Użytkownik angel dnia 11.01.2007, 15:12 napisał
300zł rocznie - to hosing a nie serwer ;]
na taki mserwerze jest wiele serwisów a forumowisko jest za duze zeby ktoś je hostował- jak się nie znasz to nie pisz...
Przecież serwer, a hosting to jest to samo.

(jeśli chodzi o trzymanie swojej strony/forum)
Serwer może sobie być a nie udostępniać hostingu. Np. taki serwerek w domu który robi za router, albo serwer taki że tylko możesz z niego ściągać bo ktoś go ma, ale nie możesz na nim umieścić własnych plików ...
Trochę to zagmatwane ... Niektórzy mówią/piszą ,że potrzebują serwer na www, a niektórzy, że szukają hosting na www i każdy ma racje ... Każdy wie o co chodzi ... Kurde już sam zgłupiałem =/
Wchodzę na pewna stronkę i widze webhosting i serwery. Tylko, że serwery nie oferują PHP i MySQL, więc takie forum nie może się na nich znajdować ... Wiec mam rację ... Hosting jest na www, a serwer na trzymanie plików, choć na hostingu także można:P Ehhhhh:P Ale mniej więcej wiadomo co co chodzi:D
2. Znam się czy też się nie znam, mam prawo mieć swoją opinie, jeśli się mylę to mnie poprawcie ... po to jest forum ;-)
Cytat
wiele serwisów a forumowisko jest za duze
Skąd Wiesz jakie jest ? Wrzuć forumowisko na jakiś inny tani serwer/hosting i się przekonaj ... a nóż widelec i nie trzeba będzie tak dużo płacić ;-) Każda dobra firma daje okres próbny za free ...
Peace ;-)