Avon i Oriflame u nas w Polsce idą z opóźnieniem... kiedyś zobaczyłam (kilka lat temu) u cioci katalog niemiecki tych właśnie firm i byłam w szoku, tam kosmetyki idą owiele do przodu, oferując również po za kosmetykami produkty nieskosmetyczne typu: RTV, AGD i odzież (u nas powoli to wchodzi, od bizuteri bo galanterie). Najlepsze to w tym jest, że za granicą Avon i Oriflame są kosmetykami tej samej generacji?? Co mam na mysli?? Zamówcie sobie zagraniczny katalog i przekonacie się, że obie marki za granicą mają tą samą jakość produktów oraz te same ceny... a więc dlaczego my w Poslce płacimy drożej za te same kosmetyki Oriflame??

Podobno Oriflame niema pełnej produkcji asortymentu kosmetyków w Poslce i część
sprowadza zza granicy

od tamtej pory mimo iż lubiałam kosmetyki z Avonu (nawet byłam konsultantka przez 5 lat) zrezygnowąłam z produktów oby dwóch mark

wole iśc do sklepu i wybrać sobie konkretny kosmetyk do której mam większą pewność, że za granicą niedowiem się, że to nie jest to coś co chciałam
Rok temu pisano równiez o tym na forum Piękną być... tam dowiedziałam się, że do Avonu i oriflame za granica nie tylko jest RTV,AGD i odzież ale nawet można zakupić płyty CD