Skocz do zawartości

Witaj!

Zarejestruj się, aby dołączyć do jednej z największych polskich społeczności!

- - - - -

Kuchnia ekologiczna


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

Janusz

Janusz
  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećMężczyzna

#41 maximum

maximum

    Bywalec

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 178 postów

Napisano 14 kwiecień 2017 - 09:11

Ja czasami chodzę na biobazary i coś kupuję... Ale cała moja kuchnia nie jest eko, bo to zwyczajnie byłoby zbyt drogo.


  • 0

#42 maximum

maximum

    Bywalec

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 178 postów

Napisano 23 kwiecień 2018 - 12:08

Akurat ta zdrowa żwyność w netto nie zawsze jest taka zdrowa... Wystarczy spojrzeć na skład niektórych.


  • 0

Janusz

Janusz
  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2899 postów
  • PłećMężczyzna

#43 lubiecukierki

lubiecukierki

    Nowicjusz

  • Piaskownica
  • Pip
  • 7 postów

Napisano 20 lipiec 2019 - 10:01

Ja kupuję w sklepie naturalnie zdrowe. Z ich mąki ryżowej wychodzi najlepszy beszamel na świecie! 

 

Najlepsza konsystencja wychodzi z połączenia składników:

  • 50 g mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 600 ml mleka 3,2%
  • szczypta gałki muszkatołowej (musi być świeża)
  • sól oraz biały pieprz 

BB) 


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0