zupa z cukinii i kukurydzy

anny27

Nowicjusz
Dołączył
29 Styczeń 2013
Posty
385
Punkty reakcji
0

duża cukinia
duża kukurydza
2 duże cebule
4 (lub więcej;)) ząbki czosnku
ok. 600 ml bulionu warzywnego
2 łyżki oliwy (u mnie truflowa)
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
sól, czerwony pieprz, suszona natka pietruszki, ocet balsamiczny

Cebulę pokroiłam drobno i poddusiłam na rozgrzanej oliwie.

Podgotowałam krótko kukurydzę i odcięłam jej ziarna. Cukinię pokroiłam w małe kawałki. Dorzuciłam do cebuli, podsmażyłam i zalałam bulionem warzywnym. Dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Gotowałam do miękkości. Zlendowałam na gładki krem.

Podałam z gęstym jogurtem naturalnym, paroma kroplami oliwy truflowej, octu balsamicznego, rozgniecionym czerwonym pieprzem i suszoną natką pietruszki.
 

nik11

Nowicjusz
Dołączył
13 Sierpień 2013
Posty
6
Punkty reakcji
0
Jest coś takiego jak suszone warzywka. Bardzo fajnie dodają smaku a cały przepis super dla osób nie lubiących mięsa.
 
Do góry