Świat Ciężarnych
Kasia R.
Napisano 16 luty 2011 - 12:19
Użytkownik kocury dnia 13 lipiec 2010 - 13:47 napisał
Stosowałam krem LeMaadr. I muszę przyznać, że jest bardzo ok. Nie klei się, skóra nie swędzi, ładnie pachnie. Można kupić go niedrogo. Stosowałam od początku ciąży i nie mam rozstępów. Myślę, że dobry krem + niezbyt duże przybranie na wadze to sposób na rozstępy.
Użytkownik Arina dnia 29 listopad 2006 - 05:58 napisał
Już od pół miesiąca budzę się nad ranem i nie umię zasnąć dopóki Mąż nie wyjdzie do pracy. Później męczę się z zaśnieciem aż w końcu Śpię do 12 po południu. Dziś po godzinnym leżeniu i wierceniu się wstałam i założyłam ten temat. Za 40 min. wstaje Mąż, wiem, że do tego czasu bym nie zasnęła. Niby takie zachownie jest spowodowane strachem przed porodem- ale nie w moim przypadku. Budzę się sikać co ok. 3 godziny a kiedy wstanę już ok. godz 4 później już zasnąć nie umię choć oczy mi sie same zamykają. Dziś myślałam o Dziecku(pierwszy raz aż tak bardzo)- co mu jeszcze kupić, jakie będzie itd. Chyba dopiero teraz dochodzi to do mnie, że zaniedługo będę rodzić (według USG 6 tyg). A ja nawet nie wiem co mam mu kupić na czas w szpitalu, co sobie i boję się, że nie będę umiała się nim zająć ._. Eeeeeh!
Staraj sie nie myslec o zbyt wielu rzeczach, martwic sie jak to bedzie. Przyjmj zasade bedzie dobrze. Jak przyniosa Ci dziecko po porodzie, instynktownie wezmiesz go na rece, przytulisz i juz bedziedz wiedziala, jak sie nim zajmowac. A jak pojawia sie watpliwosci pytaj polozna, innych kobiet i je obserwuj... Bedzie dobrze. Powodzenia.
Napisano 12 maj 2011 - 11:13

Krakowskie mamcie, mam dla was propozycję.
Znajoma pracuje w firmie badawczej i potrzebują mam (które mają dzieciątko do 5 lat) i kobiet w ciąży, które przyjdą przetestować nowe zapachy kremów dla dzieci.
Test trwa 7 minutek na Floriańskiej 49 (Dom Gościnny UJ) we wtorek, środę lub czwartek (17-19 maj) w godzinach 10-19.
W podzięce oferują mały upominek. Jak będziecie spacerować w okolicach to zaglądnijcie tam do nich ![]()
Napisano 07 sierpień 2011 - 20:59
Kasia R.
Napisano 22 sierpień 2011 - 11:17
Napisano 25 wrzesień 2011 - 06:35

Rano wstaje słońce,
budzi się miasto,
budzę się ja,
to kolejna czysta kartka
w moim życiu
mam nadzieję,
że jej nie zmarnuję.
Napisano 12 styczeń 2012 - 12:37
Też miewam problemy z koncentracją. Jestem w 21 tygodniu ciąży i wydawałoby się, że problemy z nastrojem powinny minąć jednak potrafię wybuchnąć na męża bez powodu a później go przepraszać. Często wybucham płaczem zaraz po tym jak śmiałam się w głos i mam do siebie żal, że nie potrafię nad tymi emocjami zapanować. Mam nadzieję, że niedługo to minie. Nie martw się głowa do góry. Ciąża to najpiękniejsze co spotyka nas kobiety.
To dar, jesteśmy nosicielkami nowego życia nie zapominaj o tym.
Trzymam kciuki
Napisano 18 styczeń 2012 - 11:38
Pomoc moich przyjaciół też jest istotna. Oczywiście nie chodzi mi o jakąś pomoc finansową, ale o zwyczajną rozmowę, nawet nie związaną z tematem ciąży i dziecka.
Zwyczajne wsparcie, ploteczki a potrafią odciągnąć uwagę choćby na chwilę od problemów.
Napisano 31 styczeń 2012 - 18:20
Napisano 12 luty 2012 - 15:22
jestem tu nowa. Najlepiej będzie jak przejdę od razu do rzeczy. Mam 24 lata studiuję 2 kierunki, jestem w ciąży i tu się pojawia mój problem. W ogóle nie cieszę się z tego powdou, nieoglądam ubranek, nie głaskam się po brzuchu, nikomu o tym nie mówiłam. Wiem o tym, że nie mam instynktu macierzyńskiego.. chyba wiedziałam to od zawsze, to że nie nadaje się na matkę to też wiem. Już sama nie wiem co mam ze sobą robić..
Napisano 13 luty 2012 - 12:42
W pierwszej chwili, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, byłam przerażona. Z tygodnia na tydzień oswajałam się z tą myślą, wmawiając calemu światu, jak mocno się cieszę. Aż w końcu przyszedł taki moment, gdy mały mnie pierwszy raz kopnął... i coś się zmieniło.. Za dwa tygodnie rodzę.. i z perspektywy czasu zastamnawiam się, jak mogłam się nie cieszyć...
A jeżeli masz z tym taki problem- porozmawiaj z kimś, komu ufasz.. Czasem łatgwiej we dwoje radzić sobie z problemami. I niekoniecznie musi być to facet, może być przyjaciółka, mama, koleżanka...
A co do studiów, pracy czy czegoś podobnego- to nie jest żaden problem.. Jesli poradzisz sobie z samą świadomością bycia w ciąży, nagle znajdziesz rozwiązania na wszystkie inne problemy - wiem po sobie
Życzę powodzenia!
Napisano 16 luty 2012 - 13:14
Użytkownik sowu_ona dnia 13 luty 2012 - 12:42 napisał
W pierwszej chwili, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, byłam przerażona. Z tygodnia na tydzień oswajałam się z tą myślą, wmawiając calemu światu, jak mocno się cieszę. Aż w końcu przyszedł taki moment, gdy mały mnie pierwszy raz kopnął... i coś się zmieniło.. Za dwa tygodnie rodzę.. i z perspektywy czasu zastamnawiam się, jak mogłam się nie cieszyć...
A jeżeli masz z tym taki problem- porozmawiaj z kimś, komu ufasz.. Czasem łatgwiej we dwoje radzić sobie z problemami. I niekoniecznie musi być to facet, może być przyjaciółka, mama, koleżanka...
A co do studiów, pracy czy czegoś podobnego- to nie jest żaden problem.. Jesli poradzisz sobie z samą świadomością bycia w ciąży, nagle znajdziesz rozwiązania na wszystkie inne problemy - wiem po sobie
Życzę powodzenia!
Zapomniałam napisać, że jestem w 16 tygodniu ciąży.
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Ostatnie frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych