Skocz do zawartości

Dentysta Gliwice

- - - - -

Czy Niewpolzyjac Mozna Zajsc W Ciaze?

137 odpowiedzi w tym temacie

#1 evelina888

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisano 02 listopad 2006 - 14:03

hey. ostatnio slyszałam romozwe moich kolezanek nasza dobra kolezanka nie uprawiajac sexu ma obawy ze moze byc w ciazy a to za sprawa pettingu z jej partnerem. Czy moglo dojsc do naruszenia jej dziewictwa i do zapolodnienia podczas pettingu??
piszcie mi co mam jej powiedziec.

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

Gliwice dentysta

#2 Ania Civ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1891 postów

Napisano 02 listopad 2006 - 14:07

Utrata dziewictwa to twoim zdaniem co dokładnie?

Tak, można uszkodzić palcem błonę dziewiczą.
Nie jest to nawet takie dziwne.

Tak, można zajść w ciążę, jeżeli włoży się palec umaczany w spermie. Inaczej jest dość trudno.

#3 Mortis

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 351 postów

Napisano 02 listopad 2006 - 14:07

Do naruszenie dziewictwa nie (Musiał by mieć bardzo długie palce xD)

Natomiast można zajsc w ciążę. Czasami wystarczy naprawde mała ilość nasienia.

Nastepnym razem niech bardziej uważa...

Someday we gonna break free from these chains and keep on flyin'

#4 Ania Civ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1891 postów

Napisano 02 listopad 2006 - 14:12

A gdzie twoim zdaniem znajduje się błona dziewicza? :D

http://pl.wikipedia....82ona_dziewicza

Użytkownik Ania Civ edytował ten post 02 listopad 2006 - 14:12

#5 Mortis

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 351 postów

Napisano 02 listopad 2006 - 14:15

Błona znajduje sie na głębokości 10.12 cm

Moje palce nie mają takiej długości :P

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#6 Ania Civ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1891 postów

Napisano 02 listopad 2006 - 14:19

O rany - pochwa ma ok. 7 cm długości, ale może się dość dobrze naciągać. Błona znajduje się tuż za przedsionkiem pochwy, przy jej wejściu:

Cytat

To niewielki fragment błony śluzowej otaczający wejście do pochwy. Jest ona zbudowana z włókien elastycznych i kolagenowych tkanki łącznej. Istnieje szereg anatomicznych odmian prawidłowej błony dziewiczej u dziewcząt. Budowa błony dziewiczej zależy od wielu czynników, między innymi od zmian wrodzonych, odmienności rasowych, wpływu hormonów, okresu gojenia się po urazie lub zakażeniu. W czasie rozwoju od niemowlęctwa do okresu dojrzewania, zmienia swój wygląd i grubość. W okresie dojrzewania, gdy wzrasta stężenie estrogenów (kobiecych hormonów płciowych), staje się grubsza i bardziej postrzępiona. Natura wyposażyła w nią kobiety nie po to, by świadczyła o ich moralnym prowadzeniu się czy była wskaźnikiem przydatności do zamążpójścia. To zamysł natury mający chronić niedojrzałą kobietę i jej wewnętrzne narządy płciowe przed czymkolwiek mogącym uniemożliwić późniejsze urodzenie dziecka - od chorobotwórczych drobnoustrojów począwszy, na dziwnych, niebezpiecznych i chorych pomysłach kończąc.

Błona dziewicza nie może oczywiście całkiem zamykać wejścia do pochwy, bo musi być jakieś ujście dla wydzielin powstających w drogach rodnych. Wydzieliny miesiączkowe i inne, powstałe np. w wyniku stanów zapalnych, wydostają się na zewnątrz przez otwór lub otwory w błonie. I oczywiście nie jest żadną zaporą dla plemników – seks z dziewicą nie chroni przed zapłodnieniem!
Wielkość otworu jest różna u różnych dziewcząt. Ze względu na kształt otworu rozróżnia się błonę: pierścieniowatą, półksiężycowatą, strzępiastą, płatowatą, mięsistą, sitowatą. Czasem jest to jeden tak duży otwór, że błona nie ulega przerwaniu przy pierwszym stosunku, tylko po prostu otwór zostaje powiększony(szczególnie, gdy jest to błona półksiężycowata). Czasem błona jest perforowana, czyli jak sito. Czasem jest cienka, a czasem gruba, a nawet przerośnięta. I od tego wszystkiego zależy, co się z nią stanie przy pierwszym stosunku seksualnym (rozerwanie błony to defloracja).
Niekiedy ani mężczyzna ani kobieta w ogóle nie czują zapory i nic nie musi pękać, nie ma ani bólu ani krwi, tak jakby w ogóle błony dziewiczej nie było. Niekiedy dochodzi do wyraźnego przebicia i pojawia się parę kropli krwi (błona jest ukrwiona). Błona dziewicza może być na tyle mocna, że jej przerwanie jest bolesne. Niekiedy niestety kończy się interwencją lekarza, bo przerośnięta błona nie chce się przerwać a uczynienie tego na siłę doprowadza do krwotoku. Takie wypadki zdarzają się niezwykle rzadko, ale uczciwie trzeba powiedzieć, że zdarzają się. Jest na to jedna rada. Zanim rozpocznie się życie seksualne, trzeba trafić choć raz do ginekologa. Ten przy rutynowym badaniu uprzedzi dziewczynę o takiej możliwości i na jej życzenie zaradzi temu. Nic też nie stoi na przeszkodzie, by zapytać podczas takiej wizyty, jaka jest Twoja błona dziewicza - to bardzo mądre pytanie. Bo jeśli jest ona bardzo gruba, lekarz może ją delikatnie naciąć, co uchroni przez bolesnym "pierwszym razem".Zdarza się jednak, że nic nie wskazuje na kłopoty, a po przerwaniu błony dziewczyna długo krwawi. Oznacza to, że jakieś naczynie krwionośne zostało niefortunnie przerwane i upływ krwi nie może samoistnie się skończyć, tak jak to bywa normalnie. Wtedy niezbędne jest zamknięcie takiego naczynia. Tyle krakania.
...
Pytacie, czy możliwe jest przerwanie błony bez stosunku płciowego.
Oczywiście, w końcu to tylko błona przy wejściu do pochwy, tak więc pewien rodzaj masturbacji czy pettingu, gdy wkłada się coś (np. palce) do jej wnętrza, może spowodować rozerwanie, także używanie tamponów – wszystko zależy od rodzaju błony jaką posiada dziewczyna (od kształtu i wielkości otworu). Pewien rodzaj sportów i ich intensywne uprawianie, zwłaszcza jeśli błona jest cienka, może ją naderwać.

Pytacie, na jakiej jest głębokości. Jest U WEJŚCIA do pochwy, ale jak większość wejść i to ma przedsionek. Czyli błona jest na granicy przedsionka i pochwy.

Pytacie czy ją można samemu zobaczyć, sprawdzić czy jest. Samemu raczej niemożliwe (chyba że przy użyciu lusterek), wyczuć też trudno niedoświadczonej osobie. Mógłby to zrobić partner o ile wie czego szuka :) Lepiej pójść do lekarza, upewnić się że wszystko dobrze i poprosić go, by określił rodzaj błony oraz powiedział, czego można się spodziewać przy jej przerwaniu.

Pytacie, czy zawsze przebicie błony boli. Nie, wyczytałam w Internecie, że tylko co 10 kobieta odczuwa ból podczas pierwszego stosunku. Wynika on najczęściej ze strachu przed bólem, o którym krążą legendy.

Pytacie, czy to prawda, że dopóki ma się błonę dziewiczą, nie trzeba iść do ginekologa. Nieprawda. Nawet jeśli nie współżyjesz, ale skończyłaś 16 lat i miesiączkujesz, co pół roku badaj się u ginekologa. Błona dziewicza nie chroni przed zakażeniem pochwy. Lekarz powinien przeprowadzić badanie jednym palcem lub przez odbyt. Najlepiej pójść do ginekologa specjalizującego się w ginekologii młodych dziewczyn.

Pytacie, czy może nie być w niej żadnego otworu. Owszem. Zdarza się, że błona całkowicie zarasta wnętrze pochwy. Wtedy blokuje wypływ krwi w czasie pierwszej miesiączki. W pochwie, jamie macicy lub jamie otrzewnej powstaje bolesny krwiak, co grozi powstaniem tam zrostów. Natychmiast trzeba iść do ginekologa!

Tego pytania nie było, ale uprzedzę – czy możliwe jest odtworzenie utraconej błony dziewiczej? Tak, to popularny zabieg m.in. w krajach arabskich, gdzie dziewictwo jest bardzo ważne przy zawieraniu małżeństwa oraz USA i Brazylii, gdzie stało się modne. Polega to na odtworzeniu błony dziewiczej z fragmentu śluzówki pochwy. Podobno w Polsce taki zabieg też jest możliwy - w szpitalu ginekologicznym.

Pytacie, kiedy i jak się jej pozbyć. Najlepiej pierwszy raz zaplanować po miesiączce, gdyż przed okresem większość dziewczyn męczy PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego (objawia się m.in. rozdrażnieniem, wahaniami nastroju i zwiększoną wrażliwością na ból). Po miesiączce dziewczyna jest mniej spięta i mniej ją zaboli. Są też „lepsze” i „gorsze” pozycje seksualne, przeczytajcie wypowiedź jak zwykle dociekliwego Hurricane29 pod tekstem, aczkolwiek nie we wszystkim zgodziłabym się z nieodżałowaną Panią Wisłocką, gdyż podniecenie owszem zwiększa krążenie ale też stężenie w organizmie naturalnych „środków przeciwbólowych”, nie mówiąc o zaaferowaniu, które odwraca od bólu uwagę. Jest też inna dobra pozycja, od tyłu, ale jak zwykle w tej fazie stosunku seksualnego polecam zaangażowanie i spontaniczność a nie planowanie.

I na koniec: dziewictwo nie jest równoznaczne z posiadaniem błony dziewiczej -to stan umysłu a nie stan wejścia do pochwy! Fakt rozpoczęcia współżycia już na stałe jest wbudowany w umysł dziewczyny i czy będzie to seks koitalny, analny czy stosunki przedsionkowe – sam kontakt jej narządów intymnych, dopuszczanie tak blisko mężczyzny w sytuacji seksualnej, penetracja penisa nawet jeśli nie w głąb pochwy, to już UTRATA DZIEWICTWA. Pomysły, by uprawiać w najlepsze seks, ale tak, by za wszelką cenę chronić błonę, by dalej móc mówić o sobie „dziewica”, to – nazywając je po imieniu – pomysły chore. Nie żyjemy w krajach arabskich, nikt dziewczyny nie rozlicza z posiadania nienaruszonej błony dziewiczej, od tego nie zależy, czy wyjdzie za mąż, te czasy u nas dawno minęły! Natomiast opinia o niej i to, co sama myśli o sobie, z posiadaniem błony nie mają nic wspólnego!
To najsoczystsze cytaty z art. p. Lissewskiej
źródło

#7 Mortis

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 351 postów

Napisano 02 listopad 2006 - 14:22

Moje źródło (książka która trzymam przed oczyma) podaje ze standardowa (najczęściej spotykana) głębokość pochwy wynosi 10 cm.

Koniec offtop'u :P

#8 Ania Civ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1891 postów

Napisano 02 listopad 2006 - 14:29

No tak, kilka cm rozbieżności to norma, ale przecież na końcu pochwy nie będziesz szukał błony dziewiczej.

Znajduje się prawie na początku, potem przy końcu jest szyjka macicy i jeszcze taki "ślepy zaułek", jakkolwiek on się nazywa. Zapomniałam.

No - ale wracając do artykułu - tam też znajdziecie informację czy i kiedy mozna uszkodzić błonę dziewiczą, oraz jak to się ma do utraty dziewictwa. Dziewictwo to stan umysłu, więc jeżeli uprawiał ktoś petting, to uprawiał pewną formę seksu. I w moich oczach "totalną" dziewicą już się nie jest. A już nie wspomnę o oryginałkach typu seks analny bo nie chce utracić dziewictwa.

#9 jAasmin

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisano 03 listopad 2006 - 12:48

tak. mogło dojść do pęknięcia błony(to zależy tylko od dziewczyny w którym miejscu ją ma, informacje książkowe nie są dla wszystkich! to tak jak z miesiączką czy wszystkie mamy po 28dni!??) do zapłodnienia tęż mogło dojść.. po wprowadzeniu spermy do pochwy

#10 Karinka27

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 215 postów

Napisano 03 listopad 2006 - 12:55

jeśli plemniki dostły sie do pochwy to oczywiście że mogło dojść do zapłodnienia!!!

#11 Ania Civ

Forumator

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 1891 postów

Napisano 03 listopad 2006 - 12:57

jasmin - rozumiem, że stwierdzenie "zależy od dziewczyny w którym miejscu ma błonę" odnosi się do wahań powiedzmy 1 cm. Większe wahania nie są normalne i raczej nie zdarzają się. Ale duże różnice są w budowie błony - jeżeli u dziewczyny wystpuje tzw. półksiężycowata, to trudno ją uszkodzić. Jeżeli natomiast np. siateczkowata - bardzo łatwo.

#12 a.n.i.a.

Wymiatacz

• Użytkownicy
  • PipPipPipPip
  • 1064 postów

Napisano 03 listopad 2006 - 14:43

Wyświetl postUżytkownik Mortis dnia 2.11.2006, 14:07 napisał

Do naruszenie dziewictwa nie (Musiał by mieć bardzo długie palce xD)
:mruga: smieszne to
dla mniei utrata dziewictwa nie równa sie przerwaniu błody dziewiczej, śmieszy mnie takie podejscie do sprawy...

Coraz częściej myślę popatrz, biegniemy za szczęściem, choć nie możemy go dopaść
Wciąż ucieka nam bo nie znamy prawdy o nim
Po co łapać króliczka, skoro tak przyjemnie się go goni...

#13 tunridamga

Bywalec

• Użytkownicy
  • Pip
  • 34 postów

Napisano 05 listopad 2006 - 13:24

mozna sobie 'gdybać' czy błona dziewicza została przerwana, czy nie, co nie zmienia faktu, że błona nie jest żadnym zabezpieczeniem przd zajściem w ciążę, wiec nizależnie, czy została uszkodzona, czy nie, to ciaza niestety jest możliwa.

#14 rosaires

Stały bywalec

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 252 postów

Napisano 01 styczeń 2007 - 21:41

ale jak sa dni nieplodne to nie,,,prawda?

#15 mleczko

Wyjadacz

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 302 postów

Napisano 02 styczeń 2007 - 09:08

No mogło dojść do przerwania błony dziewiczej, ale to mało prawdopodobne, bo do tego jest potrzebne mocne pchnięcie, jak juz to do np. jej lekkieko naderwania, ale to sa i tak pojedyncze przypadki. I przez petting mozna zajść w ciąże, jeżeli sperma dostanie się do pochwy. A poza tymd ziwictwo to bardziej sprawa umysłu niż błony dziewiczej, przynajmniej takie jest moje zdanie.
If you find the right person, never let him go away...

#16 kiciazalamana

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 26 styczeń 2009 - 19:23

Elo ... mam pytanie!!
Ponieważ 3 tyg temu doszło pomiędzy mną a chłopakiem do zbliżenia..przed nim jednak mój chłopak czochrał bobra! umył wacusia ale zimną woda i nie umył lecz opłukał! następnie szmerał mnie nim w okolicach intymnych! nie mam miesiączki już 13 dzień! robiłam test ciążowy lecz nie z pierwszego moczu i nie w dzień kiedy ma przypaść miesiączka! oczywiście wyszedł negatywny ale dla mnie to nie grunt! czytałam na pewnym forum że jedna laska była w 5 mies ciąży(nie wiedząc o tym oczywiście) a test pokazał że nie jest! Pomocy!! czy jestem w ciąży?

#17 Justyśkaa

Guru

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2477 postów

Napisano 26 styczeń 2009 - 19:31

ile dziewczyno masz lat, ze takich slow uzywasz?

Wyświetl postUżytkownik kiciazalamana dnia 26.01.2009, 19:23 napisał

mój chłopak czochrał bobra! umył wacusia
normalnie przedszkolak!
kurcze jestes w 10 mies ciazy!

#18 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 26 styczeń 2009 - 19:39

Cytat

Elo ... mam pytanie!!
Ponieważ 3 tyg temu doszło pomiędzy mną a chłopakiem do zbliżenia..przed nim jednak mój chłopak czochrał bobra! umył wacusia ale zimną woda i nie umył lecz opłukał! następnie szmerał mnie nim w okolicach intymnych! nie mam miesiączki już 13 dzień! robiłam test ciążowy lecz nie z pierwszego moczu i nie w dzień kiedy ma przypaść miesiączka! oczywiście wyszedł negatywny ale dla mnie to nie grunt! czytałam na pewnym forum że jedna laska była w 5 mies ciąży(nie wiedząc o tym oczywiście) a test pokazał że nie jest! Pomocy!! czy jestem w ciąży?

O matko i córko co on robił z tym biednym bobrem? :lol:
Jakieś zoofilskie skłonności? Zabójcze słownictwo...
Idź do lekarza albo zrób beta hcg z krwi.

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

#19 kiciazalamana

Nowicjusz

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 26 styczeń 2009 - 19:49

a jak miałam to nazwać?? chce poważnej odpowiedzi!!

Kasia R.

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećKobieta

#20 Althaea

~.~

• HalfMod
  • 2306 postów

Napisano 26 styczeń 2009 - 19:55

No i dostałaś takową -> Idź do lekarza albo zrób beta hcg z krwi.

Dołączona grafika

Mail: althaea@poczta.pl
GG: 12532877

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych