Struktura Dysku Jest Uszkodzona I Nieczytelna
Rozpoczęty przez MhZ, 06 gru 2006 14:39
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06 grudzień 2006 - 14:39

Nie wiem co jest ale pewnego razu włączam sobie komputer po zamontowaniu napędu DVD wkładam płytke DVD i pisze:
F:\ Nie jest dostępny
Struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna
no dobra to teraz daje CD iii ... to samo!
podłączyłem spowrotem nagrywarke CD-RW chcę sobie instalnąć coś z płytki i zonk znowu F:\ nie jest dostępny i znowu : struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna !!!
Nie wiem co zrobić,mój napęd i nagrywara są sprawne 100% bo podłączałem do innego kompa...
Próbowałem przestawić zworki z Slave na Master i z Master na slave i z Master na CB(Cable select) i odwrotnie i nic ... nie działa dalej!
jakieś propozycje?
czekam!
pozdro!
F:\ Nie jest dostępny
Struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna
no dobra to teraz daje CD iii ... to samo!
podłączyłem spowrotem nagrywarke CD-RW chcę sobie instalnąć coś z płytki i zonk znowu F:\ nie jest dostępny i znowu : struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna !!!
Nie wiem co zrobić,mój napęd i nagrywara są sprawne 100% bo podłączałem do innego kompa...
Próbowałem przestawić zworki z Slave na Master i z Master na slave i z Master na CB(Cable select) i odwrotnie i nic ... nie działa dalej!
jakieś propozycje?
czekam!
pozdro!
Kasia R.
Napisano 06 grudzień 2006 - 16:34
Skoro na innym kompie działa to znaczy, że z systemem jest coś nie tak. Spróbuj zmienić firmware napędu. Jak to nie pomoże to tylko re-instalka systemu.
a próbowałeś na innych taśmach ?
Cytat
|| Whatpulse || Last fm ||Jaki pisać tematy i posty ? ||
|| GG: 1641994 || rainingman0[at]gmail[dot]com ||

Napisano 16 grudzień 2006 - 16:18
Wlasnie pewnie tu o taśmy chodzi.
PS najawazniejsze nie pomylic tasmy od dysku z inna tasma. I teraz anegdotka:
Wyniosłem raz napęd dyskietek do kumpla(on miał spalony) cośtam nagrałem czy coś i gdy przyniosłem go spowrotem podpiołem go jakos(z akcentem na jakos) i przyszła sąmsiadka zebym jej cos druknoł(tzn do moich rodziców) i jak włozyłem dyskietke do napedu a tam nie chodzi. No to tlumacze sie jakos ze nie wiem co sie mogło stac i jak starszy wpadł(100% lamer) o mały włos mi kompa nie wyniusł, ale zadzwoniło sie po super speca (który potrafił dobrze podpiąc napęd dyskietek) i wszystko chulało
KONIEC A morał: podpinaj uważnie taśmy, oraz uważaj zeby nie podpiąc jej "do góry nogami".
PS najawazniejsze nie pomylic tasmy od dysku z inna tasma. I teraz anegdotka:
Wyniosłem raz napęd dyskietek do kumpla(on miał spalony) cośtam nagrałem czy coś i gdy przyniosłem go spowrotem podpiołem go jakos(z akcentem na jakos) i przyszła sąmsiadka zebym jej cos druknoł(tzn do moich rodziców) i jak włozyłem dyskietke do napedu a tam nie chodzi. No to tlumacze sie jakos ze nie wiem co sie mogło stac i jak starszy wpadł(100% lamer) o mały włos mi kompa nie wyniusł, ale zadzwoniło sie po super speca (który potrafił dobrze podpiąc napęd dyskietek) i wszystko chulało
Kasia R.
Napisano 16 grudzień 2006 - 16:57
hehe
Chodzi oczywiście, aby nie wyłamać piny
Choć czasem się zdarza, że dysk będzie działał, ale trochę wolniej ...
Cytat
A morał: podpinaj uważnie taśmy, oraz uważaj zeby nie podpiąc jej "do góry nogami".
|| Whatpulse || Last fm ||Jaki pisać tematy i posty ? ||
|| GG: 1641994 || rainingman0[at]gmail[dot]com ||

Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
- STRUKTURA DYSKU JEST USZKODZONA I NIECZYTELNA
- struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna dvd
- struktura dysku jest uszkodzona
- struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna napęd
- struktura dysku uszkodzona i nieczytelna
- wkładam płytę i pojawia się struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna
- struktura dysku jest uszkodzona i nieczytelna cd