krzysiek_go

Nowicjusz
Dołączył
10 Sierpień 2009
Posty
129
Punkty reakcji
0
Wiek
37
Miasto
Kraków
Udało nam się ostatnio upichcić Pstrąga na grillu i jest to świetna alternatywa dla oklepanej karkówki :p

Dodam że sprawa jest dziecinnie prosta :)

Składniki:
- świeży pstrąg
- nać pietruszki
- masło
- sól
- pieprz
- przyprawa do ryb

dodatkowo folia aluminiowa

Przygotowanie:
Do wypatroszonego pstrąga wsadzić posiekana nać pietruszki (najlepiej ją wetrzeć). Dodatkowo w środek dokładamy po cienkim plasterku masła. Z zewnątrz z obu stron przyprawić (sól, pieprz, przyprawa). Na koniec zawijamy w folię, pozwoli to aby ryba położona na grillu równo się zrobiła.

Czas grillowania jest bardzo zależny od uzyskanej temperatury, u mnie trwało to 20 minut. Ważne aby nie trzymać jej za długo, gdyż się "rozciapie". Dobrze utrafić w moment gdy jest jeszcze zwarta.

Smacznego ;)
 

Jendrula

Haps!
Dołączył
15 Listopad 2008
Posty
1 083
Punkty reakcji
549
No całkiem nieźle :p Nie lubię ryb, ale taka z grila. Czemu nie? :D
 

Lębork

Nowicjusz
Dołączył
29 Sierpień 2012
Posty
37
Punkty reakcji
1
Palce lizać tak rybka najważniejsze żeby była świeża. W Lęborku można kupić prosto na stawach rybnych , polecam wszystkim.
 
Do góry