Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Gra - Neil Strauss

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maver

Głęboko wierzący ateista

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1579 postów

Napisano 25 listopad 2006 - 21:23

Nie będzie żadnych zbędnych wstępów. Powiem krótko.

"Gra" - Neil Strauss

Kiedyś byłem WSNem (wiecznie sfrustrowanym nieudacznikiem), miałem depresję, byłem załamany, miałem zaniżoną samoocenę, niskie poczucie własnej wartości, byłem przerażająco nieśmiały, nie potrafiłem spojrzeć kobiecie w oczy, itd... słowem TRAGEDIA. I wiem, że takich ludzi jest więcej.

A potem przeczytałem "Grę"...

Żadne słowa jakich użyję nie będą w stanie oddać wrażenia jakie wywarła na mnie ta książka. Nie widzę sensu opisywania o czym jest. To trzeba przeczytać samemu. Mi w każdym razie wywróciła mózg do góry nogami. Po tym jak przeczytałem ostatnią stronę nic już nie było takie jak wcześniej. Wiem, że tak się mówi, że to utarty slogan. Jednak to prawda. Wyszedłem na ulicę i zobaczyłem ludzi w nowym świetle. Kobiety, mężczyzn, dzieci...

Autor w sposób szokujący pokazuje jak łatwo można zmienić siebie, stać się lepszym. I nie są to puste słowa. Zresztą po co ja to wszystko piszę? Dopóki ktoś nie przeczyta tej książki nie będzie wiedział o czym mówię. Wiem, że to wygląda jak próba rozreklamowania książki przez wydawcę. :) Tak nie jest. Szczerze namawiam - niech chociaż jedna osoba z tego forum kupi tą książkę i potwierdzi moje słowa.

Jeśli macie problemy ze sobą, jeśli macie problemy z kobietami lub mężczyznami, jeśli macie jakiekolwiek problemy, jeśli chcecie zmienić swoje życie, siebie, charakter (wiem jak to żałośnie brzmi :)), nie czekajcie dłużej. Ja od paru miesięcy jestem nowym człowiekiem. A jeśli po przeczytaniu wzruszycie razmionami i powiecie "łee... taka sobie... ja to już wszystko wiedziałem..." (w co BAAAAAAAAAAAAAAAARDZO WĄTPIĘ) to najwyżej stracicie kilka złotych.

Książka jest dostępna w każdym empiku. Kosztuje 37 zł (osobiście uważam, że to najlepiej wydane pieniądze w moim zyciu). Tu znajduje się okładka.

Pozdrawiam.
Prawda - najbardziej prawdopodobne złudzenie.
Norma - funkcja częstości.

Wojna - próba zaprowadzenia pokoju.
Szczęście - głęboki spokój.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

dentysta Gliwice

#2 Colek89

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 16 styczeń 2007 - 23:48

o Tak :)) potwierdzam bo wlasnie w sobote qpilem sobie te ksiazke...przeczytalem raptem 100stron ale juz jestem nia masakrycznie podjarany takze i ja polecam :P

#3 Guest_J.B_*

• Goście

Napisano 02 październik 2007 - 14:16

Jestem w trakcie czytania... no i powiem, że całkiem miłe czytadło :D A czy to komuś pomoże, to już inna kwestia.

Beam Me Up, Scotty!

#4 h3lix

Bad Mutha Fucka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3499 postów

Napisano 11 styczeń 2008 - 09:28

Ja też polecam, w jeden dzień 100 stron przeczytałem ;) Na prawdę wciągający tytuł i na prawdę bardzo wiele można z tej książki wynieść.

Daję jej znak jakości H3 :)

#5 Boy17

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 421 postów

Napisano 11 styczeń 2008 - 14:14

czyli ta ksiazka jest poradnikiem dla niefortunnych podrywaczy?
Gdy ona mówi do mnie, że karocą jechać chce
i mówi do mnie tak jak do ściany
nie o to wcale chodzi że karocy nie ma, nie
ja jestem tylko cały
zaplątany

W przydomowym ogrodzie życie prawie nad stan
mogłabyś mieć moja pani
lecz cóż radzić na to mam nakrył ogród dziki łan
i myśmy tacy
zaplątani

acoustic.electric.bass
G.U.I.T.A.R

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 h3lix

Bad Mutha Fucka

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3499 postów

Napisano 12 styczeń 2008 - 00:28

Nie tylko i niekoniecznie - niby jest adresowana do facetów, którzy mają problemy z kobietami, ale moim zdaniem można się dzięki niej zmienić nie tylko w pro podrywacza, ale i w super gościa, zwiekszyć pewność siebie itd.

#7 Boy17

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 421 postów

Napisano 14 styczeń 2008 - 13:28

i tak nie dla mnie :)
Gdy ona mówi do mnie, że karocą jechać chce
i mówi do mnie tak jak do ściany
nie o to wcale chodzi że karocy nie ma, nie
ja jestem tylko cały
zaplątany

W przydomowym ogrodzie życie prawie nad stan
mogłabyś mieć moja pani
lecz cóż radzić na to mam nakrył ogród dziki łan
i myśmy tacy
zaplątani

acoustic.electric.bass
G.U.I.T.A.R

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#8 Uncle Sam

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisano 16 marzec 2011 - 04:07

Sama "Gra" jest raczej inspiracją, jasne czyta się ją przyjemnie i podnosi poziom adrenaliny nie raz. Nauczyć się z niej można niewiele. Ja po przeczytaniu Gry przeczytałem też Mowę ciała B. Pease i Podrecznik pickupu- A.Franza - to już jest materiał szkoleniowy, a sama gra, jak mówię fajna, ale jako inspiracja co najwyżej.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych