Zapis Zdjęć Ze Strony - Jak Zapisać Tą Całą Stronę
Rozpoczęty przez kruko25, 29 paź 2006 13:26
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 październik 2006 - 13:26

Mam problem z zapisaniem strony zrobionej w mediaflash(???).
Adres jest ten sam - interesujące mnie zdjęcia przesuwają się na wewnętrznym ekranie.
Przy zrobieniu standardowego zapisz stronę jako- zapisuje się ale bez tych zdjęć.
co zrobić?? jest jakiś sposób na to zeby zapisać całą stronę z konkretnym zdjęciem albo chociaż pojedyncze zdjęcia?
Adres jest ten sam - interesujące mnie zdjęcia przesuwają się na wewnętrznym ekranie.
Przy zrobieniu standardowego zapisz stronę jako- zapisuje się ale bez tych zdjęć.
co zrobić?? jest jakiś sposób na to zeby zapisać całą stronę z konkretnym zdjęciem albo chociaż pojedyncze zdjęcia?
Kasia R.
Napisano 29 październik 2006 - 17:07

Użytkownik HeX dnia 29.10.2006, 14:25 napisał
Nie wiem o co Ci dokładnie chodziło, bo tak to napisałeś że ciężko zrozumieć. Ale nie możesz zrobić zrzutu ekranu? Klawisz "Print Screen" (może też być Prt Scr) potem wkleić do np. painta i wyciąć tylko obrazek i zapisać go w formacie .jpg
Jestem na stronie pewnego zagranicznej instytucji i tam na "wewnętrznym ekranie" (tzn. nie otwiera się nowa strona, jest tylko możliwość otwierać kolejne zdjęcie, coś tak jaby przesuwac je) można przesuwać kolejne zdjęcia i gdy przesunę na interesujące mnie zdjęcie chciałbym to zapisać, np. jako całą stronę, a najlepiej tylko to konkretne zdjęcie. Nie da się zrobić tak jak normalnie robię, tj. w zakładce plik w IE jest mozliwośc "zapisz jako" i zapisać całą stronę (możliwośc przegladania w trybie offline w IE), natomiast tutaj zapisują mi się tylko te stałe elementy ze strony, tj. loga i emblematy, a te zdjęcia z "wewnętrznego" ekranu nie zpisują się.
I nie wiem jak to zrobić, aby je zapisać - nie wiem czy to jest kwestia tego, że to jest robione w mediaflashu(??), ale wydaje mi się że musi być jakaś możliwość do zapisania tego(!! hope so!!).
Przy wciśnięciu print screen nic się nie dzieje (nie mam drukarki), gdzie to się może zapisać po wciśnięciu print screen?
Napisano 29 październik 2006 - 17:25
Jak już wciśniesz Print Screen to otwórz jakis program graficzny (np. Paint) i naciśnij Ctrl+V.W ten sposób wkleisz w program graficzny zrzut ekranu wraz ze wszystkim co na nim w danym momencie było.Jeśli chcesz mieć samo zdjęcie to możesz je oczywiście mieć.Opcje: Wytnij>>>Wklej>>>Zapisz.
Napisano 29 październik 2006 - 23:53
Użytkownik golem dnia 29.10.2006, 17:25 napisał
Jak już wciśniesz Print Screen to otwórz jakis program graficzny (np. Paint) i naciśnij Ctrl+V.W ten sposób wkleisz w program graficzny zrzut ekranu wraz ze wszystkim co na nim w danym momencie było.Jeśli chcesz mieć samo zdjęcie to możesz je oczywiście mieć.Opcje: Wytnij>>>Wklej>>>Zapisz.
Wielkie dzięki!!! POMOGŁO!!!
Wiedziałem, że na ludzi z forumowiska można liczyć!
Jeszcze raz dziękuję bardzo i
pozdrawiam!
Kasia R.
Kasia R.
Dodaj odpowiedź

Najpopularniejsze frazy z tematu
Ostatnie frazy z tematu
- jak zapisać stronę www jako zdjęcie
- jak zapisać obrazek, który nie daje się zapisać
- amateri zapisać obraz
- jak zapisac print screen
- CAŁA STRONA WWW JAKO OBRAZEK