MÓJ PRZEPIS JEST NASTEPUJĄCY I WYPRÓBOWANY KILKA RAZY .ZIEMNIAKI KROIMY ,MAM SPECJALNĄ MASZYNKĘ NA PASKI. W GARNKU GOTUJEMY WODĘ JAK NA MAKARON I PO ZAGOTOWANIU PO POSOLENIU I DODANIU KILKU ŁYŻEK OLEJU OKOŁO 3-4 WRZUCAMY FRYTKI.GOTUJEMY OKOŁO 4 min.i odlewamy-odcedzamy .STUDZIMY.PO OSTUDZENIU 15-20 MIN POLEWAMY OLEJEM DELIKATNIE - I OBSYPUJEMY PAPRYKĄ wg.uznania ,NIE ŻAŁUJĄC np.slodkiej.MIESZAMY TAK ABY PAPRYKA DOBRZE POKRYŁA FRYTKI.NASĘPNIE FYTKI PRZERZUCAMY NA SZEROKĄ BLACHĘ DO PIECZENIA I PIECZEMY W NAGRZANYM PIEKARNIKU 180 stopni C OKOŁO 1 h co jakiś czas przewracając. I WYJMUJEMY JAK STWIERDZIMY ŻE SĄ JUZ UPIECZONE.SMACZNEGO