Czy zakładac okulary do komputera ?
Autor:
Powerjet
, mar 07 2013 21:17
4 odpowiedzi w tym temacie
Janusz
Napisano 07 marzec 2013 - 21:17
Siedzę jakieś 40 - 50 cm od monitora (LCD, 19' jeśli to istotne, aczkolwiek chyba nie bardzo

Czy mogę bezpiecznie nosić te okulary przy monitorze ? Bez okularów widzę wszystko wyraźnie, w okularach występuje minimalna poprawa (np. czcionka wydaje się być mniejsza ale ciemniejsza - zyskuje na wyraźności). W okularach odczuwam minimalny dyskomfort, ale to byłaby kwestia przyzwyczajenia się.
Najważniejsze to nie zrobić sobie krzywdy

Co sądzicie ? Pewnie ma tu ktoś podobną sytuację

Napisano 09 marzec 2013 - 18:42
No jak ? Nikt tu nie nosi okularów o podobnej mocy ?
Napisano 10 marzec 2013 - 01:03
Jeżeli nosisz okulary bo na monitorze dobrze widzisz, ale w dal, w oddali widzisz źle, to nie noś tych samych okularów na nosie przy komputerze. Po co przyspieszać proces psucia się widzenia prawda?
Napisano 10 marzec 2013 - 10:20
Najlepiej będzie jak się zapytasz okulisty bo nie każde okulary nadają się do siedzenia przed komputerem.
Janusz
Guest_alfabeta11_*
Napisano 10 marzec 2013 - 13:16
Bry.
Generalnie to chyba nie musisz ich mieć przy komputerze. Też mam wadę wzroku i przy mojej ostatniej wizycie okulistka powiedziała, że okulary powinno się nosić jak najrzadziej bo im więcej się nosi tym może być gorzej i jeśli jest normalnie przy komputerze(bo o to zapytałem) bo nie trzeba.
Generalnie to chyba nie musisz ich mieć przy komputerze. Też mam wadę wzroku i przy mojej ostatniej wizycie okulistka powiedziała, że okulary powinno się nosić jak najrzadziej bo im więcej się nosi tym może być gorzej i jeśli jest normalnie przy komputerze(bo o to zapytałem) bo nie trzeba.