 marzec 2012 - 15:54

Ja nie mam wielkich problemów z trądzikiem (owszem przed miesiączką są o wiele większe, no ale koszmaru nie mam), ale ja od dobrych dwóch lat używam kosmetyków do twarzy Ziaja Nuno. Mam całą serię: tonik antybakteryjny, żel myjący, krem antybakteryjny,krem tonujący (świetnie sprawdza się gdy muszę szybko wyjść a nie ma czasu na nakładanie podkładu!), maskę z zieloną glinką, a ostatnio zainwestowałam również w peeling enyzmatyczny, który chyba nie był dobrym pomysłem bo strasznie piecze mnie po nim buzia. Kiedyś brakło mi toniku,a w drogerii nie było tego Nuno to kupiłam TInTin i też się sprawdził
http://shinybox.pl/?ref=21d972c
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.
Zapraszam do klikania i rejestrowania się. Za zapraszanie znajomych co miesiąc otrzymujecie paczkę 5-ciu kosmetyków za darmo.
Kasia R.
Napisano 09 maj 2012 - 08:46
powiedzcie mi czy ktoś z Was stosował mydło siarkowe , teraz uzywam i trochę mi wysusza syfki , ale to dopiero parę dni więc efektów napewno tak szybko nie będzie, jesli któś uzywał to proszę o info czy coś pomogło, zaznaczam że nie mam mega trądziku tylko wyskakują mi gdzieniegdzie lub przed miesiączką ale i tak jest to dla mnie uporczywe
zapraszam na bloga
www.zpapierucudenka.blog4u.pl
www.zpapierucudenka.blog4u.pl
Kasia R.
Napisano 09 maj 2012 - 12:21

Też jestem za tym, że w przypadku bardzo dużych i uciążliwych problemów z cerą należy się przede wszystkim zwrócić do dermatologa. Dlatego, że po 1. każdy przypadek jest indywidualny i ciężko określić, co akurat Tobie pomoże a po 2. skuteczne leki na trądzik są na receptę a takową dostaniesz tylko od lekarza;) Co poza tym można zrobić..? Przede wszystkim po umyciu twarzy letnią wodą, przepłucz ją zimną dlaczego? Bo ciepła woda odmyka pory w skórze a zimna je zamyka. Zamknij je po to, by nie dostawały się do skóry zanieczyszczenia. No i ogranicz ostre jedzenie i mleczną czekoladę.
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych