Ocet Jabłkowy
Rozpoczęty przez iguaanaa, 20 lis 2006 10:12
149 odpowiedzi w tym temacie
Kasia R.
Kasia R.
Napisano 25 listopad 2006 - 21:15
nieprawda.
ocet jablkowy jest potwierdzony naukowo ze na 20 minut przed posilkiem mozna pic co przyspiesza pozbywanie sie nadwagi. tak samo jak olej lniany, zurawina czy otreby.
a jak czytam post "ludzie skochdza na psy bo pija ocet jablkowy" to lapie sie za glowe i mowie co za czlowiek ;.
ocet jablkowy jest potwierdzony naukowo ze na 20 minut przed posilkiem mozna pic co przyspiesza pozbywanie sie nadwagi. tak samo jak olej lniany, zurawina czy otreby.
a jak czytam post "ludzie skochdza na psy bo pija ocet jablkowy" to lapie sie za glowe i mowie co za czlowiek ;.
Napisano 26 listopad 2006 - 15:35
Będzie tak samo jak z aspartamem. Najpierw był cudowny, pomagał się pozbyć nadwagi, zastępca cukru, a teraz?
Jeśli człowiek jest inteligentny, to nie ucieka się do takich sposobów. Przed posiłkiem wypij sobie szklankę wody mineralnej - zdrowie i pozwala pozbyć się zbędnego tłuszczyku.
Jeśli człowiek jest inteligentny, to nie ucieka się do takich sposobów. Przed posiłkiem wypij sobie szklankę wody mineralnej - zdrowie i pozwala pozbyć się zbędnego tłuszczyku.
Po każdej, nawet największej burzy, zawsze musi wzejść SŁOŃCE! :)
Napisano 27 listopad 2006 - 12:04
Okazało się że wit. A u mam w ciąży powoduje uszkodzenia płodu, że ogólnie witaminy w tabletkach działają onkogennie i zwiększają ryzyko chorób krążenia, a działanie octu jako takiego jest dobrze znane. Dlatego końmi by mnie nie zmusili do picia tego szajsu. I wiadomości zawarte w ulotce mnie nie przekonają. Oczywiście, efekt spadku wagi może być, bo ocet zasadniczo zmniejsza np. poziom hemoglobiny, więc szkodzi organizmowi i powoduje trudniejsze jego funkcjonowanie, więc jak tu tyć, skoro ledwo zipie?
@lenulka, ja też. Zazwyczaj zastępuję go cytryną. Mam butelkę, bo to do innych rzeczy się przydaje, np. na użądlenie pszczoły, jako okład. Ale ta butelka stoi od początku naszego małżeństwa, czyli 3 lata i dalej mało co ubyło
@lenulka, ja też. Zazwyczaj zastępuję go cytryną. Mam butelkę, bo to do innych rzeczy się przydaje, np. na użądlenie pszczoły, jako okład. Ale ta butelka stoi od początku naszego małżeństwa, czyli 3 lata i dalej mało co ubyło
Użytkownik Ania Civ edytował ten post 28 listopad 2006 - 10:48
Napisano 30 listopad 2006 - 16:46
ja osobiście czytałam, że naprawde ocet jabłkowy przyspiesza spalanie kalorii, przemiane materii i metabolizm
Hala Madrid, Hala Madrid,
noble y belico adalid, caballero del honor...
http://www.madziuszek.mylog.pl
noble y belico adalid, caballero del honor...
http://www.madziuszek.mylog.pl
Napisano 03 grudzień 2006 - 11:17
Hej Własnie jestem na etapie octu... jabłkowego oczywiście o innym ni ema mowy!!Wiec naczytałam sie sporo o tym. i z tego co ludzi i literatura piszą to jestoki mozna to pić i jest zdrowy i ja pije i zobaczymy tylko nieiwme jak długo na efekty trzeba czekac ps. pierwszy "drink" ehh myslalam ze mi przez gardło nie przejdzie pOzdrawiam i piszecie co tam u was jesli pijecie:) pa
Napisano 21 grudzień 2006 - 13:46
Piłam ocet jabłkowy bo też czytałam o jego cudownych własciwościach. Jednak długo nie wytrzymałam, bo to świństwo ledwo przechodzi przez gardło. Moja koleżanka która była chora na anoreksje piła zwykły ocet rozrabiany z wodą. zrzucała dzięki temu 5 kg na tydzień. Problem z tym tylko, że to wyniszcza organizm, włosy jej powypadały itp, dlatego nie polecam.
Chciałabym zamrozić serce
tak, aby juz nigdy nic nie czuć
skute lodem może mniej by bolało...
Chciałabym zresetować umysł
usunąć wszystkie zbędne pliki
wykasować z pamięci cały twój folder.
Chciałabym uśpić zmysły
nie widząc, nie słysząc, nie czując
może zapomniałabym o twoim istnieniu...
Bez serca, umysłu i zmysłów
bez snów i myśli o tobie
Byłoby łatwiej...
ale czy byłabym jeszcze człowiekiem?
tak, aby juz nigdy nic nie czuć
skute lodem może mniej by bolało...
Chciałabym zresetować umysł
usunąć wszystkie zbędne pliki
wykasować z pamięci cały twój folder.
Chciałabym uśpić zmysły
nie widząc, nie słysząc, nie czując
może zapomniałabym o twoim istnieniu...
Bez serca, umysłu i zmysłów
bez snów i myśli o tobie
Byłoby łatwiej...
ale czy byłabym jeszcze człowiekiem?
Napisano 10 styczeń 2007 - 16:55
ja tam sie nie znam ale dzisiaj bylam w aptece i babcie sie chyba nudzilo i zaczela mi opowiadac cala historie swojego zycia i wspomniala ze ocet jablkowy jest bardzo dobry na odchudzanie.
wiec skoro mowila to aptekarka to chyba nie powinien on tak zle wplywac na zdrowie
wiec skoro mowila to aptekarka to chyba nie powinien on tak zle wplywac na zdrowie
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z forum
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych